Oλυμπιακός: Επιστροφή με νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη… θέση του! Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας οι ερυθρόλευκοι ανέλαβαν εκ νέου τα σκήπτρα και το έκαναν με νταμπλ μετά το 8-7 επί της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού!

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στη Λαμία κόντρα στην ίδια ομάδα, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε και στη σειρά των τελικών και με 3-1 νίκες ανέβηκε στην κορυφή, πανηγυρίζοντας τον 27ο τίτλο στην ιστορία του!

Από δύο ημίχρονα μοιράστηκαν οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές στην επανάληψη, στο πιο καθοριστικό σημείο, μετά το μέτριο πρώτο μέρος, υποχρεώνοντας τη Βουλιαγμένη σε παθητικό ρόλο, καθώς σημείωσε μόλις ένα τέρμα σε διάστημα 16 λεπτών.

Σκληρός και με ένταση, εντός και εκτός πισίνας, ο 4ος τελικός, με τους «μπέμπηδες» να έχουν τον έλεγχο στην έναρξη της αναμέτρησης, προηγούμενοι μετά το αρχικό 2-2, με 5-2 και 6-3 στο ημίχρονο.

Τραγικά τα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω για τους ερυθρόλευκους που είχαν μόλις μία επιτυχημένη προσπάθεια σε σύνολο έξι επιθέσεων τη στιγμή που οι γηπεδούχοι μετρούσαν 5/6. Αυτό ήταν και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες… Κάτι που ανατράπηκε στη συνέχεια, αν και η τρίτη περίοδος δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Μάγιαρακ με το πρώτο σπριντ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, ενώ από μία κίτρινη δέχθηκαν και οι δύο προπονητές για έντονη διαμαρτυρία.

Η ένταση δεν έδειξε να επηρεάζει τον Ολυμπιακό, που μείωσε αρχικά με τον Σχίζα, ενώ το εύστοχο πέναλτι από τον Φουντούλη έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής. Λίγα λεπτά αργότερα και αυτή η απόσταση εκμηδενίστηκε με τον Μπλάνη να φέρνει ξανά το ματς στα ίσια (6-6) λίγο πριν από το τέλος του οκταλέπτου.

Δραματική η τελευταία περίοδος με τους παίκτες να «μονομαχούν» περισσότερο μέσα στο νερό, παρά να παίζουν πόλο, χωρίς να μπορούν να βρουν διαδρόμους μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Το τέρμα του Δελακά στα 3.5 λεπτά έδειξε το δρόμο, για να «σφραγίσει» στη συνέχεια τη νίκη-τίτλο ο Κολόμβος, κάνοντας το 8-6, 1:35 πριν από το φινάλε. Ο Γούνας μείωσε απλώς στα τελευταία δευτερόλεπτα σε 8-7, δίνοντας αυτός και οι συμπαίκτες του τη σκυτάλη στον Ολυμπιακό…

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 0-3, 1-2
Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης 1, Κομάντινα, Ελμισιάν 1, Βελώνιας, Αφρουδάκης Χρ. 1, Καρούντζος, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 1, Τίγκας 1, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Μαυρωτάς, Μασμανίδης.
6/10 π.π., 1 περιφέρεια.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος):   Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Μάζης 1, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Μπλάνης 1, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας 1, Φλώρος Χρ.
4/10 π.π., 2/2 πέναλτι, 2 περιφέρεια
Διαιτητές: Σταυρίδης, Μοίραλης
Αλυτάρχες: Χαράλαμπος Τρούλος, Τάσος Πολυζωγόπουλος.