Ο Θανάσης Κοκκινάκης έριξε νοκ άουτ τον Φέντερερ!

Ο Θανάσης Κοκκινάκης λίγο πολύ το είχε προαναγγείλει και το έκανε πράξη. Απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στο δεύτερο γύρο του Miami Open.

 O Eλληνο αυστραλός επικράτησε 3-6, 6-3, 7-6(4) έπειτα από έναν μαραθώνιο 2 ωρών και 22 λεπτών, καταφέρνοντας την πρώτη του νίκη επί του «Βασιλιά» σε δύο αναμετρήσεις. 

«Αν παίξω καλά, μπορώ να κάνω μερικά καλά πράγματα. Το Μαϊάμι είναι μία ωραία πόλη, μου αρέσει γιατί έχει καλό vibe, επομένως είναι καλύτερα να κάνω φτάσω εδώ μακριά.

Για μένα το βασικό είναι να παραμείνω υγιής και θετικός, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και βλέπουμε που θα φτάσω. Κάθε ματς με φέρνει πιο κοντά στο τοπ-100», τάδε έφη Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Νο 175 του κόσμου. 

Ο 21χρονος τενίστας με τη νίκη αυτή πέτυχε όχι μόνο να εκθρονίσει τον Φέντερερ, αλλά ταυτόχρονα να του στερήσει το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού για να παραμείνει στην κορυφή θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ο Ελβετός από Δευτέρα θα περιοριστεί έστω και προσωρινά, στο Νο 2. 

Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη του Κοκκινάκη, καθώς με κατάφερε να γίνει ο παίκτης με την χαμηλότερη κατάταξη που κερδίζει τον Νο 1 τα τελευταία 15 χρόνια. Τελευταίος το είχε πετύχει ο Φρανσίσκο Κλάβετ (Νο 178), όταν είχε κερδίσει τον Λέιτον Χιούιτ στην ίδια διοργάνωση το 2003.

Αντίπαλος του στον τρίτο γύρο θα είναι ο Φερνάντο Βερντάκο, ο οποίος νίκησε τον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπες με 4-6, 6-0, 6-2.