ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-3: Οι θρυλικοί ερυθρόλευκοι άλωσαν την OPAP Arena με τριάρα και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα


Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στην OPAP Arena, ήταν καταιγιστικός στο β' μέρος, επικράτησε 3-1 της Ένωσης και έχει βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα ενόψει των playoffs. Ο Μουκουντί έβαλε αυτογκόλ στο 50', Μπακαμπού (53') και Κανός (67') ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-3

Ο Ολυμπιακός άλωσε την OPAP Arena. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League, υποχρέωσαν την Ένωση στην πρώτη ήττα στο νέο της σπίτι και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος. Με όπλο τους την αντεπίθεση πέτυχαν δύο εξαιρετικά γκολ με Μπακαμπού (53') και Κανός (67').
Νωρίτερα, το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Μουκουντί, έπειτα από πλασέ του Μπιέλ. Ο Τσούμπερ μείωσε για την Ένωση στο 81', ενώ οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 70', εξαιτίας αποβολής του Μπιέλ.
Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 56 πόντους και μείωσε στους τρεις πόντους από την ΑΕΚ, η οποία έμεινε στους 59 βαθμούς.


Το ματς

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέυς. Στο 11' λεπτό ο Αραούχροο έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ωστόσο αστόχησε. Η Ένωση δημιουργούσε κυρίως από τα αριστερά. Στο 19' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. O Άμραμπατ έψαξε τον Αραούχο στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε, όμως ο Πασχαλάκης είχε διαβάσει τη φάση και απέκρουσε.
Στο 23ο λεπτό ο Πινέδα πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και σκόραρε. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση στο μόνιτορ για χέρι του Μεξικανού στην αρχή της φάσης. Στο 33' η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Πινέδα που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε την στιγμή του στην κόντρα και την βρήκε στο 34'. Ο Μπακαμπού νίκησε τον Βίντα και έκλεψε, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά απέναντι από τον Αθανασιάδη. Δοκίμασε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του, αλλά ο κίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με άστοχη προβολή του Αραούχο μέσα από την περιοχή.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε δυναμικά και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Στο 50' ο Μπιέλ έκανε το πλασέ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Στο 53' ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπακαμπού στην πλάτη της άμυνας, εκείνος κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα με δύο προσπάθειες, πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να διαχειριστεί το προβάδισμά του, με τον Αλμέιδα να προβαίνει σε επιθετικές αλλαγές προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι ήταν φωτιά στην αντεπίθεση και έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Οι Πειραιώτες έτρεξαν στην αντεπίθεση με τον Φορτούνη. Ο Μπακαμπού με τη μία τροφοδότησε τον Κανός στην περιοχή, ο οποίος κοντρόλαρε και εκτέλεσε για το 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι στο 70ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Μπιέλ μετά από ένα τάκλιν στον Αραούχο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ στο 81' μπόρεσε να μειώσει. Ο Αραμπί έχασε την μπάλα από τον Βίντα, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα, σούταρε από τα δεξιά εκτός περιοχής και βρήκε δίχτυα για το 1-3.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη ενόψει των playoffs που εκκινούν.
Ο Μίτσελ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 3-1 τόνισε πως είναι μία απάντηση που δίνει η ομάδα του εδώ και αρκετό καιρό.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73' Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον (65' Τσούμπερ), Άμραμπατ (66' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65' Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (90+1' Ρέτσος), Σαμασέκου, Κανός (80' Μασούρας), Φορτούνης (72' Βρουσάι), Μπιέλ, Μπακαμπού (72' Αραμπί)