Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0

Χωρίς να ιδρώσει ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα, ενώ έχασε κι ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Τσόρι (του ακυρώθηκε και γκολ), Μποτία και Χάρα οι «ερυθρόλευκοι» σκόρερ... 

Αυτήν την φορά τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τους δύο προηγούμενους εντός έδρας αγώνες του. Απέναντι στην Κέρκυρα κέρδισε ιδιαίτερα εύκολα και δίκαια με σκορ 3-0 και συνέχισε έτσι και το σερί του αλλά και την πορεία τους προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ξανά μεγάλο παιχνίδι από τον Τσόρι που έβαλε εκ νέου γκολ, πολύ καλός ο Φορτούνης και ενώ σκόραραν και οι Μποτία και Χάρα. Οι ερυθρόλευκοι -που είδαν να τους ακυρώνεται λανθασμένα γκολ του Τσόρι με υπόδειξη οφσάιντ-έφτασαν τα 2.201 εντός έδρας γκολ από καταβολής της Α' Εθνικής και ενώ ισοφάρισαν την επίδοση του 1979 όπου και τότε είχαν κάνει τρία στα τρία σε κολλητά εντός έδρας παιχνίδια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε την ομάδα και ενώ φώναξε ξανά τα κλασικά συνθήματα για το πρωτάθλημα.

Το μήνυμα του Ολυμπιακού για βία και ρατσισμό
Οι ερυθρόλευκοι πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα και με αφορμή τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Οι παίκτες του συλλόγου κράτησαν ένα πανό σε λευκό φόντο που έγραφε: "Όχι στην ενδοσχολική βία και όχι στον ρατσισμό". Το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τα μεγάφωνα ανέφερε: "Όχι στην ενδοσχολική βία, όχι στο ρατσισμό και όχι στην παρενόχληση και το bullying σε σχολεία και Πανεπιστήμια". Ο κόσμος επικρότησε αυτήν την ενέργεια με χειροκρότημα.

Ξανά με Χάρα ο Περέιρα και μαζί Φορτούνης και Τσόρι
Ο Βίτορ Περέιρα για ακόμα μία αναμέτρηση εμπιστεύθηκε τον Χάρα για την βασική ενδεκάδα. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουάκου και στόπερ οι Σιόβας και Μποτία. Στον άξονα οι Ντινγκά και Μιλιβόγιεβιτς, δεξί εξτρέμ ο Ντοσεβί, αριστερό ο Φορτούνης, δεκάρι ο Τσόρι και φορ ο Χάρα.

Πως ξεκίνησε η Κέρκυρα
Ο σχηματισμός Κέρκυρας -που είχε αρκετές ελλείψεις- σε 4-5-1 ήταν: Κουτζαβασίλης κάτω από τα δοκάρια, οι Βενέτης και Σιόντης τα στόπερ, δεξί μπακ ο Μανωλάς και αριστερό ο Γκόμες. Στον άξονα ήταν οι Φάμπιο, Καρντόζο, Κρητικός, Κόντος και Λεάλ ο οποίος ήταν σε ρόλο επιτελικού χαφ και φορ ο Μαρκόφσκι. Σε κάποιες περιπτώσεις ο Γρηγορίου το γύριζε σε 3-5-2 με τριάδα στην άμυνα τους Σιόντη, Βενέτη και Μανωλά.

Απείλησε και σκόραρε νωρίς ο Ολυμπιακός
Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να πρεσάρουν από πολύ νωρίς και απείλησαν αρχικά με σουτ του Ντομίνγκες στο 5'. Οι παίκτες του Περέιρα μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς. Στο 8ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ από τον Τσόρι έγινε το σκορ 1-0. Μία εκτέλεση από αριστερά με τους Σιόβα και Βενέτη να... μάχονται για το ποιός θα πάρει την κατοχή της μπάλας και τελικώς να μην τα καταφέρνουν, για να καταλήξει αυτή στην γωνία του Κουτζαβασίλη.

Ο Τσόρι που αποθεώθηκε πολλές φορές από τον κόσμο σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και έφτασε έτσι τα 11 τέρματα. Στο 12ο λεπτό ο Χάρα από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσόρι. Ένα λεπτό μετά έπειτα από γύρισμα του Χάρα ο Ομάρ είχε μία κεφαλιά που πέρασε έξω.

Στο 19' ο Φορτούνης έκανε ένα πολύ καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν αισθητά ανώτερος των αντιπάλων του από το πρώτο λεπτό έχοντας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και γκολ αλλά και φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κουτζαβασίλη.

Δοκάρι ο Σιόβας και τέρμα με ρεκόρ ο Μποτία
Στο 25ο λεπτό ο Χάρα αν και είχε χώρο έκανε ένα σουτ αρκετά άουτ. Στο 26' χρίστηκε σκόρερ και ο Μποτία. Μετά από κόρνερ του Τσόρι ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Ισπανός μπακ βγήκε κερδισμένος από κόντρε και με προβολή έκανε το 2-0.

Με αυτό το τέρμα ο Ολυμπιακός έφτασε τα 2.200 εντός έδρας από καταβολής Α' Εθνικής ενώ έπιασε και την επίδοση του 1979 όπου και τότε είχε κάνει τρεις κολλητές εντός έδρας νίκες. Στο 33' ο Τσόρι είχε και άλλο σουτ στο ενεργητικό του, το οποίο μπλόκαρε ιδιαίτερα εύκολα ο αντίπαλος κίπερ.

Στο 34' ο Βενέτης λίγο έλλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα επικίνδυνο διώξιμο ενώ ένα λεπτό μετά ο Μαζουάκου είχε ένα αρκετά καλό σουτ που έπιασε ο Κουτζαβασίλης. Στο 36' ο Φορτούνης έκανε μία ωραία προσπάθεια με το σουτ του να κόβεται στο... τσακ. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν ωραία μπάλα και να βγάζουν ευκαιρίες απέναντι σε έναν ακίνδυνο επιθετικά αντίπαλο και με προβλήματα στην άμυνά του.

Λανθασμένη ακύρωση γκολ του Τσόρι
Στο 39' μετά από μπαλιά του Ντοσεβί ο Τσόρι σκόραρε με εξαιρετικό τρόπο όμως το τέρμα του ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης πέρασε τον Κρητικό και πάσαρε στον Χάρα που από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω. Στο 43' η Κέρκυρα απείλησε με φάουλ του Λεάλ.

Αφελάι αντί Μποτία με το... καλημέρα και 3-0 με Χάρα
Στην έναρξη του Β' μέρους ο Περέιρα έριξε στο ματς και τον Αφελάι, βγάζοντας έξω τον Μποτία. Γύρισε τον Μιλιβόγιεβιτς στόπερ και είχε έτσι στον άξονα τους Ντινγκά, Φορτούνη και πιο μπροστά τον Τσόρι. Στο 48' μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσόρι ο Χάρα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά για να γίνει έτσι το 3-0. Ήταν ένα τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα ο Αργεντίνος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο παιχνίδι και τον Μήτρογλου, στην επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμού του. Βγήκε ο Ντοσεβί που έδειχνε αρκετά κουρασμένος από ένα σημείο και μετά. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πρεσάρουν και για άλλα γκολ. 

Ο ρυθμός όμως από το 50' και έπειτα δεν ήταν ο ίδιος και δεν θα μπορούσε να είναι. Ο Περέιρα έβαλε στην συνέχεια και τον Μπενίτες στο παιχνίδι, παίζοντας έτσι με τρεις επιθετικούς παρότι οι Χάρα και Μπενίτες έπαιζαν από τα άκρα.

Στο 62' ο Ντινγκά είχε ένα σουτ άουτ και ενώ η Κέρκυρα προσπαθούσε να επιφέρει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα κυρίως από εκτελέσεις φάουλ. Οι Φαίακες πάντως άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και αντιδρούν πιο καλά επιθετικά από το 65' και μετά.

Στο 70' ο Μπενίτες γύρισε το σώμα του στην περιοχή και σούταρε ψηλά άουτ. Στο 75' ο Παραγουανός είχε ξανά φάση για γκολ με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει το σουτ του. Στο 78' η Κέρκυρα έκανε την 3η της αλλαγή με τον Μεντή που μπήκε στο ματς να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Στα λεπτά που απέμειναν παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες δεν άλλαξε το σκορ.

Δοκάρι και η Κέρκυρα με σουτάρα
Στο 85' η Κέρκυρα είχε μία καλή στιγμή με τον Ρομπέρτο να προλαβαίνει τον Καϊκούτ προτού κάνει την προβολή και στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90' ήρθε η... απάντηση από τον Ολυμπιακό με ευκαιρία με σουτ του Αφελάι που πέρασε έξω. Στο 91' η Κέρκυρα είχε πολύ καλή φάση με σουτάρα του Γκόμες στο δοκάρι.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι. Σταθερά ο κορυφαίος του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα. Έχει κάνει το 1-0 και έχει συμμετοχή και στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού στο Α' μέρος αλλά και στο τέρμα του Χάρα στην επανάληψη. Σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα και ενώ έφτασε τα 11 γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ντοσεβί και Φορτούνης έχουν κάνει πολύ καλό ματς. Κυρίως ο δεύτερος που έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο πολύ βοηθάει δημιουργικά και επιθετικά τον Ολυμπιακό. Εδώ μπαίνει και ο Χάρα για την διάθεση που έδειξε, την προσπάθειά του και το γκολ του αλλά και ο Ντινγκά με θετικότατη παρουσία ιδίως ανασταλτικά. Γενικά από τους γηπεδούχους κανείς δεν υστέρησε αισθητά. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Γκόμες της Κέρκυρας με βάση την εικόνα που είχε στο Β' μέρος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας. Βρέθηκε σε κακή ημέρα κάνοντας αρκετά λάθη. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους περισσότερους παίκτες των Φαιάκων.

Η ΓΚΑΦΑ: Γίνεται στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού όπου η άμυνα της Κέρκυρας είναι εκτός... φάσης. Ο Μποτία παίρνει το... ριμπάουντ από την κεφαλιά του Σιόβα και σκοράρει.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη πως ο διαιτητής Κουκουλάκης με τους βοηθούς δεν είχαν την ανάλογη εικόνα ακόμα και σε ένα τέτοιο φαινομενικά "εύκολο" παιχνίδι. Στο 20' σταματάει λανθασμένα με οφσάιντ τον Γκόμες και στο 39' ακυρώνει κακώς γκολ του Τσόρι ως οφσάιντ. Ένα τέρμα που έπρεπε να μετρήσει. Λάθη έχουν γίνει και σε υποδείξεις φάουλ αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο και για τις δύο ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη πρώτο ημίχρονο "καθάρισε" αρκετά εύκολα τον αγώνα με την Κέρκυρα. Σκόραρε νωρίς για το 1-0 και έκανε αρκετά γρήγορα και το 2-0. Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Τσόρι και Φορτούνη δημιούργησε πολλούς... μπελάδες στην άμυνα των Φαιάκων και ενώ κατάφερε να σκοράρει και στην επανάληψη για το τελικό 3-0. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν άκρως θετικά δείγματα δημιουργικά και επιθετικά, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το φίλαθλο κοινό τους. Είναι αξιοσημείωτο πως στο 74' οι τελικές των ομάδων ήταν 22 - 3. Παράλληλα οι πρωταθλητές έφτασαν τα 2.201 εντός έδρας τέρματά τους από καταβολής της Α' Εθνικής και ενώ έπιασαν και την επίδοση του 1979, όπου και τότε είχαν κάνει τρεις κολλητές νίκες στο γήπεδό τους στο πρωτάθλημα.