Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών που ενθουσιάζει με την ευκολία και το λιγσστό χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.
Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο σπαγγέτι
240γρ. καβουρόψιχα (από κονσέρβα)
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.
Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.