Δερμάτινα ρούχα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Οι μέρες που τα δερμάτινα ήταν αποκλειστικό προνόμιο των “κακών” αγοριών και των ροκάδων πέρασε. Οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει ρούχα σε όμορφα χρώματα και σχέδια με αποτέλεσμα τα δερμάτινα να φοριούνται πλέον ακόμα και από την πιο θηλυκή γυναίκα.

Δες ποια είναι τα πιο σημαντικά tips για τη φροντίδα, τον καθαρισμό και την αποθήκευση των αγαπημένων σου δερμάτινων ρούχων.

Πώς να το φροντίσεις

Με το που αγοράσεις ένα δερμάτινο ρούχο δες αν γράφει στο καρτελάκι του κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνεις για τον καθαρισμό του ή ρώτα τον πωλητή να σου δώσει κάποιες οδηγίες.

Άπλωσε κάποιο “προστατευτικό” στο δερμάτινό σου όπως είναι στεγνό για να είναι πάντα προστατευμένο. Προσπάθησε να το φυλάς μακριά από πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή από το νερό. Αν, παρόλα αυτά, βραχεί, άφησέ το να στεγνώσει φυσικά.

Πώς να το αποθηκεύεις

Όταν δεν το φοράς υπάρχουν μερικά εύκολα tips για να το διατηρήσεις σε τέλεια κατάσταση.

Αποθήκευσέ το σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

Απόφυγε να χρησιμοποιείς πλαστικά καλύμματα ή καλλύματα τα οποία δεν το βοηθούν να αναπνέει.

Κρέμασε τα δερμάτινα τζάκετ σου, φορέματα και παντελόνια σε μη μεταλικές κρεμάστρες.

Γέμισε την άδεια δερμάτινη τσάντα σου με εφημερίδες ή χαρτιά για να διατηρήσεις το σχήμα της.

Πώς να το καθαρίζεις

Το καθάρισμα ενός λεκέ μπορεί να γίνει σε τρία πολύ απλά βήματα.

1. Διάλεξε ένα καθαριστικό που διατηρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Πριν ξεκινήσεις δοκίμασε σε ένα μικρό σημείο για να είσαι σίγουρη ότι έχει το αποτέλεσμα που θέλεις και δεν καταστρέφεται το ρούχο σου.

2. Πάρε μία υγρή πετσέτα (όχι πάρα πολύ υγρή) και βύθισέ ένα κομμάτι της στο καθαριστικό. Με απαλούς κύκλους καθάρισε το βρώμικο σημείο. Προσπάθησε να μην ξεφεύγεις από το βρώμικο σημείο. Έπειτα άφησέ το να στεγνώσει για μερικά λεπτά.

3. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις το δερμάτινό σου αρκετές φορές μέσα στο χειμώνα ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με ζέστη ή με υγρασία. Στην αγορά μπορείς να βρεις πολλά conditioner για δερμάτινα ρούχα.

Αν από την άλλη μεριά χρειάζεται καθάρισμα όλο το δερμάτινο ρούχο σου καλό είναι να επισκεφτείς κάποιο καθαριστήριο.