«Sugar» Στο Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης

Απο το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Παλλάς ανεβαίνει το <Μερικοί το προτιμούν καυτό> το οποίο ψηφίζεται η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς στην μερική απο το 1959 μέχρι σήμερα, με πρωταγωνιστές την Ζέτα Μακρυπούλια τον Θοδωρή Αθεριδη τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Κώστα Βουτσά.

«Sugar»

Στο Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης δυο απένταροι μουσικοί γίνονται χωρίς να το θέλουν μάρτυρες μιας γκανγκστερικής σφαγής. Για να αποφύγουν τη μαφία που τους κυνηγά, μεταμφιέζονται σε γυναίκες και κρύβονται σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Ερωτεύονται όμως το αστέρι του θιάσου και ανακαλύπτουν ότι «κανείς δεν είναι τέλειος».

Δεκαμελής ορχήστρα θα συνοδευει τους 21 ηθοποιούς ενω τον ρόλο της εκρηκτικής ξανθιάς που σφράγισε ανεξίτηλα η Μέριλιν Μονρόε αναλαμβάνει η Ζέτα Μακριπούλια.

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Θοδωρή Αθερίδη, την ξανθιά «Sugar» Ζέτα Μακρυπούλια και τον Κώστα Βουτσά με το... κότερό του (!) στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό - Sugar».

Το έργο μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή: ποτοαπαγόρευση, κρίση, ορχήστρα από ξανθά πεντανόστιμα κορίτσια, μαφία, εκατομμυριούχοι, έρωτες, τρένα, κότερα, τραγούδι, χορός από τσάρλεστον μέχρι κομπαρσίτα και σ' όλα αυτά να πρωταγωνιστεί το γέλιο, στο έργο που ψηφίζεται ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς από το 1959 έως σήμερα.

Ομως περί τίνος πρόκειται; Γιατί τόση φασαρία; Ποια είναι αυτή η ξανθιά που έχει τρελάνει όλους τους άντρες; Βρισκόμαστε στο 1930. Δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρι και ο Τζο, γίνονται κατά λάθος αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλιτώσουν από τους γκάνγκστερ ντύνονται γυναίκες και εισβάλλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα.

Ομως ο Τζο, που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Sugar Kane που το όνειρό της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται μ' ένα κότερο κι ένας ζάπλουτος κύριος, ο Οσγκουντ Φίλντινγκ, που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη, δηλαδή τον Τζέρι με φουστάνια.

Οταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές, αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια. Το έργο είναι βασισμένο στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Μερικοί το προτιμούν καυτό», πασίγνωστη και αγαπημένη από τις υπέροχες ερμηνείες των Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μέριλιν Μονρόε.

Η μετάφραση είναι του Σταμάτη Φασουλή, τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη. Η διεύθυνση ορχήστρας/ενορχήστρωση του Αλέξιου Πρίφτη και οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού.

Πρωταγωνιστούν επίσης: Νάντια Κοντογιώργη, Λευτέρης Ελευθερίου, 16 ακόμη ηθοποιοί και 10μελής ορχήστρα. («Παλλάς», από 9/11)

Παραστάσεις:
9, 14, 15, 16/11 20:30
10, 17/11 18:00

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€, 25€, 35€, 45€, 50€, 60€     Φοιτητικό: 20€
Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15€ (μόνο από το ταμείο).


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5
Δευτ. - Σάββ. 9.00 - 20.00
Κυρ. 12.00 - 20.00