Polo 1.0 TSI BlueMotion

Η Kosmocar-Volkswagen λανσάρει στην ελληνική αγορά μία νέα έκδοση για το Polo, που για πρώτη φορά συνδυάζει την τεχνολογία BlueMotion με κινητήρα βενζίνης TSI.

Με μέση κατανάλωση καυσίμου 4,1 lt/100km, το Polo TSI BlueMotion θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Όπως όλα τα σχετικά μοντέλα του γερμανικού ομίλου, έτσι κι αυτό ενσωματώνει φιλικές προς το περιβάλλον βελτιστοποιήσεις σε τέσσερις τομείς: κινητήρα, μετάδοση, αεροδυναμική και σύστημα κύλισης.

Ο νέος 3κύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας 1.0L TSI διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και αποδίδει 95 PS και 16,3 kgm ροπής από τις 1.500 rpm. Προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 10,5 sec και τελική ταχύτητα της τάξης των 191 km/h.

Εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση, χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, περιορίζονται στα 94 gr/km CO2 – μία από τις χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης. Επίσης, είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG) και με εκπομπές ρύπων CO2 κάτω των 100 gr/km.

Οι παραπάνω αριθμοί σε κατανάλωση και εκπομπές που αφορούν στο Polo TSI BlueMotion, έχουν προκύψει μετά από σειρά βελτιστοποιήσεων σε τομείς όπως η μετάδοση, η αεροδυναμική και η διαχείριση της τριβής.

Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

Τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα)
Εμπρός μάσκα “κλειστού” τύπου
Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερ
Πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης
Μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π
Χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10mm
Eλαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης
Μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, εκτός 1ης και 2
Το νέο Polo TSI BlueMotion διατίθεται σε 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων ή DSG κιβώτιο «ξηρού τύπου» 7-σχέσεων.