Ford Focus 2014: Ανανέωση

Με νέα εμφάνιση καλύτερη ποιότητα και εργονομία έρχεται το ανανεωμένο Ford Focus. Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα από τη Ford η ανανεωμένη εκδοχή του Focus, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, το νέο Focus ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που διακρίνει τα Mondeo και Fiesta, υιοθετώντας τη χαρακτηριστική μάσκα με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα, αλά Aston Martin. Νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα, όπως και οι ζάντες ελαφρού κράματος.

Συνολικά, η εικόνα το Focus ανανεώθηκε με το μικρομεσαίο μοντέλο της Ford να δείχνει πιο φρέσκο, αλλά συνάμα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό κοιτώντας το πίσω μέρος όπου οι αλλαγές είναι εμφανώς λιγότερες.

Αντιθέτως στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής, η οποία πήρε τη θέση των αμέτρητων πλήκτρων που συναντάμε στο σημερινό Focus και έτσι, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση φρόντισε και για την εργονομία.Λογικά ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις και αναφερόμαστε στη γκάμα των κινητήρων.

Ο 1.000αρης των 100 και 125 ίππων αντίστοιχα για τις δυο εκδόσεις του μοντέλου, θα παραμένει κάτω από το καπό και του ανανεωμένου Focus, το οποίο θα συνεχίζει να φέρει τον τίτλο του οικονομικότερου (4,3 λίτρα/100 χλμ.) και καθαρότερου (99 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο) οικογενειακού μοντέλου με κινητήρα βενζίνης. Ανάλογα και ο 1.600αρης diesel θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια της εμπορικής πορείας του ανανεωμένου Focus.

Τα ίδια όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, ισχύουν και για την ανανέωση της πιο πρακτικής έκδοσης station wagon.Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί το ανανεωμένο Focus στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τη Ford να επενδύει πολλά σε αυτό το μοντέλο.