New York: Συνάντηση Τσίπρα με Κέρι

O Αλέξης Τσίπρας είχε στην έδρα του ΟΗΕ ημίωρη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν στο τι έγινε κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ευρωζώνης ενώ εξέτασαν και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Επίσης, συζητήθηκαν το προσφυγικό, η ονομασία της ΠΓΔΜ, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Συρία και τα ενεργειακά.

Όσον αφορά στα ενεργειακά, από τις ΗΠΑ, τονίστηκε η στρατηγική σημασία των αγωγών ΤΑP και ΙΒΒ και η αναβάθμιση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν πρόθεση να υποστηρίξουν επίλυση του θέματος της ονομασίας των ΠΓΜΔ και του Κυπριακού.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, μίλησε για την ανάγκη οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για επανεγκατάσταση των προσφύγων και να εντείνουν τις επαφές με την Τουρκία για αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τις ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

Σε κάλεσμα να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους τοποθετήσεις προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της 3ης εκδήλωσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Hellenic Initiative, έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 ομογενείς, τα πλέον εύπορα και διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό παρουσίασε στο κοινό της εκδήλωσης, η Γιάννα Αγγελοπούλου. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην δεκάλεπτη ομιλία ζήτησε την βοήθεια των ομογενών, ώστε να στηρίξουν την γενέτειρα. «Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο απο ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μετά από μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερότητας. «Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση με στρατηγικά οράματα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις. Χρειάζεται να μπούμε σε ένα μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε και ζήτησε την ενεργή υποστήριξη τους λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες δήλωσε «αισιόδοξος και πεπεισμένος» ότι θα συμμετάσχουν σ΄αυτήν , όπως την χαρακτήρισε, «ιστορική στιγμή που προσπαθούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.