Ολάντ: Μην αφήσετε τα πυρηνικά όπλα «όποιου να' ναι»

Έκκληση στους Γάλλους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τα πυρηνικά όπλα «στα χέρια όποιου να' ναι», απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ, σε μία κίνηση που «μεταφράζεται» ως μήνυμα καταψήφισης της Λεπέν, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.  

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενους στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τους προειδοποίησε να «σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα» αυτό και σημείωσε: «Είμαστε (κράτος) μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ), διαθέτουμε πυρηνικά όπλα, σας υπενθυμίζω, αυτή την ισχύ αποτροπής. Μπορεί να τα αφήσουμε στα χέρια όποιου να 'ναι; Όχι».

 Ο Ολάντ έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Αρζαντόν-σιρ-Κρεζ.

Ευρύ προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν προβλέπουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos Sopra Steria που πραγματοποιήθηκε για το Radio France και τη France Television με δείγμα 2.632 ανθρώπων στις 4 Μαΐου, ο κεντρώος υποψήφιος εξασφαλίζει το 61,5% των ψήφων έναντι 38,5% της ακροδεξιάς Λεπέν, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να φθάσει το 76%.

Το ποσοστό του Μακρόν έχει αυξηθεί κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δύο άλλες δημοσκοπήσεις, της Odoxa και της Harris Interactive, ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λεπέν.

Η δημοσκόπηση της Odoxa διενεργήθηκε για το περιοδικό Le Point σε δείγμα 998 ανθρώπων στις 4 Μαΐου.

Η δημοσκόπηση της Harris Interactive για το τηλεοπτικό δίκτυο LCP TV διενεργήθηκε σε δείγμα 4.991 ανθρώπων από τις 2 έως τις 5 Μαΐου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.