Ένας στους δύο Eυρωπαίους θεωρεί απειλή το Ισλάμ

Ένας στους δύο Eυρωπαίους θεωρεί ότι το Ισλάμ αποτελεί απειλή και ότι δεν έχει θέση στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Μόνιτορ θρησκείας» του Γερμανικού Ιδρύματος Bertelsman, η οποία δημοσιεύεται αποκλειστικά σήμερα στην εφημερίδα «Welt am Sonntag». Στην ίδια έρευνα που έγινε στην Γερμανία,

ωστόσο καταδεικνύεται ότι η δημοκρατική συνείδηση είναι ισχυρότερη μεταξύ των μουσουλμάνων της Γερμανίας από ό,τι μεταξύ των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Όπως επίσης επισημαίνεται, το 50% των Γερμανών πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν ταιριάζει στην χώρα του, αλλά την ίδια άποψη διατυπώνει και το 18% των μουσουλμάνων που κατοικούν στην Τουρκία και το 25% των ερωτηθέντων στην Τουρκία.
Απειλή πάντως θεωρεί το Ισλάμ 76% των Ισραηλινών, το 60% των Ισπανών, το 50% των Ελβετών και το 42% των Αμερικανών. Επιπλέον, το 19% των Γερμανών θεωρεί απειλή ακόμη και τον Ιουδαϊσμό.

Σε ό,τι αφορά την δημοκρατική συνείδηση, το 80% των μουσουλμάνων της Γερμανίας θεωρεί πολύ σημαντική την Δημοκρατία, ενώ ανάλογη άποψη έχει το 76% των πρώην Ανατολικογερμανών και το 88% των κατοίκων των δυτικών περιοχών της Γερμανίας.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε 13 χώρες, μελετά ακόμη ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης τοποθετείται το 54% των Δυτικογερμανών ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην πρώην Ανατολική Γερμανία ανέρχεται σε 69%.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.