Το selfie του Ομπάμα προκαλεί αίσθηση στο διαδίκτυο

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα, όμως στις κερκίδες του σταδίου του Σοβέτο το «selfie» του Αμερικανού προέδρου στο πλευρό των πρωθυπουργών της Δανίας και της Βρετανίας είναι αυτό που έχει «σαρώσει» τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ρομπέρτο Σμιντ απαθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία στις κερκίδες, η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, έχοντας στο πλευρό της τους Ντέϊβιντ Κάμερον και Μπαράκ Ομπάμα, σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο με τα δύο της χέρια και ετοιμάζεται να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους δύο άνδρες, καθώς όλοι τους χαμογελούν.

Τα selfies –συντόμευση για το self-portrait, την αυτοπροσωπογραφία δηλαδή –, κυκλοφορούν κατά δεκάδες εκατομμύρια στο Facebook, το Ιnstagram ή το Twitter, όπου συνήθως τα ανεβάζουν διάσημοι. Το φαινόμενο έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που τα τρία σοβαρότερα βρετανικά λεξικά της Οξφόρδης ανέδειξαν τη λέξη «selfie» λέξη της χρονιάς για το 2013.

Από τη στιγμή που το Γαλλικό Πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το στιγμιότυπο, η φωτογραφία εκείνης της στιγμής, την οποία κανείς δεν περίμενε σε μια εκδήλωση τόσο επίσημη αμέσως μεταδόθηκε ευρέως από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (BBC, NBC, USA Today, Huffington Post, Daily Mail, Buzz Feed, Le Monde. . .), ενώ μοιράστηκε και αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως στο Twitter.

Οι ποίκιλλες αντιδράσεις κινούνταν μεταξύ κριτικής, κατάπληξης για τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλοι ηγέτες μπορούν να υποβιβάζουν τους εαυτούς τους αντιδρώντας σαν έφηβοι μια τέτοια σημαντική ημέρα, του γέλιου, της ειρωνείας.

«Θα έπρεπε να υπάρξει ένα μορατόριουμ, μια απαγόρευση όλων των "selfies" κατά τη διάρκεια των τελετών μνήμης και τις κηδείες, έτσι δεν είναι;» διερωτήθηκε ο χρήστης Τζέφρι Χάλβερσον στο Twitter.

«Είναι άραγε αυτό το σημαντικότερο "selfie" του 2013;» έθεσε το ερώτημα ο ιστότοπος BuzzFeed.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι στο ίδιο στιγμιότυπο, η Μισέλ Ομπάμα, που μοιάζει να έχει «αποσυρθεί» στη θέση της στα αριστερά του συζύγου της, παραμένει απόλυτα σωστή και σοβαρή, υιοθετώντας μια συμπεριφορά πολύ πιο αναμενόμενη σε μια ημέρα μνήμης για μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το selfie, κανείς δε γνώριζε έως το βράδυ εάν η Δανή πρωθυπουργός θα το ανέβαζε στη σελίδα της στο Facebook, όπου συνηθίζει συχνά να ανεβάζει φωτογραφίες, ή εάν η φωτογραφία αυτή θα παραμείνει στην προσωπική της συλλογή.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.