Αίγυπτος: Σφοδρές συγκρούσεις - Δεν κάνει πίσω ο Στρατός

Οι εντάσεις ξέσπασαν αφότου ο Μόρσι μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, δήλωσε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησής του. Στους 16 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Αίγυπτο εξαιτίας των αιματηρών συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πυροβολισμοί ακούγονταν διαρκώς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Προειδοποίηση του Στρατού

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) δήλωσε την Τετάρτη, μέσω ανάρτησης στο Facebook, με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τους πολίτες εναντίον των «τρομοκρατών και των ανόητων».

Στην δημοσίευση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του SCAF στο Facebook αναγραφόταν: «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας  για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η δήλωση αναρτήθηκε 3 μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η δήλωση εκ μέρους του στρατού της χώρας, έκανε σαφές πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους.
Οι εντάσεις ξέσπασαν λίγο αφότου ο Μόρσι, απευθυνόμενος στον αιγυπτιακό λαό μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, δήλωσε ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησής του, την οποία οι πολίτες εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες και να συνεχίσει να τελεί τα καθήκοντά του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της χώρας, προέτρεψε τον στρατό να αποσύρει το τελεσίγραφο 48 ωρών που έχει θέσει στην κυβέρνηση, ανέφερε το CNN.

World highlight

Africa

Africa Ut justo id nibh pulvinar mauris pede Phasellus metus Sed congue. More detail
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.