Kαι το κύπελλο ο Ολυμπιακός

Το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του και δεύτερο συνεχόμενο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-1 στην παράταση του Αστέρα Τρίπολης, στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

O Θρύλος κατέκτησε το 15ο νταμπλ

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 13΄ με τον Ράγιος, ο Φουστέρ ισοφάρισε στο 42΄ και στην παράταση τα γκολ του Τζιμπούρ στο 98΄ και του Αμπντούν στο 119΄ με πέναλτι «σφράγισαν» το νταμπλ των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο σ' έναν εξαιρετικής ποιότητας τελικό, αντάξιο των δυνατοτήτων των δυο ομάδων, ωστόσο, ο ρέφερι του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Πως έπαιξαν:

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Σιόβα και τον Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα, ο Μοντέστο δεξιά και ο Χολέμπας αριστερά. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Φέισα, Μανιάτης και Μασάντο, ενώ οι Φουστέρ, Αμπντούν και Μήτρογλου βρίσκονταν στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, εκπλήξεις δεν υπήρξαν από τον Τσιώλη. Ο Φούλοπ βρισκόταν στο τέρμα, η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης και Πιπίνης. Οι Ουσέρο και Κοντοές ήταν τα δύο αμυντικά χαφ ενώ πίσω από τον Περόνε κινούνταν οι Ναβάρο, Ράγιος και Ντε Μπλάσις.

Το ματς:

Άλλος ήταν ο… «πρωτάρης», άλλος είχε το μούδιασμα. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρός και το πλήρωσε… με την δεύτερη. Η κεφαλιά του Ντε Μπλάσις και η εξαιρετική επέμβαση του Κάρολ ήταν προάγγελος, για να έρθει λίγο αργότερα το γκολ από τον Ράγιος. Ο Ισπανός, μαζί με τον συμπατριώτη του Ναβάρο, έβαλαν στη μέση τον πολύ πιο αργό Μοντέστο και με διπλή προσπάθεια το σκορ άνοιξε για τους Αρκάδες. Οι φίλοι τους στην εξέδρα βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Τσιώλη κρατούσαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ.

Η εντολή για ζέσταμα στον Ιμπαγάσα ήρθε, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, όμως μια φάση στην οποία συμμετείχαν ο Μήτρογλου, ο Αμπντούν και ο Φουστέρ ήταν αρκετή για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Έλληνας επιθετικός έσπασε τη μπάλα δεξιά, ο καλύτερος των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος Αμπντούν «χόρεψε» τον Τσαμπούρη και ο Φουστέρ, έκανε ότι και πέρσι τέτοιο καιρό στο ίδιο γήπεδο, όταν τότε είχε χαρίσει το κύπελλο στην παράταση, με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Το τέρμα ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που… «έκοψε» τα πόδια των Αρκάδων πριν φύγουν για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην κάνουν κάποια αλλαγή σε πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός άρχισε με το… «καλημέρα» του δεύτερου ημιχρόνου να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, κάτι που έγινε εντονότερο με την είσοδο του Ιμπαγάσα. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, έκαναν το γνώριμο παιχνίδι τους. Κάθισαν να περιμένουν τον Ολυμπιακό στο δικό τους μισό και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε κόντρα που τους δινόταν.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο κόσμος του Ολυμπιακού, καλούσε τους παίκτες της ομάδας του να πετύχουν ένα γκολ που θα τους δώσει το Κύπελλου, όμως αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και οι παίκτες του Τσιώλη, εάν ο Γιάχοςέδειχνε την άσπρη βούλα σε χέρι του Μανιάτη μέσα στην περιοχή. Από εκεί και πέρα, οι Αρκάδες γίνονταν όλο και πιο παθητικοί, όμως δεν το «πλήρωσαν» μέχρι την συμπλήρωση των 90’.

Η παράταση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει και πάλι και να δικαιώνεται. Ο Φούλοπ έκανε μια τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Φουστέρ, αλλά ο επερχόμενος Τζεμπούρ έκανε το 2-1 και έβαλε τους «κόκκινους» στη θέση του οδηγού. Μάλιστα οι παίκτες του Μίτσελ αγωνίζονταν σχεδόν… δέκα, αφού ο Χολέμπας είχε πρόβλημα, ήρθε στη μεσαία γραμμή, ο Φέισα έγινε στόπερ και ο Σιόβας αριστερό μπακ.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ο Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες του να ανέβουν πιο ψηλά, ενώ αντίθετα ο Μίτσελ να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να ολοκληρώσουν με την… κούπα και αυτή την χρονιά. Το γκολ με πέναλτι του Αμπντούν, απλά «σφράγισε» τη νίκη και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπέλλούχου Ελλάδας, εκτός από αυτόν του Πρωταθλητή.

Στο τέλος του αγώνα, τα νεύρα και κάποια μαρκαρίσματα "άναψαν τα αίματα" μεταξύ των παικτών. Το ξύλο του Μοντέστο με τον Περόνε (με την συμμετοχή των Κουρμπέλη, Μανωλά αλλά και άλλων) έφεραν τις κόκκινες σε στους δύο πρώτους από τον Γιάχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67’ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100’ Καλαντζής), Ουσέρο, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (82’ Λέντσε).

Στον πάγκο: Μπαντής, Αλβάρες, Μπακασέτας, Ουρτάδο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μοντέστο (60’ Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (76’ Πίνο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (72’ Τζεμπούρ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας.

Διαιτητής: Γιάχος
Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.