Hair tips: Tο φριζάρισμα των μαλλιών

Αντιμετωπίστε το φριζάρισμα των μαλλιών. Νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά και αφυδατωμένα; Υπάρχει λύση. Φτιάξτε την πιο θρεπτική μάσκα μαλλιών που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Τι θα χρειασθείτε:

- 1 μπανάνα
- ώριμο αβοκάντο

Πώς να τη φτιάξετε:

Λιώστε τo αβοκάντο και τη μπανάνα σε ένα μπωλ και απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά. Καλύψτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε την για 10 λεπτά, Με αυτό τρον τρόποθα απορροφηθούν περισσότερα συστατικά και θα εισχωρήσουν στην τρίχα. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Τα μαλλιά μας αξίζουν τη φροντίδα μας, γιατί εκτός από το ότι ταλαιπωρούνται από τις καιρικές συνθήκες και την μόλυνση του περιβάλλοντος, τα υγιή μαλλιά προσθέτουν σε μια όμορφη εμφάνιση!

Φρόντισα λοιπόν, να σας δώσω κάποιες απλές και εύκολες συμβουλές, για να διατηρείτε υγιή την τρίχα των μαλλιών σας με σπιτική φροντίδα και σωστή διατροφή.

Αν ακουλουθήσετε τα παρακάτω tips μαλλιών και δοκιμάσετε τις σπιτικές μάσκες μαλλιών, θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση από την λάμψη και την μεταξένια υφή των μαλλιών και θα ανέβουν οι μετοχές σας!!

Τροφές που κάνουν καλό

1) Θαλασσινά (με μανιτάρια και βασιλικό)
2) Δημητριακά
3) Το κόκκινο κρέας
4) Ελαιόλαδο

Μάσκα για τα μαλλιά Νο.1

  • 2 αυγά
  • 1 φλ. δαφνέλαιο
  • 2 κ.σούπας λοσιόν για τα μαλλιά

Χτυπάμε τα 2 αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα το διατηρείτε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα έως 10 μέρες. Το εφαρμόζετε και το αφήνετε για 1 ώρα πριν το λούσιμο. Για καλύτερο αποτέλεσμα τυλίγετε τα μαλλιά σας μετή την εφαρμογή με μία πετσέτα που έχετε βουτήξει σε καυτό νερό. Μετέπειτα, λούζεστε με χλιαρό νερό με ενυδατικό και πολύ απαλό σαμπουάν, για να φύγει η δυσάρεστη μυρωδιά από τα μαλλιά σας… Αξίζει όμως απίστευτα το αποτέλεσμα!

Μάσκα για τα μαλλιά Νο.2

Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Το απλώνετε για 5’-10’ λεπτά (μπορείτε ακόμα και στην ρίζα) και μετά παίρνετε μια ζέστη πετσέτα και τυλίγετε τα μαλλιά σας για 30. Ύστερα το αφαιρείτε με χλιαρό νερό και λούζεστε κανονικά.

Λάδι φροντίδας για τα μαλλιά 

  • 1/2 κ. σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1 κ. γλυκού λάδι από αβοκάντο
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο

Το ζεσταίνετε για 40 δευτέρα στο μικροκυμάτων, το απλώνετε και βάζετε μια σακούλα να κρατήσει την θερμότητα (για 30’ ή τη νύχτα). Ύστερα μπορείτε να τα πλύνετε. Το υπόλοιπο προϊόν δεν το πετάτε, αφού διαρκεί έως και 2 χρόνια.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.