Για να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

Λοιπόν το καλοκαίρι είναι θάλασσα, ήλιος, κολύμπι και βουτιές, όπου τις περισσότερες ώρες του θα τις περνάς τσαλαβουτώντας στα κρυστάλλινα νερά!  Αρα θα σου χρειαστούν μερικά...Tips που θα σε σώσουν από το κάψιμο του ήλιου:

1. Πάρε αμέσως μία ή δύο ασπιρίνες για να απαλαγείς από το πόνο και το πρήξιμο

2. Κάλυψε τις περιοχές που έχεις καεί με ένα ύφασμα βουτυγμένο στο γάλα. Το γάλα περιέχει ενυδατικές πρωτείνες, βιταμίνες και λιπαρά. Μούλιασε το ύφασμα σε γάλα πλήρες σε λιπαρά και άπλωσε το στο δέρμα σου για 20 λεπτά.

3. Όταν θα νοιώσεις έτοιμη για να κάνεις ένα ντους, βεβαιώσου ότι το νερό είναι κρύο και στο τέλος ταμπονάρησε το δέρμα σου με τη πετσέτα για να το στεγνώσεις.

4. Άπλωσε στα καμμένα σημεία μία κρέμα η οποία περιέχει υδροκορτιζόνη σε περιεκτικότητα 1%

5. Τώρα είναι το δύσκολο στάδιο. Σε καμία περίπτωση μην τραβάς και μην τρίβεις την επιδερμίδα σου για να αφαιρέσεις βίαια τα ξηρά σημεία. Άφησε τη να ξεφλουδίσει φυσιολογικά και διατήρησέ την ενυδατωμένη απλώνοντας μία κρέμα σώματος πλούσια σε κεραμύδια.

6. Απόφυγε να χρησιμοποιείς κρέμες κε αντιγηραντικά συστατικά μέχρι να αποκατασταθεί το δέρμα σου. Είναι πιθανό να ευαισθητοποιηθεί η επιδεμρίδα σου σε κάποιο συστατικό και να συνεχίσεις να υποφέρεις από αυτό στο μέλλον.

7. Μην κάνεις μακιγιάζ σε καμμένη επιδερμίδα. Οι πούδρες μπορεί να λειτουργήσουν καταπραυντικά σε μία ταλαπωρημένη επιδεμρίδα. Μετά από μία ή δύο μέρες άπλωσε ένα κονσίλερ ή make up εάν πιστεύεις ότι δνε μπορείς χωρίς αυτά.

8. Να λαμβάνεις πάντα σοβαρά ένα κάψιμο από τον ήλιο. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από φουσκάλες, πυρετό ή ναυτία να αναζητήσεις να σε δει γιατρός.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.