Μάουι...o επί γης παράδεισος

Conde Nast Traveler: Οι αναγνώστες του διάσημου περιοδικού είναι πιστοί στις απόψεις τους κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι επί 20 χρόνια στην ερώτηση «Ποιοι είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» ψηφίζουν το ίδιο: το Μάουι!

Κάθε χρόνο το περιοδικό βγάζει έναν κατάλογο με τα 25 ομορφότερα νησιά, τα οποία ψηφίζουν οι ίδιοι οι αναγνώστες του. Το κοινό μπορεί να αλλάζει αλλά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό ότι το Μάουι δεν έχει χάσει ποτέ την πρώτη θέση.

Tο Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το 2010, είχε πληθυσμό 144.444 και η μεγαλύτερή του πόλη είναι το Καχουλούι. Το νησί έχει δύο μη ενεργά ηφαίστεια, το Μαούνα Καχαλαβάι δυτικά, και το Χαλεάκαλα ανατολικά, που είναι νεότερο και ψηλότερο, με ύψος που υπερβαίνει τα τρία χιλιόμετρα.

Τα δύο αυτά μεγάλα ηφαίστεια χωρίζονται από ένα χαμηλού υψομέτρου ισθμό. Ο ισθμός δημιουργήθηκε όταν λάβα από το Χαλεάκαλα έρευσε προς το δυτικό Μάουι και οριοθετείται από εγκολπώσεις, μια στο βορρά και μία στο νότο. Τα τελευταία χρόνια το Μάουι, το οποίο έχει έχει 193 χιλιόμετρα ακτές, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.