London: Πρωτεύουσα των απανταχού shoppers

Οι αγορές του Λονδίνου προσφέρουν μία πληθώρα αγαθών από όλο το κόσμο και για όλα τα βαλάντια. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Λονδίνου όπως τα διάσημα Selfridges, Harrods και Harvey Nichols θα σας εντυπωσιάσουν με τα πολυτελή προϊόντα τους ενώ εάν είστε λάτρεις της μόδας θα βρείτε όλα τα καταστήματα γνωστών εταιριών στις οδούς Oxford Street και Bond Street.

Εάν πάλι ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο υπάρχουν οι υπαίθριες αγορές στην οδό Portobello και στο Camden Town, παραθέτουμε μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα καταστήματα στους διάφορους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου.

Carnaby Street: Το λίκνο της επανάστασης της μόδας και της κουλτούρας των swinging sixties, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των νέων ταλέντων της μόδας και του design. Ατού, η trendy ατμόσφαιρα.

Oxford Circus - Piccadilly Circus
Πρωτεύουσα των απανταχού shoppers, το Λονδίνο των αγορών ξεκινάει δυτικά, με την King Roads, να κρατάει ψηλά τη σημαία τής μόδας και το Notting Hill να ειδικεύεται στα μεγάλα ονόματα. 
Στα ανατολικά, η Brick Lane (E1), είναι η «τροφός» των νέων σχεδιαστών, των vintage επιπλώσεων, των ρούχων από δεύτερο χέρι αλλά και των εκκεντρικών αντικειμένων. 
Πιο κεντρικά, τα πολυκαταστήματα και οι μπουτίκ επώνυμων ρούχων της Oxford και της Regent Street (και οι δύο στο W1) γίνονται πόλος έλξης χιλιάδων ξένων και εγχώριων shoppers. 
Η Tottenham Court Road (WC1) είναι η ιδανική οδός για τους φαν της τεχνολογίας, ενώ η Charing Cross Road WC2 είναι ο παράδεισος των εκδόσεων και των βιβλιοκυνηγών, με παράδοση χρόνων στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 
Το Covent Garden (WC2) -γνωστή σε όλους Piazza- άλλοτε στέκι της λαχαναγοράς και της φρουταγοράς του Λονδίνου- είναι, τώρα, γεμάτη από σοφιστικέ καφενεία, μπαράκια, εστιατόρια και καταστήματα ειδών προχωρημένης και λεπτοδουλεμένης χειροτεχνίας. 
Το Knightbridge (SW1) είναι η γειτονιά της πολυτέλειας και της κομψότητας.

Covent Garden

Θαυμάσιες υπαίθριες αγορές διανθισμένες με υψηλής ποιότητας υπαίθριες παραστάσεις. Το μέγα προσόν, όμως, της περιοχής είναι το παζάρι με τις αντίκες που γίνεται κάθε Δευτέρα στην Jubilee Μarket, με πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα, έπιπλα και έργα τέχνης, σπάνια και αυθεντικά. Η ίδια αγορά από Τρίτη μέχρι Παρασκευή ειδικεύεται σε ρούχα και είδη οικιακής χρήσης, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή σειρά έχουν οι χειροτέχνες με τα προσεγμένα προϊόντα τους. Το δεύτερο μεγάλο ατού της είναι οι πλανόδιοι καλλιτέχνες που δίνουν πάντα ενδιαφέρουσες και, συχνά, σπουδαίες παραστάσεις δρόμου. Στη Floral Street θα βρείτε trendy ρούχα, ενώ η Neal Street φημίζεται για τα παπούτσια της. Περάστε από τα μαγαζιά των οδών: Monmouth Gardens, Short Gardens, Seven Dials και Neal's yard, για να πάρετε μια ιδέα τι σημαίνει γειτονιά με κέφι και φαντασία.
Ώρες λειτουργίας της αγοράς: Δευτέρα- Παρασκευή 09.30-18.00, Σάββατο-Κυριακή 09.00-18.00.
Underground: Covent Garden και Leicester Square

Harrods

Με το Harrods (87-135 Brompton Road) να διεκδικεί τα σκήπτρα του shopping από το 1849, ανάμεσα στα πολυτελή και πανάκριβα καταστήματα της περιοχής, τόσο στις προτιμήσεις των τουριστών όσο και των Λονδρέζων. Παροιμιώδεις οι εκπτώσεις του και θεϊκές οι γεύσεις που προτείνει το εστιατόριό του. Στα γύρω μαγαζιά αγοράστε πολύτιμα αντικείμενα και trends, που προέρχονται από την ελίτ της μόδας, ολόκληρου του πλανήτη μας. 
Underground: Knightsbridge
Αγορές πολυτελείας: Stella Mc Cartney, Alexander Mc Queen, Mulberry, όλοι οι Άγγλοι σχεδιαστές βρίσκονται στις πολυτελείς αίθουσες του Harrods, όπου, ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να γευματίσετε. Πώς λέμε αγγλική κουζίνα; Καμία σχέση... Αντίθετα, μάλιστα!
Vivienne Westwood: Η πιονιέρα του pank look, η φανταστική Vivienne Westwood, ξεπερνώντας τα σύνορα της Αγγλίας, είναι πια μέρος της ελίτ της διεθνούς μόδας. Κεντήματα παγέτες και ό,τι glam βάλει ο νους σας. Αν ψάχνετε φόρεμα για πάρτι, είστε στο σωστό μέρος. 
Rigby and Peller: (2 Hans Road Knightbridge SW3) Η κορσεδού της Αυτής Μεγαλειότητας εγκαινίασε τη φίρμα της το 1939. Αν το πορτοφόλι σας αντέχει, τότε πρέπει να περάσετε για να σας κάνουν έναν στηθόδεσμο. Τον τέλειο έναν. Ακόμα κι αν δεν αγοράσετε τίποτα άλλο, αξίζει τον κόπο. Εξαιρετική και η prêt-a-porter συλλογή εσωρούχων και μαγιό. 
Burberry: Η ναυαρχίδα της αγγλικής μόδας. Τη γνωρίζετε όλοι, τόσο στην αυθεντική της μορφή όσο και στα κακόπιστα αντίγραφα... Εδώ, βεβαίως, μιλάμε για απολύτως original καταστάσεις.
Turnbull and Asser: Ο πραγματικός πουκαμισάς έχει ντύσει, μεταξύ άλλων, τον Winston Churcil και τον Al Pacino... Εξαιρετικά πουκάμισα και από πελατεία: βασιλείς και διασημότητες αλλά και οι απανταχού κομψοί.

Notting Hill

Ασυνήθιστα ή vintage ρούχα, σπάνιες αντίκες, πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Ποικιλία από αυστηρά επιλεγμένα, αλλά και εναλλακτικά καταστήματα. Είναι, όμως, επίσης γνωστό για την αγορά κατά μήκος της Portobello Road.Underground: Notting Hill Gate, Ladbroke Grove, Westbourne Park
Canary Wharf (E14): Η Canada Square, στην καρδιά των Docklands, είναι περιοχή που έχουν την έδρα τους μεγάλες και σημαντικές επιχειρήσεις. Είναι όμως και μεγάλο εμπορικό κέντρο, που ανοίγει επτά μέρες την εβδομάδα. Λουσάτη και μοντέρνα περιοχή, διαθέτει περισσότερα από 200 μαγαζιά, καφενεία και εστιατόρια που προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνετε τα ψώνια σας χαλαρά, συνδυάζοντας την αστική με την υψηλή μόδα. 
Underground: Canary Wharf

Bluewater (DA9, Kent)
Τεράστιο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την κυρίως περιοχή του Λονδίνου. Το μεγαλύτερο κέντρο του είδους του στην Ευρώπη διαθέτει 330 καταστήματα, 40 καφενεία μπαρ και εστιατόρια, καθώς και 13 κινηματογραφικές αίθουσες. Το ιδανικό σημείο για τους shopping alcoholics. 
Πρόσβαση: Προτιμότερο με δικό σας μεταφορικό μέσο.

Old και New Bond Street:
Οι δρόμοι της Prima Linea της μόδας. Οι celebrities ξεσαλώνουν ψωνίζοντας σ' αυτούς τους πιο exclusive δρόμους του Λονδίνου. Αν έχετε πολλά χρήματα για ξόδεμα κι αν θέλετε να είστε πάντα in fashion, τουλάχιστον όσον αφορά στην ένδυση, η Bond Street είναι ο ιδανικός δρόμος για ένα ακριβό shopping therapy. Εδώ έχουν τα στέκια τους η Prada και ο Gucci, ενώ η κοντινή Conduit Street,είναι το σπίτι διάσημων σχεδιαστών όπως ο Issey Miyake και η Vivienne Westwood. Και όλοι αυτοί μοιράζονται την ίδια γειτονιά με τους γνωστούς ανά τον κόσμο Λονδρέζους ράφτες, που έχουν τη βάση τους στη Savile Row. 
Underground: Bond Street

Regent Street, Jermyn Street:
Εντυπωσιακός shopping δρόμος, προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταστημάτων μόδας, σε λογικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων από τα παλαιότερα και πιο γνωστά στην Ευρώπη καταστήματα του Λονδίνου. Η κοντινή Jermyn Street ειδικεύεται σε καταστήματα αντρικών ρούχων και, κυρίως, σε ράφτες πουκαμίσων. 
Underground: Piccadilly Circus

Eκπτώσεις!

Οι εκπτώσεις στο Λονδίνο είναι πάντα ενδιαφέρουσες. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να αποκτήσετε το αντικείμενο του πόθου σας στη μισή τιμή.
Primark: Χαμηλού κόστους φίρμα, δημοφιλής, με φανατικούς οπαδούς. Σε επίπεδο ποιότητας αγοράζετε ό,τι πληρώνετε. Θα βρείτε συχνά εμπνευσμένα κομμάτια σχεδιαστών, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους. Το στοκ αλλάζει συχνά-πυκνά, γι' αυτό ό,τι βρείτε και σας ταιριάζει, πάρτε το αμέσως! 
Topshop: Αγαπημένο κατάστημα για τους διάσημους αλλά και για τους στυλίστες τους. Διαθέτει μεγάλη γκάμα από φθηνά ρούχα και αξεσουάρ. Το τοπ μόντελ Kate Moss όχι μόνο προωθεί το Τopshop, αλλά σχεδίασε και μια σειρά γι' αυτό που έγινε ανάρπαστη. Επισκεφθείτε τη ναυαρχίδα της αλυσίδας στο Oxford Circus για μια απίστευτη εμπειρία αγορών. Στα τέσσερα πατώματά του θα ανακαλύψετε το τμήμα vintage, τις συλλογές επωνύμων, μικρά και μεγάλα μεγέθη και άλλα πολλά. Θα βρείτε, επίσης, σούπερ γλυκατζίδικο για να σας ανεβάσει την ενέργεια και -γιατί όχι- και τη λίμπιντο.
New look: Εξαιρετικό σημείο για τζην, πουλόβερ, κάποια από τα καλύτερα παπούτσια και μπότες τελευταίων συλλογών στο Λονδίνο, στις καλύτερες δυνατές τιμές, στυλ και χρώματα. Η ναυαρχίδα της αλυσίδας βρίσκεται στην Marble Arch και αξίζει ένα πέρασμα - έστω και μόνο για τον φουτουριστικά διακοσμημένο, με αλουμίνιο και χρώμιο, χώρο. 
TK Maxx: Η φιλοσοφία τους είναι να προσφέρουν μεγάλες μάρκες σε χαμηλές τιμές και, πράγματι, τα καταφέρνουν. Εδώ θα βρείτε από ρούχα μέχρι αντικείμενα οικιακής χρήσης, με την τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας. Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ότι παραλαμβάνουν κάθε μέρα σχεδόν κι έτσι μια επίσκεψη δεν αρκεί. Κάθε μέρα μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις...
Designer discount and Sample sales: Οι πιο «καυτές» ετικέτες με χαμηλό κόστος! Αρκεί, μόνο, να μπαίνετε σε μικρά νούμερα... Εκπτώσεις πέντε φορές τον χρόνο, συνήθως τον Μάρτιο, Μάιο, Σεπτέμβριο Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο Designer Sale UK website. Στο Designer Warehouse Sales οι εκπτώσεις διαρκούν τρεις μέρες, αλλά πραγματοποιούνται 12 φορές τον χρόνο.

Mυστικά αγορών
 Για όσους έχουν πάθος με τη σοκολάτα στο Confenctionery Hall του Selfridges (400 Oxford W1) λειτουργεί μια καταπληκτική σοκολατερία. 
My Sugarland (402-404, St John Street, EC1Η) της στυλίστα Zoe Lem με επιλεγμένα vintage κομμάτια. 
Rouge (11 Shelton Street Seven Dials, Covent Garden WC2) ένα ιδιαίτερο κατάστημα καλλυντικών και μακιγιάζ με ατμόσφαιρα μπουντουάρ, όπου μπορείτε να ζητήσετε από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ένα ξεχωριστό μάθημα μακιγιάζ. 
Mimco (46 Monmouth Street Seven Dials Covent garden, WC2), αυστραλέζικη φίρμα, με εκκεντρικά και σοφιστικέ χειροποίητες τσάντες, κοσμήματα, πορτοφόλια, καπέλα και γάντια. 
Westfield London (Ariel Way,W12), νέο εμπορικό κέντρο με 265 καταστήματα. Κάτω από τη θεαματική γυάλινη οροφή του φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της μόδας και του design.
Camden Market NW1: Κυριαρχούν οι αντικερί, αν και η παλιά αυτή αγορά, στην ουσία, είναι έξι διαφορετικές.ΤοCamden Stables, είναι το κέντρο της εναλλακτικής μόδας. Το Camden Canal, Το Camden Buckstreet, θυμίζει ζούγκλα από το ανακάτεμα των εμπορευμάτων. Κοσμήματα αξεσουάρ, ρούχα ειδικά για πάρτι, καπέλα, τζην. Κι από παζάρι, άλλο τίποτα! Το Camden Mainstreets φημίζεται για τα παπούτσια, δίσκους ψηφιακούς και βινύλια, τις pub και τα μπαράκια. Το Camden Inverness Street, διαλαλεί ρολόγια, ρούχα, καπέλα εσάρπες και σουβενίρ.

Οχford Street
Η μονίμως κατακλυσμένη από τα πλήθη Oxford Street έχει, περίπου, 300 καταστήματα. Πρώτα από όλα φιλοξενεί το μυθικό Selfridges. Όλα τα σημαντικά ονόματα της μόδας, επώνυμα ρούχα, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακόσμησης, αλλά και μακιγιάζ διεκδικούν μια θέση κάτω απ' τη στέγη του. Όλα αυτά ζυμώνονται με μια καθόλου αμελητέα ιστορία που αρχίζει από τις 15 Μαρτίου 1909, όταν ο Αμερικανός Harry Gordon Selfridge, ίδρυσε το κατάστημα με την Art Deco είσοδο και το άγαλμα της Βασίλισσας του Χρόνου να οδηγεί το πλοίο του εμπορίου. Ασύγκριτες οι βιτρίνες του, που υπερβαίνουν κάθε φαντασία και προσδοκία τις μέρες των γιορτών.
Γλιστρήστε σε έναν από τους μικρούς κάθετους δρόμους της Oxford Street, ας πούμε στην St Christopher's Place, τη South Molton Street ή την Berwick και πρώτον θα ξεφύγετε από το πλήθος και την κίνηση που προκαλούν πονοκέφαλο, δεύτερον θα βρείτε μικρά μαγαζιά που, ίσως, δεν διαθέτουν τόσο κραυγαλέα ονόματα- διαθέτουν, όμως, μεγάλη ευρηματικότητα, φαντασία και φρεσκάδα νέων σχεδιαστών, σε τιμές αρκετά προκλητικές. 
Underground: Oxford Circus

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.