USNews: «Η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός!»

Ψήφος εμπιστοσύνης» από τις ΗΠΑ στον ελληνικό τουρισμό: Αύξηση του αριθμού των Αμερικανών που επισκέπτονται την Ελλάδα, είτε μεμονωμένα είτε μέσω του τουρισμού κρουαζιέρας, προβλέπει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Την εικόνα αυτή μετέφερε, σήμερα, η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, κυρία Βιρτζίνια Μπένετ, στο περιθώριο των επαφών που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη και το δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Αμερικανούς, ενώ οι συμπατριώτες της, που επισκέπτονται την Ελλάδα αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα.

«Γνωρίζω ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις είναι αυξημένες. Δεν ξέρω πώς καταμερίζεται ακριβώς αυτή η αύξηση, αλλά αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι εγώ, προσωπικά, θα συστήσω σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς μου να επισκεφθούν την Κρήτη, γιατί είναι ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον αριθμό των σκαφών που έχουν επισκεφθεί την Κρήτη, από τις υπηρεσίες και τη μεταχείριση που έχουν τύχει».

Στις προσπάθειες που καταβάλλουν δήμος και αντιπεριφέρεια για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.

Ζήτησαν, εξάλλου, από την κυρία Μπένετ να μεταφέρει στους πολίτες της χώρας της, την εικόνα που η ίδια έχει για την Ελλάδα και όχι αυτήν που ορισμένες φορές παρουσιάζει μερίδα ξένων ΜΜΕ.

Από την άλλη οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τις «σημαντικές αλλαγές» που συντελούνται στη χώρα μας. Σύμφωνα και με δικά τους στατιστικά στοιχεία, διαγράφονται ενθαρρυντικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2014.

Αυτό είναι το μήνυμα του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Πάνου Λειβαδά, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ετήσια έκθεση για την κρουαζιέρα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Λειβαδάς είχε σειρά σημαντικών συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα εταιρειών που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον χώρο της κρουαζιέρας.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.