Aποδράσεις στην Ελλάδα από € 20

Ανετες πολυθρόνες μπροστά σε παράθυρα με θέα γίνονται οι low budget θρόνοι μας για τούτο το μήνα. Θα τους βρείτε στα πιο ξεχωριστά ορεινά καταλύματα, δίπλα σε αναμμένα τζάκια, με φόντο τα βουνά που είναι ήδη ντυμένα στα λευκά. Ως λάφυρα φιλοξενίας, θα πάρετε φλιτζάνια με αχνιστή σοκολάτα, αρωματικά κρασιά, ζεστές κουβέρτες και ντόπιες παραδοσιακές νοστιμιές που μόλις θα έχουν βγει από τους ξυλόφουρνους. Από το Ζαγόρι μέχρι τα ορεινά χωριά της Κρήτης, το Daily Fun σάς προτείνει τις καλύτερες διευθύνσεις.

Seleni Suites, Βυτίνα
Απολαμβάνει προνομιακή θέση στην πλαγιά του Μαίναλου, στην καρδιά του ελατοδάσους, και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Βυτίνας. Εξωτερικά μοιάζει με παραδοσιακό μοναστήρι, περνώντας όμως την πόρτα του, θα διαπιστώσετε πως θυμίζει περισσότερο σύγχρονο ξενοδοχείο σε κάποια βορειοευρωπαϊκή χώρα. Για τη διαμονή σας έχετε στη διάθεσή σας άψογα διακοσμημένες σουίτες μίνιμαλ αισθητικής με έπιπλα διάσημων οίκων και μεγάλα παράθυρα που καδράρουν εντυπωσιακό σκηνικό, το οποίο τις περισσότερες μέρες του χειμώνα είναι χιονισμένο.
Από τους κοινόχρηστους χώρους σίγουρα αυτό που τραβά την προσοχή είναι το κεντρικό σαλόνι με το τζάκι που μοιάζει σαν να κρέμεται από το ταβάνι. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, μόλις 9 χλμ. από το ξενοδοχείο. Βυτίνα Αρκαδίας, τηλ.: 27950 31750, 27950 22857, 27950 22867, 6945891030, από € 50 το άτομο σε σουίτα (online booking).

Arcadia Resort, Βυτίνα
Λίγες είναι οι νέες αφίξεις φέτος στο χειμερινό ταξιδιωτικό χάρτη. Μία από αυτές είναι το Arcadia Resort. Πρόκειται για παραδοσιακό πέτρινο κτίριο με φροντισμένη διακόσμηση, τα μεγάλα παράθυρα του οποίου αφήνουν τη φύση να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλους τους χώρους. Αποτελείται από δεκατέσσερα δωμάτια και σουίτες που αναπτύσσονται σε δύο ορόφους. Όλα είναι ευρύχωρα, με φυσικό φως, ιδιωτική βεράντα, άπλετη θέα, κομψά έπιπλα και προσεγμένα υφάσματα και έργα τέχνης από Έλληνες δημιουργούς. Βυτίνα Αρκαδίας, τηλ.: 27950 22330, 27950 22277,  από € 45 το άτομο.

Moni Emvasis Luxury Suites, Μονεμβασιά
Στην καρδιά του κάστρου, τρεις ολοκαίνουριες σουίτες σάς περιμένουν για ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία, την απόλυτη χαλάρωση και την προσεγμένη πολυτέλεια. Πέτρινοι εξωτερικοί χώροι, πολλά παράθυρα για άπλετο φυσικό φως και βεράντες που ατενίζουν το Μυρτώο Πέλαγος. Στο ίδιο κτίριο λειτουργεί και το νέο εστιατόριο Χρυσόβουλο, ένας υπέροχος χώρος όπου ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει τη δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης.
Info: Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 62122,  από € 100 το άτομο.

Μηλιά, Χανιά
Ένας ορεινός οικισμός ανάμεσα σε πλατάνια, καστανιές, κουμαριές και βράχια που έχει μετατραπεί σε μια υποδειγματική οικοτουριστική μονάδα στην επαρχία Κισσάμου. Αποτελείται από μικρά ξύλινα σπιτάκια στρωμένα με χειροποίητα χαλιά. Το τζάκι και οι αφράτες κουβέρτες υπόσχονται ατέλειωτο cocooning. Για τους πιο δραστήριους, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μέρος σε γεωργικές εργασίες, να δείτε πώς φτιάχνεται η τσικουδιά ή να μάθετε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας.
Info: Βλάττος Ιναχωρίου, Χανιά, τηλ.: 28210 46774, από € 38 το άτομo.

Βυσσινόκηπος, Καστοριά
Ένα φιλόξενο σπίτι μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα 5 στρεμμάτων. Διαθέτει δέκα μόλις δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν θέα στη λίμνη. Στη ρομαντική αίθουσα πρωινού σερβίρεται το πρώτο γεύμα της μέρας, χειροποίητο, με προϊόντα ντόπιας παραγωγής, όπως φρέσκο βούτυρο, μέλι, μαρμελάδες, ψωμί ζυμωτό και βιολογικά αυγά. Αν έχετε πιτσιρίκια, υπάρχει ειδική γωνιά για να ζωγραφίζουν.
Info: Απόσκεπος, Καστοριά, τηλ.: 24670 29721-2, από € 35 το άτομο.

Aristi Mountain Resort, Ζαγοροχώρια
Παροχές υψηλού επιπέδου στην πανέμορφη Αρίστη στα Ζαγοροχώρια. Γκρίζα πέτρα, σκούρο ξύλο και εκπληκτική θέα στους περίφημους Πύργους του Πάπιγκου. Από την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα το μάτι φτάνει μέχρι την απόκρημνη χαράδρα του Βίκου.
Αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να είναι απλώς η περίληψη για τη φιλοξενία στο Aristi Mountain Resort, αφού η υψηλή αισθητική και οι συγκινήσεις για τον ταξιδιώτη δεν έχουν τέλος. Το συγκρότημα βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού και έχει χτιστεί ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της παραδοσιακής ντόπιας αρχιτεκτονικής. Η λαξευτή γκρίζα πέτρα στους εξωτερικούς τοίχους δένει άψογα με τη σκούρα στέγη, τις χαρακτηριστικές καμινάδες και τα ξύλινα παράθυρα. Το εσωτερικό του ξεχωρίζει για την καλόγουστη επίπλωση, τα γυμνά ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια και την πέτρα, που πρωταγωνιστεί και εδώ.
Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι το εστιατόριο Silva, στο οποίο σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα από λαχανικά και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χαρακτηριστικό γαλοτύρι Ηπείρου, τα άγρια χόρτα της περιοχής, αλλά και τις χειροποίητες ζαγορίσιες πίτες. Η αίσθηση πολυτέλειας και υψηλού επιπέδου φιλοξενίας ολοκληρώνεται με το κέντρο ευεξίας του resort, που διαθέτει πισίνα, υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνα, τα οποία βρίσκονται σε μια υπέροχη αίθουσα γεμάτη παράθυρα και θέα που κόβει την ανάσα.
Από την άλλη, αν σας γοητεύουν οι δραστηριότητες στη φύση, οι δυνατότητες είναι πολλές: ράφτινγκ και καγιάκ στο Βοϊδομάτη, ιππασία, σαφάρι με τζιπ, πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια, αναρρίχηση και ορειβασία στις κορυφές της Γκαμήλας και στη Δρακόλιμνη.
Info: Αρίστη, Ζαγόρι, Ιωάννινα, τηλ.: 26530 41330,  από € 55 το άτομο.

Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο
Εδώ η φιλοξενία συνδυάζεται με το κρασί. Το κατάλυμα αποτελείται από ένα ξενοδοχείο, αλλά και από το ομώνυμο οινοποιείο, τα οποία επικοινωνούν μέσα από υπόγεια κελάρια. Ζητήστε να συμμετάσχετε σε μια μικρή τελετή γευσιγνωσίας, κατά την οποία θα δοκιμάσετε τα κρασιά της οινοποιίας μαζί με διάσημα τυριά της περιοχής όπως το σεβρ (κατσικίσιο πιπεράτο).
Info: Μέτσοβο, τηλ.: 26560 42505,  από € 40 το άτομο.

Kazarma Lake Resort & Spa, Λίμνη Πλαστήρα
Ένα συγκρότημα στο οποίο δεν θα σας λείψει τίποτα. Δωμάτια χτισμένα σε θέση προνομιακή για να έχετε θέα τη λίμνη Πλαστήρα, ένα πλήρως εξοπλισμένο spa, φιλόξενοι κοινόχρηστοι χώροι με άνετους καναπέδες τοποθετημένους στρατηγικά δίπλα σε μεγάλα τζάκια, παιδότοπος που λειτουργεί όλο το 24ωρο για τους μικρούς ταξιδευτές. Αλλά και εστιατόριο, στις κουζίνες του οποίου δημιουργούνται καθημερινά συνταγές από την περιοχή στην καλύτερή τους εκδοχή.
Info: Καλύβια Φυλακτής, τηλ.: 24410 92290,  από € 44 το άτομο (online booking).

Άσπρος Ποταμός, Λασίθι
Ένα κατάλυμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Κρήτη, 1 χλμ. από τη θάλασσα και την περιοχή του Μακρύγιαλου. Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο συνοικισμό που αποτελείται από δέκα σπίτια λαξεμένα μέσα στους βράχους, τα οποία πρωτοχτίστηκαν πριν από περίπου τριακόσια χρόνια. Σήμερα όμως έχουν ανακαινιστεί για να σας θυμίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, μιας και η λειτουργία του ξενώνα στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Οι βασικές ανάγκες εξυπηρετούνται από το φωτοβολταϊκό σύστημα του ξενώνα. Τα βράδια εδώ είναι μυσταγωγικά, αφού ο κύριος φωτισμός των σπιτιών γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά. Μακρύγιαλος, Λασίθι Κρήτης, τηλ.: 28430 51694,  από € 20 το άτομο (περιλαμβάνονται τα ξύλα για το τζάκι).

Kastanea Hotel, Καρπενήσι
Πρόκειται για το πρώτο house & bar στην Ευρυτανία, στο οποίο έχουν συνδυαστεί η βιομηχανική αρχιτεκτονική με τα παραδοσιακά υλικά -πέτρα και ξύλο- και έχει χτιστεί με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Μόλις διαβείτε την πόρτα του, θα συναντήσετε σουίτες που μοιάζουν με σαλέ στην Ελβετία. Όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι και θέα την κορυφογραμμή του Τυμφρηστού. Το μπαρ, πέρα από τις σπάνιες ετικέτες κρασιών, σερβίρει και χειροποίητα φρουτένια λικέρ.
Info: Άγιος Νικόλαος, Καρπενήσι, τηλ: 22370 21210, 6977016383, από € 70 το άτομο.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.