Fri02222019

Last updateThu, 21 Feb 2019 11pm

Back You are here: Home Travel ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Αποδράσεις στο Εξωτερικό Ρώμη: Ένα τριήμερο που θα μείνει αξέχαστο

Ρώμη: Ένα τριήμερο που θα μείνει αξέχαστο

Ένα τριήμερο στην Ρώμη.. η ιδανική επιλογή: Που θα πάτε... και τι μπορείτε να δείτε...

Ρομαντικοί περίπατοι στην αιώνια πόλη.

1. Ολόκληρη η Ρώμη είναι ένα υπαίθριο μουσείο που ακτινοβολεί αιώνια λάμψη. Κάθε γωνιά της κρύβει και ένα ιστορικό θησαυρό. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος παντού, αρμονικά δεμένος με τη φινέτσα μιας κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Η νεολαία όλου του κόσμου κυριολεκτικά την λατρεύει, όπως και οι κυρίες αφού θεωρείται μια απο τις πρωτεύουσες της μόδας. Φαντάζει δε στο θυμικό των ταξιδιωτών σαν μια ιδανική επιλογή για μια πρώτη γνωριμία με το εξωτερικό, αφού προσφέρει σε ένα πακέτο, κοσμοπολίτικο περιβάλλον, ρομαντισμό, έντονη νυχτερινή ζωή, ευκαιρίες για ψώνια ποιοτικά, ιστορικό μεγαλείο και όλα αυτά σε προσιτές τιμές. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι η άνοιξη οπου τα πάρκα και οι κήποι είναι γεμάτοι χρώματα και αρώματα.Τα αξιοθέατα της πόλης είναι  αμέτρητα.

2.ΒATIKANO. Μια εκκλησιαστική πολιτεία, το λίκνο του Καθολικισμού, η έδρα του Πάπα. Αποτελεί το μικρότερο κράτος του κόσμου, καλύπτοντας μία έκταση 500 περίπου στρεμμάτων.Εκτός από πανέμορφους κήπους και αχανείς πλατείες όπου συρρέουν χιλιάδες πιστοί από όλο το κόσμο, φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα ολόκληρης ίσως της Ευρώπης, όπως η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το αριστούργημα της Καπέλα Σιξτίνα με τις ανυπέρβλητες τοιχογραφίες. Αν θέλετε να ανακαλύψετε όλους τους θησαυρούς του Βατικανό, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία ημέρα.

3.ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Ένας μοναδικός λαβύρινθος από αρχαία οικήματα και απομεινάρια κτιρίων που θα σας ταξιδέψουν στην αίγλη του παρελθόντος της Ρώμης.Τα αξιοθέατα είναι πάρα πολλά και συναφή. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Via Sacra (Ιερά Οδός) όπου θα περπατήσετε στα χνάρια των αρχαίων Ρωμαίων, θαυμάζοντας τον πολιτισμό τους. Είναι η πιο παλαιά οδός της Ρώμης και σημείο αναφοράς των τελετών και παρελάσεων των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Στην ευρύτερη περιοχή, θα θαυμάσετε τις αψίδες του Τίτου και του Σεπτιμίου Σεβήρου, την Σύγκλητο, την Βασιλική του Μαξεντίου & Κωνσταντίνου, τους ναούς Κάστορα & Πολυδεύκη, Αντωνίου & Φαουστίνας, του Βεσπασιανού, του Κρόνου κ.α.

4.ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ. Το σύμβολο της Ρώμης, το εντυπωσιακό αυτό αμφιθέατρο που έχει ταυτισθεί με τις μονομαχίες και τις ανθρωποθυσίες, είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα λαμπερό αρχαιολογικό πάρκο όπου θα απολαύσετε την εξερεύνηση του, αφού θα συναντήσετε εντυπωσιακά οικοδομήματα και μνημεία όπως, η Χρυσή οικία του Νέρωνα και των Ιπποτών της Ρόδου, η αγορά του Τραΐανού, τα φόρα του Τραΐανού, Αυγούστου και Ιουλίου Καίσαρα, όπως και η αψίδα του Κωνσταντίνου.

5.ΠΑΛΑΤΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ.Ένας καταπράσινος λόφος με ξεχωριστά οικοδομήματα και κήπους.

6.ΒΙΛΑ ΜΠΟΡΓΚΕΖΕ . Στεγάζει σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον με πολύχρωμους κήπους, ένα από τα εντυπωσιακότερα μουσεία του κόσμου, με μοναδικά γλυπτά του Μπερνίνι και τους καλύτερους πίνακες του Καραβάτζιο. Σπουδαία αξιοθέατα είναι ακόμα το Πάνθεον, το Καπιτώλειο και το μουσείο Παλάτσο ντει Κονσερβατόρι, η Σάντα Μαρία  ντες Πόπολο, η Οστια Αντίκα, το Εθνικό μουσείο της Ρώμης, οι πινακοθήκες αρχαίας τέχνης, εθνικής μοντέρνας τέχνης όπως και την αντίστοιχη της Δημοτικής, την Ντόρια Παμφίλι, την Πινακοθήκη Σπάντα και τέλος οι Βοτανικοί κήποι.

7.ΠΙΑΤΣΑ ΝΑΒΟΝΑ. Το hot spot  της Ρώμης. Οι ρυθμοί της ανεξέλεγκτοι με ήχους, αρώματα και γεύσεις που προκαλούν τις αισθήσεις . Στα cafe bar και τις τζελατερίες γύρω από την πλατεία με το σιντριβάνιτων τεσσάρων ποταμών και στα ατμοσφαιρικά σοκάκια που την περιβάλουν δημιουργείται το αδιαχώρητο απο ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

8.ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ. Η συνάθροιση των ρομαντικών ψυχών και των ερωτευμένων, αφού όλοι μαζεύονται γύρω από την πλατεία με το σιντριβάνιμε τα εκπληκτικά γλυπτά, για να ρίξουν μέσα ένα νόμισμα για καλή τύχη.

9.ΠΙΑΤΣΑ ΝΤΕ ΕΣΠΑΝΙΑ. Στα ισπανικά σκαλοπάτια της θα βιώσετε μια 24ωρη πασαρέλα νέων ανθρώπων. 

10.ΠΙΑΤΣΑ ΝΤΕΛ ΠΟΠΟΛΟ. Εντυπωσιακή με σιντριβάνια, αποτελεί τόπο συνάντησης των ανήσυχων πνευμάτων.