Διακοπές το φθινόπωρο..σε καλ. προορισμούς

Όταν οι άλλοι επιστρέφουν, εσείς θα φεύγετε! Και μάλιστα θα είστε και οι πιο τυχεροί, καθώς δε θα έρθετε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δημιουργούν τα μεγάλα πλήθη τουριστών. Σας προτείνουμε 7 ταξίδια που θα κάνουν το φθινόπωρό σας πιο… καλοκαιρινό!

Το καλοκαίρι μας… εγκαταλείπει σιγά σιγά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το φθινόπωρο που παίρνει τη θέση του, είναι η ιδανικότερη εποχή για να ταξιδέψουμε εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία και τον ήλιο, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να ανεχτούμε προβληματικές παρεχόμενες υπηρεσίες ή να αντιμετωπίσουμε τα πλήθη τουριστών και ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει: από το να βρούμε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο για να απλώσουμε την πετσέτα μας στην παραλία, μέχρι να βρούμε ένα value for money κατάλυμα και να μην χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία για έναν καφέ. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, δημιουργώντας το τέλειο κλίμα για πεζοπορίες και εξερευνήσεις στις γύρω περιοχές.

Δείτε μερικούς από τους ιδανικότερους προορισμούς για αποδράσεις το φθινόπωρο…

Σαρδηνία, Ιταλία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 27 βαθμοί Κελσίου

Tο φθινόπωρο, θα ανακαλύψετε ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του νησιού: το Autunno στην Barbagia (φθινόπωρο στην Barbagia). Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, λαμβάνει χώρα μια σειρά από φεστιβάλ σε 27 χωριά στην Barbagia, μια ορεινή περιοχή στην ηπειρωτική Σαρδηνία ( www.sardegnaturismo.it ). Οι δρόμοι μετατρέπονται σε αγορές, τεχνίτες διοργανώνουν εργαστήρια, οι ντόπιοι ανοίγουν τα σπίτια τους στους επισκέπτες και περίπατοι πραγματοποιούνται στους γύρω λόφους. Αν πάλι δε μπορείτε να αντισταθείτε στη θάλασσα, οι πανέμορφες παραλίες του νησιού σας περιμένουν και μάλιστα χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

Ανδαλουσία, Ισπανία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 32 βαθμοί Κελσίου

Οι φθινοπωρινές ημέρες, είναι εξωτικά ζεστές! Αν και οι παραλίες είναι τέλειες αυτή την εποχή του χρόνου -πολύ πιο ήσυχες από ό, τι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- έχετε κι άλλες επιλογές, όπως η πεζοπορία και οι βόλτες σε πιο δροσιστικές περιοχές σε λόφους στην ενδοχώρα. Το Εθνικό Πάρκο Sierra de Aracena, βόρεια της Σεβίλλης, είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά πάρκα της Ανδαλουσίας. Φορέστε τις μπότες σας και εξερευνήσετε τις δασωμένες κοιλάδες, τα «λευκά» χωριά και τα χωράφια με τις καστανιές με τα χρυσοκόκκινα φύλλα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη ζωντανή αγορά της πόλης Aracena, με τα ασβεστολιθικά σπήλαια και εκκλησάκι του 13ου αιώνα και να κάνετε μια στάση για μερικά λαχταριστά τάπας (είναι η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσετε τα διάσημα άγρια μανιτάρια της περιοχής).

Dubrovnik, Κροατία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 25 βαθμοί Κελσίου

Eίναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δύσκολα θα βρείτε κατάλυμα αν δεν έχετε φροντίσει αρκετό καιρό πριν να κάνετε κράτηση, ενώ αμέτρητα κρουαζιερόπλοια συνωστίζονται στο λιμάνι της πόλης, προσθέτοντας κι άλλους τουρίστες στους ήδη γεμάτους δρόμους και τις παραλίες.

Το φθινόπωρο όμως, το Ντουμπρόβνικ είναι στα καλύτερά του: έχει μια ήρεμη, χαλαρή ατμόσφαιρα, ο καιρός είναι λιγότερο υγρός, η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή για κολύμπι και οι τιμές για διαμονή και μετακινήσεις, μειώνονται σημαντικά. Πάρτε το πλοίο για το μικρό νησί Lopud, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είναι διάσημο για μία από τις καλύτερες παραλίες στην περιοχή του Ντουμπρόβνικ, την Sunj και αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για μια βουτιά στα νερά της Αδριατικής.

Lanzarote, Κανάριοι Νήσοι

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 29 βαθμοί Κελσίου

Μόλις 70 χλμ. από τη Δυτική Σαχάρα, το νησί Lanzarote έχει κλίμα σαν της ερήμου, παρά μεσογειακό και το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να το επισκεφθείτε: οι βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στο νησί από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο, μειώνονται σημαντικά, ενώ η θάλασσα παραμένει ζεστή, από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο του καλοκαιριού και η τουριστική κίνηση είναι αισθητά μειωμένη.

Αυτή είναι η τέλεια περίοδος για πεζοπορία στις ηφαιστειακές κορυφές του νησιού, όπως αυτή στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya, με το εντυπωσιακό, κόκκινο σεληνιακό τοπίο.

Κας, Τουρκία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 29 βαθμοί Κελσίου

Ακόμη ηλιόλουστο, αλλά όχι καυτό, το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να επισκεφθείτε αυτό το ήρεμο ψαροχώρι, που βρίσκεται στην ακτή της Λυκίας, στη νότια Τουρκία ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2290381 ). Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, ακολουθήστε ένα μέρος από το μονοπάτι που εκτείνεται για 500 χιλιόμετρα από το Fethiye, μέχρι την Αττάλεια, στην αρχαία γη της Λυκίας. Το Kas είναι μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τα νοτιότερα τμήματα.

Αν σας αρέσει η θάλασσα και οι καταδύσεις, οι ντόπιοι λένε ότι η καλύτερη στιγμή για να βουτήξετε, είναι μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου (συνήθως μεταξύ τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου), καθώς τότε ο βυθός είναι ιδιαίτερα πλούσιος.

Saint-Tropez, Γαλλία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 25 βαθμοί Κελσίου

Το αγαπημένο καλοκαιρινό θέρετρο για τους πλούσιους και διάσημους ( www.ot-saint-tropez.com ), το πιο λαμπερό μέρος στην Κυανή Ακτή, παίρνει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα το φθινόπωρο. Ενώ οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου, δε θα βρείτε εκεί τα μεγάλα πλήθη τουριστών που κατακλύζουν την περιοχή το καλοκαίρι κι έτσι θα έχετε όλο το χρόνο και τον… χώρο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ομορφιές της.

Οι παραλίες που συνήθως είναι ασφυκτικά γεμάτες, όπως η Plage de Pampelonne και η Plage des Salins, είναι τώρα ήρεμες και χαλαρές, όπως και οι σικ μπουτίκ και τα εστιατόρια. Φροντίστε επίσης να βρίσκεστε στην περιοχή μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, όταν διοργανώνεται η ετήσια Regatta Les Voiles de St Tropez ( www.societe-nautique-saint-tropez.fr ), με πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη από όλο τον κόσμο, να συμμετέχουν στους αγώνες και τους εορτασμούς που διαρκούν μία εβδομάδα.

Île de Ré, Γαλλία

Μέση μέγιστη θερμοκρασία: 23 βαθμοί Κελσίου

Αυτό το μικρό νησί ( www.iledere.com ), είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους γάλλους τουρίστες. Βρίσκεται απέναντι από την δυτική ακτή της Γαλλίας και συνδέεται με τη στεριά με γέφυρα. Τα πλήθη των τουριστών που το επισκέπτονται το καλοκαίρι, έχουν αποχωρήσει μέχρι το Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας στην ηπειρωτική χώρα.

Το Ile de Re είναι μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές της Γαλλίας και αν και οι θερμοκρασίες είναι λίγο χαμηλότερες από εκείνες του καλοκαιριού, το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να εξερευνήσετε τις ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. Οι ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες θα είναι σχεδόν μόνο για εσάς, ενώ μπορείτε να ξεναγηθείτε επίσης σε αμπελώνες, να κάνετε βόλτες στα δάση και στις καλλιέργειες στρειδιών (το Ile de Re είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της χώρας) και να καταλήξετε στο Saint Martin, την πρωτεύουσα του νησιού, με τα πολλά γκουρμέ εστιατόρια.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.