Βρέθηκε δεύτερη Γη..!!

  Ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε ένα εξωπλανήτη που έχει μάζα ίδια με τη Γη, αλλά είναι 60% μεγαλύτερος, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό αεριώδης και έχει πυκνή ατμόσφαιρα.
Ο ΚΟΙ-314c, 200 έτη φωτός μακριά και είναι 60% μεγαλύτερος από τη Γη.

Ο εξωπλανήτης ΚΟΙ-314c βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν κόκκινο νάνο και σε τόσο κοντινή απόσταση που οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φτάνουν τους 104 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή είναι πολύ θερμός για να μπορέσει να φιλοξενήσει ζωή όπως την ξέρουμε στη Γη.

Ο ΚΟΙ-314c είναι μόλις 30% πιο πυκνός από το νερό. Αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, περιβάλλεται από μια εκτεταμένη ατμόσφαιρα υδρογόνου και ηλίου με πάχος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. David Kipping του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, πιστεύουν πως ο πλανήτης ξεκίνησε ως ένας μίνι-Ποσειδώνας. «Ο πλανήτης μπορεί να έχει την ίδια μάζα με της Γης, αλλά σίγουρα δεν μοιάζει με τη Γη.

Αποδεικνύεται, ότι δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους βραχώδεις κόσμους όπως η Γη και στους πιο «αφράτους» πλανήτες όπως οι υδάτινοι κόσμοι και οι αέριοι γίγαντες», δήλωσε ο Kipping.