Πιθανή καθυστέρηση στην κυκλοφορία του iPhone 6

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το iPhone 6, (τουλάχιστον η μία από τις δύο εκδόσεις του) θα αποκαλυπτόταν τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο φαίνεται πως η Apple υπέπεσε στο αμάρτημα της αλαζονείας, προσπαθώντας να κατασκευάσει κάτι το πραγματικά αξεπέραστο.

Αν και στο παρελθόν έχουν εκφραστεί προβλματισμοί σχετικά με τις νέες αλλαγές / προσθήκες του καινούριου iPhone, όπως για παράδειγμα η επικάλυψη της οθόνης από ζαφείρι, η οποία πιθανώς να καθιστούσε δύσκολη την έγκαιρη κυκλοφορία της έκδοσης με την μεγαλύτερη οθόνη (5,5 ίντσες) φαίνεται πως νέα ζητήματα ανέκυψαν κατά την διαδικασία κατασκευής της ναυαρχίδας της Apple.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple αντιμετώπισε δυσκολίες στην κατασκευή του iPhone 6 και συγκεκριμένα έμεινε πίσω κατά το διάστημα Iουνίου - Ιουλίου. Ο λόγος αφορά τμήμα της οθόνης που έπρεπε να επανασχεδιαστεί και συγκεκριμένα το «φωτάκι» στο πίσω μέρος της οθόνης. Η ευθύνη σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως βαραίνει αποκλειστικά την Apple και την σφοδρή επιθυμία της για μια όσο το δυνατόν λεπτότερη συσκευή.

Παραδοσιακά, ο φωτισμός σε μια τέτοιου τύπου οθόνη επιτυγχάνεται από μια πηγή φωτισμού η οποία λειτουργεί συνδυαστικά με δύο στρώματα μιας ειδικής μεμβράνης. Αντ' αυτού, η Apple επέλεξε αρχικά να χρησιμοποιήσει μόνο μια μεμβράνη για να ελαττώσει το πάχος της συσκευής. Οι κατακασκευαστές και συνεργάτες της Apple προειδοποίησαν πως μια τέτοια μέθοδος ενέχει το ρίσκο του να μην ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προσδοκίες το τελικό προϊόν. Το αποτέλεσμα ήταν ο φωτισμός της οθόνης να μην είναι αρκετά δυνατός, οπότε η Apple διέκοψε την παραγωγή και πρόσθεσε και δεύτερη μεμβράνη στην οθόνη του iPhone.

Mπορεί το πρόβλημα να λύθηκε, ωστόσο χάθηκαν αρκετές μέρες από το στάδιο της παραγωγής και πλέον η Apple δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει την προθεσμία του Σεπτεμβρίου. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα αλλάξει κάτι στα ήδη υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone 6 ωστόσο με τα έως τώρα δεδομένα είναι πιθανόν να επηρεαστεί η διαθεσιμότητα της συσκευής.

Πάντως η Apple δε θα προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις αν δεν βεβαιωθεί ότι θα καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό της ανάγκες του κοινού. Θα προτιμήσει να μεταθέσει την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης συσκευής κάποιες μέρες, προκειμένου να αποφύγει περιστατικά όπως εκείνο της κυκλοφορίας του iPhone 5 το 2012, όταν στην προσπάθειά της να βιαστεί, είχε προκαλέσει αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα καταναλωτών, που διαπίστωναν ότι τα ολοκαίνουριά τους iPhone 5 έφεραν γρατζουνιές και μικρά χτυπήματα κατευθείαν από το κουτί.

iPhone 3GS

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.