Το 97% των Ελλήνων είναι με ένα κινητό στο χέρι.

Χρήστες κινητού, είναι σύμφωνα με τα πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία το 97% του πληθυσμού στην Ελλάδα μεταξύ 13 και 70 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari, η χρήση του κινητού αρχίζει πλέον από πολύ μικρές ηλικίες, καθώς το 5% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο, ποσοστό που αυξάνεται στο 32% για τις ηλικίες 10-12 ετών.

Κυρίαρχη τάση - ιδιαίτερα μεταξύ των μικρότερων ηλικιών - φαίνεται να αποτελεί η στροφή προς τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones). Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 26% των αντρών και το 21% των γυναικών ηλικίας 13 - 70 ετών έχει smartphone, με τα ποσοστά να εμφανίζονται πολύ υψηλότερα στις νεαρές ηλικίες, καθώς στην κατηγορία 13 - 34 ετών το ποσοστό κινείται μεταξύ 37% και 41%.

Το 68% χρησιμοποιεί τη συσκευή του για να ακούει μουσική ή ραδιόφωνο, το 57% για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο, ενώ το 37% «ποστάρει» φωτογραφίες και video στο Facebook και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Αν και αρκετά δημοφιλή, τα smartphones, πάντως, φαίνεται ότι δεν αξιοποιούνται αρκετά από τους κατόχους τους, αφού μόνο οι μισοί (51%) έχουν «κατεβάσει» έστω και μία εφαρμογή (app) στη συσκευή τους.

Σε απόλυτους αριθμούς, πάντως, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έφταναν στο τέλος του 2014 περίπου τα 20,2 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, ο αριθμός των συνδρομητών μειώθηκε κατά 5,3 εκ. (-26,1%) τα έτη 2013 –2014 κυριως εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών, αλλά τα τελευταία τρίμηνα δείχνει τάσεις ανάκαμψης.

iPhone 3GS

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.