2-0: Πρώτη δύναμη

Ο Ολυμπιακός παραμένει οδηγός του πρωταθλήματος, με τον Ντοσεβί να δίνει λύσεις από... ασίστ του Περέιρα. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό (είχε την καλύτερη άμυνα, μαζί με εκείνους, με 13 γκολ), που για ακόμα ένα παιχνίδι παρέδωσε μαθήματα αμυντικής λειτουργίας και μέχρι το 69' το φάσμα της ισοπαλίας είχε εγκατασταθεί πάνω από το Φάληρο.

Ομως ο αεικίνητος Ντοσεβί και ο Περέιρα που τα έπαιξε όλα για όλα (ο σχηματισμός από 4-4-3 έγινε 4-4-2) με δύο κλασικούς επιθετικούς από το 64' και μετά είχαν διαφορετική άποψη και τελικά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη (2-0).

Η κοινή παρουσία των Μήτρογλου και Μπενίτες στο τελευταίο ημίωρο χάλασε την ισορροπία στην άμυνα των φιλοξενουμένων, που μέχρι τότε απειλούνταν μόνο από κάποια μακρινά σουτ.

Ο Ματιέ Ντοσεβί, που ανταποδίδει με γκολ (δύο συνεχόμενα) την εμπιστοσύνη του νέου του προπονητή, την οποία είχε χάσει επί Μίτσελ, βρήκε την μπάλα, ύστερα από καραμπόλες και προσπάθεια του Μήτρογλου, στο αριστερό του πόδι, που δεν είναι το καλό του, αλλά το καλό το έκανε. Ανοιξε το σκορ (1-0), έδωσε «ζωή» στο Καραϊσκάκη κι έδιωξε τις μουρμούρες.

Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι είχε θέματα σε κλειστή άμυνα και παρά τις 15 τελικές προσπάθειες, μόνο 2-3 φορές απείλησε με κλασικές ευκαιρίες.

Ο Μπενίτες, χωρίς να κάνει σούπερ εμφάνιση, ανάγκασε τους αντίπαλους στόπερ να παίξουν πάνω σε παίχτη και όχι σε χώρο, οι κρυφοί κυνηγοί έβρισκαν πεδίο δράσης και κάπως έτσι έγινε και το 2-0 από ατομική ενέργεια του Ντουρμάζ και σουτ του Μανιάτη (93').

«Κάναμε τις αλλαγές για να ενισχύσουμε και να φρεσκάρουμε την επίθεση για τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές γιατί βοήθησαν με ομαδικό πνεύμα για τη νίκη. Με τη δουλειά θα έρθει η βελτίωση. Θα ανησυχούσα αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις», τόνισε ο Περέιρα, ενώ ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μ. Χάβος έκανε παράπονα για τις κάρτες του διαιτητή Αλέξ. Δημητρόπουλο στους παίχτες του. Με χτυπήματα αποχώρησαν οι Κασάμι και Μασουακού και σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Στα μεταγραφικά, σουηδικά ΜΜΕ έγραφαν χθες ότι ο Ολυμπιακός διαγκωνίζεται με τη Λα Κορούνια για τον 26χρονο εξτρέμ της Μπενφίκα, Μ. Σουλεϊμάνι, ενώ πρώτος στόχος παραμένει ο Κάμπελ.

Για τη θέση του στόπερ οι δυσκολίες για τον Νέτο παραμένουν, ενώ προτάθηκε και ο Βραζιλιάνος αμυντικός Μαουρίτσιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 26χρονος αμυντικός αρέσει στον Περέιρα, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.