Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

Ο Αργεντίνος τεχνικός έκανε συντρίμμια το περίφημο… πούλμαν της άμυνας του «special one» - Ισπανικός «εμφύλιος» επί πορτογαλικού εδάφους ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με μια εμφατική νίκη σφράγισε επί βρετανικού εδάφους η Ατλέτικο Μαδρίτης την εντυπωσιακή φετινή της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποδεικνύοντας ότι δεν τη σταματούν ούτε λεωφορεία, ούτε διαστημόπλοια !
Η ομάδα-μύθος του Ντιέγο Σιμεόνε έκανε τεράστια ανατροπή στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι (1-3) και έδωσε συνέχεια σε μία ιστορική σεζόν σφραγίζοντας τον Μαδριλένικο τελικό στο Champions League.

Η καλύτερη Ατλέτικο όλων των εποχών, το εκπληκτικό σύνολο του Ντιέγο Σιμεόνε αν και βρέθηκε να χάνει είχε τον τρόπο να γυρίσει το ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να πάρει μία πρόκριση που θα μνημονεύεται για χρόνια. Οι Μπλε είδαν την ιστορία να γράφεται υπέρ τους σαν παραμύθι όταν ο πρώην Ροχιμπλάνκο, Φερνάντο Τόρες, σκόραρε κόντρα στην αγάπη του και δεν πανηγύρισε, όμως οι Ισπανοί ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο και στην επανάληψη έφτασαν σε μία νίκη που δείχνει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι.

Η πρόκριση της Ατλέτικο έδωσε τον πρώτο τελικό Champions League στον οποίο θα κοντραριστούν ομάδες από την ίδια πόλη.

Μόλις στο 4' φάνηκε ότι το βράδυ κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι για την Τσέλσι. Ο Κόκε έκανε τη σέντρα από από δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από το σώμα του Σβάρτσερ, βρήκε στο οριζόντιο και στο αριστερό κάθετο του Αυστραλού κίπερ και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Στη συνέχεια οι Μπλε ανέβηκαν και παρότι είχαν αφήσει την πρωτοβουλία κυρίως στην Ατλέτικο, είχαν τις δύο επόμενες φάσεις.

Στο 15' το φάουλ του Γουίλιαν πέρασε άουτ, όπως και το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Νταβίντ Λουίζ στο 23'. Στα πρώτα 30 λεπτά το ματς ήταν εξαιρετικά κλειστό, όμως άνοιξε μετά το 36'. Οταν ο Γουίλιαν απέφυγε με φοβερή ντρίμπλα δύο αντιπάλους στο κόρνερ, προχώρησε προς την περιοχή και έστρωσε για τον Τόρες, ο οποίος αφού η μπάλα κόντραρε στον Μάριο Σουάρεθ, έγραψε το 1-0. Ο Ισπανός, που ξεκίνησε την καριέρα του στους Ροχιμπλάνκος, δεν πανηγύρισε το γκολ.

Αυτό ήταν το 18 γκολ του Τόρες στο CL σε 50 αγώνες και τέταρτο για φέτος στη διοργάνωση. Με αυτό έσπασε τα 595 λεπτά που είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη ο Τιμπό Κουρτουά. Τα χαμόγελα όμως δεν κράτησαν για πολύ στο Μπλε στρατόπεδο, αφού η πολύ όμορφη μπαλιά του -πρώην παίκτη της Τσέλσι- Τιάγκο Μέντες βρήκε στα δεξιά τον Χουανφράν, ο Ισπανός δεξιός έκοψε για τον Αντριάν που με σκαστό σουτ από κοντά έκανε το 1-1.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η εικόνα ήταν η ίδια, η Ατλέτικο είχε τη μπάλα, απείλησε με βολέ του Τουράν που έβγαλε ο Σβάρτσερ (48') και στο 53' η Τσέλσι απάντησε με κεφαλιά του Τέρι μετά το φάουλ του Γουίλιαν. Στο 54' ο Μουρίνιο έβαλε τον Ετό για να... κρίνει το ματς και ο Καμερουνέζος το έκανε.

Μάλλον όχι με τον τρόπο που θα βανταζόταν ο Πορτογάλος. Στο 59' έπεσε απρόσεκτα πάνω στο Ντιέγο Κόστα και παραχώρησε πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός έστησε τη μπάλα και έκανε το 1-2. Η ιστορία του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική στο φινάλε αν η κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ πήγαινε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι.

Ο Μουρίνιο πέρασε και τον Ντεμπά Μπα στο ματς και η Ατλέτικο παρότι δέχθηκε πίεση, μπορούσε να βρίσκει πιο εύκολα χώρους και το 1-3 δεν άργησε να έρθει. Στο 73' ο Χουανφράν έκανε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα των Μπλε ξέχασε τον Αρντά Τουράν, ο οποίος αφού έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, πήρε την επιστροφή και με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα σκόραρε.

Τελευταίες φάσεις στον αγώνα ήταν στο 77' η ευκαιρία του Φιλίπε Λουίς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά το σκαφτό πλασέ του απέκρουσε ο Σβάρτσερ και στο 93' ο Αζάρ είδε τον Κουρτουά να του λέει «όχι» σε τετ α τετ με τα πόδια και ο Τέρι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54' Ετό), Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Αζάρ, Γουίλιαν (77' Σίρλε), Τόρες (67' Ντεμπά Μπα).

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Μιράντα, Γοδίν, Χουανφράν, Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Τουράν (83' Κριστιάν Ροδρίγες), Αντριάν (66' Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76' Χοσέ Σόσα).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.