Ο Πλατανιάς πάντα τον πληγώνει!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στον αποκλεισμό του από την Ευρώπη έπειτα από την ήττα εντός 'εδρας με 0-1 κόντρα στον Πλατανιά και η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ήταν ξανά με ομάδα της Κρήτης! Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο βρίσκονται οι «πράσινοι», που καλούνται στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές να κάνουν την... ανατροπή, ώστε να μην βάλουν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία τους.

Το τρίποντο κόντρα στον Πλατανιά το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, μπορεί να ήταν μονόδρομος, αλλά το Τριφύλλι δεν κατάφερε να πάρει καν ένα θετικό αποτέλεσμα, απόρροια του οποίου ήταν να παραμείνει εκτός της πεντάδας των πλέι οφ και ως εκ τούτου, των θέσεων που δίνουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάντως επίσης έχασε στο άλλο παιχνίδι της ημέρας με τον ΟΦΗ (2-0) κι έτσι διατηρήθηκε η διαφορά των τριών βαθμών που έχουν οι Ηπειρώτες με τον Παναθηναϊκό. Αυτήν καλούνται να την υπερκαλύψουν οι «πράσινοι» στα τρία επόμενα παιχνίδια τους ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κι ενώ θα τους περιμένει με... άγριες διαθέσεις ο Ολυμπιακός, στο ελληνικό clasico που θα γίνει στο Φάληρο, την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (με Πανιώνιο και Βέροια εντός έδρας τα άλλα δύο ματς).

Αυτό σημαίνει πως οι πιθανότητες του Τριφυλλιού για ευρωπαϊκή έξοδο έχουν σχεδόν ελαχιστοποιηθεί και η... μοίρα το έφερε, εφόσον τελικά δεν τερματίσει στην 5η προνομιούχο θέση, να αποδειχθεί ξανά δήμιός του, μία ομάδα της Κρήτης. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν τη σεζόν 1996-97. Το παιχνίδι που τους στοίχισε μάλιστα τον αποκλεισμό, ήταν το 1-1 με τον ΟΦΗ, ξανά στο ΟΑΚΑ την 33η αγωνιστική!

Με την ισοπαλία αυτή, όπου ο Λυμπερόπουλος είχε δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 34' και ο Κουτσουπιάς ισοφάρισε για τους Ομιλίτες στο 70', οι Κρητικοί διατηρήθηκαν στο +5 από τον Παναθηναϊκό μία αγωνιστική πριν το φινάλε, τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση, πάνω και από τον ΠΑΟΚ, ενώ το φινάλε του πρωταθλήματος βρήκε το Τριφύλλι 5ο. Στην τελευταία αγωνιστική οι «πράσινοι» νίκησαν τον Ηρακλή εκτός έδρας με 2-0, ενώ ο ΟΦΗ έχασε με το ίδιο σκορ στη Βέροια, αλλά η υπόθεση Ευρώπη είχε ήδη κριθεί.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.