Water Polo: Champions... Greek με περίπατο!

Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τα κορίτσια του Ολυμπιακού πήραν και το πρωτάθλημα Ελλάδος! Με... πάρτι στο 5ο ματς στο κατάμεστο Παπαστράτειο κέρδισαν 10-4 την Βουλιαγμένη, που αποχώρησε 3΄ πριν την λήξη του τελικού!

Μετά τις 2 σερί νίκες της Βουλιαγμένης που μετέτρεψαν την σειρά από 2-0 σε 2-2 τα περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης. Μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένες στην πισίνα και... καθάρισαν το ματς! Πήραν από νωρίς μεγάλη διαφορά κι έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου. Έστω κι αν ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού 3 λεπτά πριν το φινάλε η Βουλιαγμένη αποχώρησε κάνοντας λόγο για... τρομοκρατία από την εξέδρα!

ADVERTISEMENT

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγώνα, έχοντας καταφέρει να αφήσει πίσω του τα δύο διαδοχικά εις βάρος του αρνητικά αποτελέσματα και πήρε κεφάλι στο σκορ από το δεύτερο οκτάλεπτο. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» λειτούργησε άψογα, ενώ και επιθετικά έπαιξαν εξαιρετικά ειδικά στην παίκτρια παραπάνω. Η Άλκηστις Αβραμίδου ήταν η κορυφαία για τις «ερυθρόλευκες» πετυχαίνοντας 4 τέρματα.

Σε ότι αφορά στα στατιστικά ο Ολυμπιακός πέτυχε 6/13 γκολ στην παίκτρια παραπάνω, με την Βουλιαγμένη να σκοράρει 0/6, αξίζει να σημειωθεί παράλληλα ότι οι αποβολές ήταν 17-7 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο και τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ματς ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου ζήτησε τάιμ άουτ, όταν και το ματς διεκόπη οριστικά. Όπως δήλωσε ο Δήμου στην κάμερα της Νovasports, δεχόταν ύβρεις και φτυσίματα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν πάνω από τον πάγκο της Βουλιαγμένης. Μάλιστα, τόνισε ότι είχε ζητήσει να μεταφερθούν οι πάγκοι από την απέναντι πλευρά, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να του κάνουν σαφές όπως είπε, ότι: «Από την στιγμή που ήρθες στο Παπαστράτειο πρέπει να υποστείς και τις ύβρεις και τα φτυσίματα».
Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Κώστα Δήμου να επαναφέρει την ομάδα στην πισίνα προκειμένου να τελειώσει το ματς, όμως εκείνος αρνήθηκε, με τον αγώνα να μην τελειώνει ιδανικά...

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απονομή καθυστέρησε να γίνει, λόγω της καθυστέρησης σύνταξης του φύλλου αγώνα, ενώ δεν παραβρέθηκαν οι παίκτριες της Βουλιαγμένης για να παραλάβουν τα μετάλλια τους.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: «Στο 4.58 αποβλήθηκε η δεύτερη προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης Κική Λιόση, με κόκκινη κάρτα, για διαμαρτυρία. Στο 3.01, η ομάδα του ΝΟΒ ζήτησε από τους διαιτητές τμήμα των επισήμων που ήταν κοντά στον πάγκο και παράλληλα προς αυτήν να εκκενωθεί. Οι διαιτητές έπραξαν αυτό, όπως και πρότειναν να μεταφερθούν οι πάγκοι προς τη μεριά της γραμματείας. Και ενώ ο αστυνομικός διευθυντής εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μέχρι τέλους, παρόλα αυτά, ο ΝΟΒ αποχώρησε. Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, όπως ο κανονισμός ορίζει, οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα σε βάρος του ΝΟ Βουλιαγμένης. Η αρχηγός του ΝΟΒ Αντιγόνη Ρουμπέση, μετά την παρέλευση των 40 λεπτών από τη διακοπή του αγώνα. Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών».

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0, 1-1 

Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Αβραμίδου 4, Μανωλιουδάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 1, Πλευρίτου Μ. 1, Μπιανκόνι 1

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Γερόλυμου 1, Κοντογιάννη 1.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.