Bόλεϊ : Στην Α2 ο Παναθηναϊκός!

Ανοίγει μία ....Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού! Οι «πράσινοι» έχασαν με 3-2 από τη Νίκη Αιγινίου στη Κυψέλη και υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά, πληρώνοντας τα εγκλήματα των τελευταίων τριών χρόνων.

Μετά την ήττα από τον Ηρακλή στη Κυψέλη, το έργο του Παναθηναϊκού για να αποφύγει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του έγινε από εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Οι «πράσινοι» για να είχαν ελπίδες έπρεπε να κερδίσουν σήμερα τη Νίκη Αιγινίου με 3-0 ή 3-1 να κέρδιζε η Νίκη τον Ηρακλή επίσης με 3-0 ή 3-1 και να πήγαιναν στη Μίκρα να αντιμετωπίσουν τον «γηραιό» επιζητώντας μια καθαρή νίκη για να παραμείνουν.

Ε όλα τα σενάρια σταματάνε πλέον να ισχύουν. Οι μικροί του Γιώργου Μπακοδήμου δείχνοντας για ακόμα μία φορά αυτοκτονικές τάσεις ηττήθηκαν με 3-2 (16-25, 25-19, 25-23, 25-27, 8-15) από την ομάδα του Γιάννη Μέλκα και το τμήμα που έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα, έχει δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό τελικό (και πέντε συμμετοχές σε φάιναλ φορ) και έχει κερδίσει έξι Κύπελλα, υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτός είναι μάλιστα και ο πρώτος υποβιβασμός για οποιοδήποτε τμήμα του Παναθηναϊκού που έχει κατακτήσει τίτλο.

Kαι η έκπληξη:  O Παμβοχαϊκός ήταν από άλλον πλανήτη. Οι Βραχατιώτες στην πρώτη τους συμμετοχή στον τελικό, έκαναν πλάκα στον Ολυμπιακό μέσα στο Ρέντη επικρατώντας με 3-0 και πήρε προβάδισμα τίτλου.

Κερδίζοντας την συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του και ενώ πρόπερσι βρισκόταν στην Α2, ο Παμβοχαϊκός μπήκε στην σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Οι παίκτες όμως του Νίκου Ζαλμά δεν χρειάστηκαν πολλά παιχνίδια για να δείξουν πως δεν κατεβαίνουν στους τελικούς μόνο για να χαρούν τα ματς, αλλά έχουν βλέψεις.

Από το πρώτο κιόλας έδειξαν τα δόντια τους και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι φοβεροί και τρομεροί Βραχατιώτες με εξαιρετικό σερβίς, εντυπωσιακό μπλοκ και πολύ καλή επίθεση, έκαναν πλάκα στον αντίπαλό τους, επικρατώντας με 3-0 (17-25, 20-25, 26-28) και πήραν με το καλημέρα προβάδισμα στους τελικούς, αν και ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί, σε μια σειρά που ο πρωταθλητής βγαίνει στις τρεις νίκες. 

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.