MotoGP: 3η συνεχόμενη στο Mugello ο Lorenzo!

Ο Jorge Lorenzo... έπεισε για 3η συνεχόμενη φορά στην ιταλική πίστα καθώς πήρε μια ξεκάθαρη νίκη στο Mugello, ενώ ο τοπικός ήρωας «Vale» βγήκε απο τον πρώτο κιόλας γύρο και 3 γύρους πριν από το τέλος πτώση είχε και ο Marquez ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση.

Από τον πρώτο κιόλας γύρο στο Ιταλικό Grand Prix ο Jorge Lorenzo έμοιαζε να νιώθει σαν στο σπίτι του. Ο Ισπανός της Yamaha έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του, και πήρε μια ξεκάθαρη και εξαιρετικά σημαντική νίκη στο Mugello η οποία τον έφερε και πάλι σε θέση βολής για τον τίτλο. Από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Lorenzo πέρασε μπροστά και διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Αρχικά οι υπόλοιποι έδειχναν να μπορούν να τον ακολουθήσουν στη συνέχεια όμως ο Ισπανός ήταν πραγματικά καταιγιστικό έφτιαξε διαφορά ασφαλείας και πήρε τελικά εύκολα τη νίκη.

Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda έδωσαν τη μάχη για τη δεύτερη θέση με τον Dani Pedrosa να ελέγχει αρχικά το νεαρό Marc Marquez από πίσω του. Στο πρώτο μισό του αγώνα μάλιστα έμοιαζε να μπορούν να απειλήσουν και τον Lorenzo αλλά αυτό δεν έγινε τελικά σε καμία περίπτωση. Στη μεταξύ τους μάχη, ο Marc Marquez ήταν πιο δυνατός από τον Pedrosa και τον πέρασε καθαρά ανεβαίνοντας στη 2η θέση, αλλά ο νεαρός Ισπανός δεν έμεινε για πολύ μπροστά. Τελικά έδειξε να μην του πηγαίνει και πολύ το Mugello ψυχολογικά και εκτός από τις τρεις πώσεις που είχε στα ελεύθερα σημείωσε και τέταρτη στον αγώνα και μάλιστα τρεις γύρους πριν το τέλος και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ο νεαρός Ισπανός λοιπόν έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για ένα 5ο συνεχόμενο βάθρο, αλλά το μόνο ευτύχημα είναι ότι σε όλες του τις πτώσεις δεν υπέστη κάτι σοβαρό. Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Dani Pedrosa ο οποίος είναι σίγουρα ικανοποιημένος με τους 20 βαθμούς, αλλά έμοιαζε αρκετά δυσαρεστημένος από την απόδοσή του.

Εκπληκτικός για ακόμα μια φορά ήταν ο αναβάτης της Tech3 Cal Crutchlow. Ο Βρετανός ήταν σταθερά γρήγορος σε όλο τον αγώνα και στάθηκε και λίγο τυχερός από την πτώση του Marquez για να πάρει τελικά την 3η θέση. Σε κάποιο σημείο του αγώνα μάλιστα ο Crutchlow είχε και πιο γρήγορο ρυθμό από τις δύο Repsol Honda και νομίζουμε ότι παρότι ήταν τυχερός άξιζε μία θέση στο βάθρο.

Άδοξα και μόλις στην 3η στροφή στον πρώτο γύρο τελείωσε και ο αγώνας για τον τοπικό ήρωα Valentino Rossi. Ο Ιταλός δεν κατάφερε να κάνει πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς αναβάτες στην πρώτη στροφή. Στην έξοδο της δεύτερης στροφής πήρε την εσωτερική για την επόμενη αλλά έπεσε απάνω του ο Alvaro Bautista με αποτέλεσμα και οι δυο τους να βγουν εκτός αγώνα. Το συμβάν κρίνεται καθαρά αγωνιστικό καθώς ο Bautista ξεκάθαρα δεν είδε τον Rossi που είχε βρεθεί μπροστά του. Πάντως, είναι κρίμα για τους χιλιάδες οπαδούς του Doctor που βρέθηκαν και πάλι στην ιταλική πίστα και μετά τέλος του αγώνα αρκέστηκαν στην απονομή να φωνάζουν το όνομά του ρυθμικά: «Vale»!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Stefan Bradl με την LCR Honda. Ο Γερμανός κράτησε πίσω του τα εργοστασιακά Ducati και πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Ο Andrea Dovizioso που ξεκίνησε από την 3η θέση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να φέρει τελικά την Ducati στην 5η θέση δίνοντας τη μάχη του με τον Bradl. Ο δεύτερος αναβάτης της Ducati Nicky Hayden ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ πιο πίσω τερμάτισαν οι Pirro, Espargaro, Smith και Barbera. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ο Aleix Espargaro που πήρε την 8η θέση με την Aprilia ART.

Το πρωτάθλημα MotoGP θα συνεχιστεί στην Ισπανία και στο «σπίτι» του Lorenzo, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι σε δύο εβδομάδες στην πιστα Montmelο της Βαρκελώνης.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.