Με κέντρο την Αθήνα θα διεξαχθεί το 14ο Ράλλυ Ακρόπολις!

Η αντίστροφη μέτρηση για την 14η εκδοχή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις έχει ξεκινήσει. Το αρχηγείο (HQ), το γραφείο τύπου και το Service Park θα στεγαστούν στην Αθήνα, με τον φετινό αγώνα να υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, καθώς διέρχεται από «κλασικές» διαδρομές παλαιότερων εποχών.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά σαν δύο αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ της FIA (Sporting), με το ασφάλτινο κομμάτι να αποτελεί τον 6ο και το χωμάτινο σκέλος τον 7ο γύρο του θεσμού. Παράλληλα, προσμετρά και στο Πρωτάθλημα Regularity της FIA.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη 28 Μαΐου με την καθιερωμένη Πανηγυρική εκκίνηση, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Εν συνεχεία, τα πληρώματα της κατηγορίας Sporting θα κατευθυνθούν σε διαδρομές της Αττικής, για να «ξυπνήσουν» αγωνιστικές μνήμες του παρελθόντος. Την Παρασκευή, οι αγωνιζόμενοι θα διέλθουν από γνωστές και αγαπημένες ασφάλτινες ειδικές της Κορινθίας και της Αττικής. Έπειτα, τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στη βάση τους, προκειμένου το βράδυ της ίδιας μέρας να μετατραπούν σε χωμάτινα, ενόψει του τρίτου σκέλους του αγώνα.

Η τρίτη, χωμάτινη ημέρα, διέρχεται από ακροπολικές διαδρομές των τελευταίων ετών, πέριξ της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την απονομή των επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σε παράλληλη διαδρομή κινείται τις δύο πρώτες ημέρες και η κατηγορία Regularity, ενώ την τρίτη ημέρα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου, σε διαδρομές κοντά στην Αττική.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ στο Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015.