Δάκρυσε ο Μπέκαμ στην αποχώρησή του

Λύγισε ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ, την ώρα που το γαλλικό κοινό στις εξέδρες του «Παρκ ντε Πρενς» σηκώθηκε όρθιο για να αποθεώσει τον τελευταίο αγώνα του Αγγλου άσου, ύστερα από 20 «γεμάτα» χρόνια καριέρας. Ως αρχηγός της Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίστηκε ο «Μπεκς», που έγινε αλλαγή από τον Κάρλο Αντσελότι στο 83ο λεπτό του αγώνα των νέων πρωταθλητών Γαλλίας, με αντίπαλο τη Μπρεστ (3-1).

Ο Μπέκαμ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Παρίσι, καθώς σε μία εβδομάδα θα κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, και οι Γάλλοι φίλαθλοι τον "ζέσταναν" τόσο πολύ με το χειροκρότημά τους, που αυτός έβαλε τα δάκρυα, αγκαλιάζοντας πρώτα τους συμπαίκτες του και στη συνέχεια τον προπονητή της Παρί, Κάρλο Αντσελότι. Με τη λήξη του αγώνα, ο 38χρονος Αγγλος σταρ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, αφενός για να βραβευτεί από τη διοίκηση της ομάδας του, αφετέρου για να αποθεωθεί από τους υπόλοιπους παίκτες της Παρί, που τον άρπαξαν στα χέρια τους, και τον πέταξαν ψηλά, όπως συνηθίζεται να γίνεται με τους προπονητές, μετά από την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Ποτέ άλλοτε δε λατρεύτηκε τόσο ένας Αγγλος αθλητής από Γάλλους...

Ο Μπέκαμ φιγουράρει πρώτος στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών, με ετήσια έσοδα 37,3 εκατ. € προερχόμενα σχεδόν αποκλειστικά από διαφημίσεις και χορηγίες. Εξάλλου εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, το ποδόσφαιρο ήταν σίγουρα... περιφερειακή ενασχόλησή του. Προτεραιότητα αποτελούσε η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση της υψηλής εμπορικής αξίας της εικόνας του, που του απέφερε αστρονομικά κέρδη.

«Ευχαριστώ την Παρί Σεν Ζερμέν που μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσω για ακόμα μία σεζόν την καριέρα μου, αλλά αισθάνθηκα ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωσή του.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αγωνίστηκε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1993-2003), Ρεάλ (2003-2007), Λος Αντζελες Γκάλαξι (2007-2012), είχε δύο ολιγόμηνους δανεισμούς στη Μίλαν (2009 και 2010) και κλείνει την καριέρα του στην Παρί Σ. Ζ. στην οποία εντάχθηκε τον Ιανουάριο.

Με τη Γιουνάιτεντ κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Διηπειρωτικό, 6 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Αγγλίας, με τη Ρεάλ ένα Πρωτάθλημα Ισπανίας, με το Λος Αντζελες δύο πρωταθλήματα ΗΠΑ και με την Παρί το πρωτάθλημα Γαλλίας.
Με την εθνική Αγγλίας έχει 115 συμμετοχές και η τελευταία φορά ήταν στις 14 Οκτωβρίου του 2009. Με τη φανέλα της πέτυχε 17 γκολ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της προτελευταίας αγωνιστικής του Σαμπιονά, η μεν Παρί ανέβασε σε 10 βαθμούς τη διαφορά της από τη Μαρσέϊγ, ενώ η τρίτη Λιόν αισθάνεται ακόμα την απειλή της Σεντ Ετιέν, και δεν αποκλείεται να μείνει τελικά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολα τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής: Εβιάν-Βαλενσιέν 2-0, Παρί Σ.Ζ.-Μπρεστ 3-1, Σεντ Ετιέν-Μαρσέϊγ 2-0, Τρουά-Μπορντό 1-0, Σοσό-Τουλούζ 1-2, Μονπελιέ-Λιλ 0-0, Νανσί-Μπαστιά 1-2, Ρεμς-Λοριάν 1-0, Ρεν-Αζαξιό 1-1, Νις-Λιόν 1-1.

Στη βαθμολογία: Παρί 80, Μαρσέϊγ 70, Λιόν 64, Σεντ Ετιέν 62, Λιλ και Νις 61, Λοριάν 53 κ.α.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.