Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1

Η πρόκριση της ιστορίας του! Ο Ολυμπιακός ήθελε διαφορά δύο γκολ κόντρα στη μεγάλη Μίλαν και τα κατάφερε! Ακόμη κι όταν οι Ιταλοί μείωσαν, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 3-1 και βρέθηκαν θριαμβευτικά στους «32» του Europa League!

Αυτός ο Ολυμπιακός όλα τα μπορεί!!!
Ένας συγκλονιστικός, τρομερός και ανεπανάληπτος Ολυμπιακός 'γονάτισε' το μεγαθήριο της Μίλαν στο.. φλεγόμενο Καραϊσκάκη με σκορ 3-1 και πήρε μία πανάξια, ιστορική και απόλυτα δίκαιη πρόκριση. Απίστευτος ο κόσμος των Πειραιωτών και μία μαγική βραδιά για όλον τον Πειραιά και μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες για τον σύλλογο και γενικά για ελληνική ομάδα.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΧΗΜΑ

Ο Πορτογάλος τεχνικός διάλεξε σχηματισμό με τον Φετφατζίδη στα άκρα. Η διάταξή του: κίπερ ο Σα, δεξί μπακ ο Ομάρ, κέντρο άμυνας με Σισέ και Βούκοβις, αρ. μπακ ο Κούτρης, άξονας με Γκιγιέρμε και Καμαρά, άκρα με Φετφατζίδη και Ποντένσε και επιτελικός ο Φορτούνης πίσω από τον Γκερέρο. Ουσιαστικά ένα 4-5-1 που βέβαια στην πορεία είχε πιο πίσω τον Ισπανό και πιο προωθημένο τον Φορτούνη ενώ ο Μαρτίνς μετά άλλαξε σχηματισμό λόγω των αλλαγών.

Η Μίλαν από την άλλη είχε σχήμα 4-3-3. Κίπερ ο Ρέινα, τετράδα άμυνας με Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα και Ροντρίγκες. Κέντρο με Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου και Κεσί. Τριάδα μπροστά με Κουτρόνε, Καστιγέχο και Ιγουαϊν. 

Για ακόμα μία εντός έδρας αναμέτρηση ο κόσμος των Πειραιωτών κατέπληξε θετικά με ένα σούπερ κορεό εμπνευσμένο από την γνωστή σειρά Casa Del Papel. Μπροστά από την χορογραφία υπήρχε ένα πανό στα ισπανικά που έγραφε 'το σπίτι των τροπαίων'. Το Καραϊσκάκη ήταν φυσικά κατάμεστο και είχε τρομερή ατμόσφαιρα.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ

Προτού φτάσουμε στο 1ο λεπτό ο Γκερέρο είχε χαμένο τετ α τετ και μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες άσκησαν εξαρχής μεγάλη πίεση με την Μίλαν να έχει ένα σουτ του Τσαλχάνογλου που μπλόκαρε ο Σα στο 6'. Στο 18' ο Ιγουαϊν είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Σα να τον σταματά εξαιρετικά. Στο 19' ο Σα είχε δεύτερη μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μπακαγιόκο. Στο 25' ο Ποντένσε μετά από συνεργασία Γκιγιέρμε - Κούτρη έκανε ντρίμπλα και σουτ που κόπηκε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και μετά φάση για γκολ με Γκιγιέρμε και Σισέ έπειτα από κόρνερ. Στο 31' ο Ρέινα έβγαλε με γροθιές το φάουλ του Φορτούνη. Οι Ροσονέρι επιχείρησαν και εκείνοι στην συνέχεια να απειλήσουν. Στο 44' ο Ρέινα έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Φορτούνη. Στο 45' ο Σα μπλόκαρε σουτ του Μπακαγιόκο και έτσι έμεινε το 0-0 στο α' μέρος.

Στο 48ο λεπτό ο Φετφατζίδης είχε χαμένη ευκαιρία με σουτ από μπαλιά του Ποντένσε. Στο 51' ο Κεσί είχε ένα σουτ λίγο έξω και στο 52' μία προσπάθεια του Κούτρη ψηλά άουτ. Στο 53' ο Φετφατζίδης είχε νέα προσπάθεια και σουτ που μπλόκαρε ο Ρέινα και ένα λεπτό μετά μία τελική λίγο έξω. Στο 58' ο Ρέινα έβγαλε με διπλή προσπάθεια σουτ του Ομάρ από πλάγια.

ΤΟ 1-0 Ο ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ ΚΑΙ... ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

Στο 60ο λεπτό μετά από κόρνερ και μπαλιά του Ποντένσε και προσπάθεια για κεφαλιά ένα κακό διώξιμο της άμυνας της Μίλαν έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Σισέ. Ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε με κεφαλιά το 1-0. Στο 62' η Μίλαν είχε καλή στιγμή με σουτ του Κουτρόνε λίγο άουτ. Οι Ροσονέρι άρχισαν να πιέζουν πολύ για το 1-1. Στο 64' χάθηκε μεγάλη φάση με τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη αλλά με τον Γκερέρο. Λίγο μετά ο Ιγουαϊν είχε σουτ ελάχιστα έξω και στο 66' ο Σα μπλόκαρε την προσπάθεια του Καστιγέχο.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΚΑΙ 2-0 ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΖΑΠΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΕ Η ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ... ΘΡΙΛΕΡ

Στο 70' ο Γκιγιέρμε θα δοκιμάσει το πόδι του, η μπάλα θα βρει κόντρα πάνω στον Ζαπάτα και θα πάρει ύψος για το 2-0. Δυστυχώς όμως στο 72' οι Ροσονέρι βρήκαν γκολ από κόρνερ με τον Ζαπάτα με τον ρέφερι να διστάζει να δείξει σέντρα αλλά την μπάλα να φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή. Στο 75' ο Γκερέρο έχασε ξανά τετ α τετ. Ο Μαρτίνς είχε ήδη βάλει τον Νάτχο για πιο καλή ανάπτυξη και δημιουργία. Η επόμενή του κίνηση ήταν Τοροσίδης αντί Καμαρά.

3-1 Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ... ΤΡΕΛΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΩΝ

Στο 80ο λεπτό ο Τοροσίδης πήρε το πέναλτι από το τράβηγμα του Αμπάτε. Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη. Το γήπεδο σείστηκε από τους πανηγυρισμούς και οι Πειραιώτες ήταν πιο κοντά από ποτέ σε τεράστια και επική πρόκριση. Στο 92' ένα σουτ του Ιγουαϊν πήγε κόρνερ. Τα τελευταία δευτερόλεπτα επιβεβαίωσαν απλά το ερυθρόλευκο αγωνιστικό μεγαλείο σε μία απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά.

MVP: Γκιγιέρμε. Απλά συγκλονιστικός. Τρομερή εμφάνιση αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά και έχει και το 2ο γκολ των Πειραιωτών.

o Τοροσίδης μπήκε και κέρδισε το πέναλτι και ο Φορτούνης για την ψυχραιμία του και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών στο 3-1. Εδώ μπαίνει και ο Σισέ, σκόρερ του 1-0 και πολύ καλός αμυντικά.

Για την Μίλαν εδώ μπαίνουν Ζαπάτα που ουσιαστικά βάζει αυτογκόλ στο σουτ του Γκιγιέρμε και ο Αμπάτε για το πέναλτι στον Τοροσίδη. Εννοείται και τα βαριά... χαρτιά της όπως οι Ιγουαϊν και Κουτρόνε που δεν σκόραραν και έδειχναν... εγκλωβισμένοι. Ο Φετφατζίδης με τον Γκερέρο επίσης από τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος προσπάθησε αλλά δεν βοήθησε ανάλογα με την ποιότητά του. Ο 2ος έχασε δύο τετ α τετ.

Πρωτίστως το πέναλτι του Αμπάτε στον Τοροσίδη. Η στιγμή του 2-1 για την Μίλαν. Επίσης η φάση του 2-0 με τον Ζαπάτα να αλλάζει την πορεία της μπάλας στο γκολ του Γκιγιέρμε.

Λάθη στα φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο από τον Γάλλο Μπενουά που άρχισε να μοιράζει από νωρίς κάρτες και στις δύο ομάδες. Σωστότατη η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός έραψε το πιο ωραίο ευρωπαϊκό του κοστούμι και έστειλε τους οπαδούς στους επτά ουρανούς. Μία ασύλληπτη και επική βραδιά για τους Πειραιώτες και μία πανάξια πρόκριση και φυσικά μεγάλη και ιστορική απέναντι στην Μίλαν των τόσων ευρωπαϊκών και διεθνών τίτλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης και Γκερέρο

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Καστιγέχο, Ιγουαΐν, Τσαλχάνογλου, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Αμπάτε, Κουτρόνε (78' Λασάλτ), Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς) και Κεσί.

BAΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπέτις 12 (7-2)
2. Ολυμπιακός 10 (11-6)

3. Μίλαν 10 (12-9)
4. Ντουντελάνζ 1 (3-16)

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.