Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0

O Ιντέγε «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Λεβαδειακού, στις αρχές του β΄μέρους κι από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός (4-0)!   2 γκολ ο Ιντέγε, από ένα Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης.  

Ήταν ένα ματς που όλα κρίθηκαν στο β' μέρος για το τελικό 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο. Ξεκίνησε από το 1-0 και την γκολάρα του Ιντέγε με ανάποδο ψαλίδι που κακώς όμως μέτρησε διότι ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μιλούσαμε και θα γράφαμε για "μαύρη μαγεία", τώρα όμως ήταν ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει και έπαιξε τον ρόλο του στην ροή του ματς. Λίγο μετά το 60' βέβαια δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό για αντικανονικό μαρκάρισμα του Μουλόπουλου στον Ιντέγε. Ήταν μία παράβαση που έπρεπε να σφυριχθεί και δεν δόθηκε. Κατά τα άλλα στο β' μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και όταν βρήκε τον απαιτούμενο ρυθμό διέσυρε τον Λεβαδειακό. Σκόραρε στο σύνολο τέσσερα γκολ και είχε και δοκάρι. 

Η 11άδα του Ολυμπιακού ήταν όπως ακριβώς σας την είχαμε γράψει από χθες. Λεάλι κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Ντε Λα Μπέγια αριστερό και Μποτία και Ντα Κόστα στόπερ. Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και Φορτούνης στον άξονα, Σεμπά και Ελιουνούσι στα άκρα και Ιντέγε φορ.
Για τον Λεβαδειακό: τέρμα ο Ναμάσκο, δεξί μπακ ο Μουλόπουλος, δεξί στόπερ ο Ουόν, αριστερό στόπερ ο Τριποτσέρης και αριστερό μπακ ο Μιλιάζες. Δεξί αμυντικό χαφ ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Μαχαίρας. Δεξί εξτρέμ ο Σίλβα, δεκάρι ο Ζεζίνιο και αριστερό εξτρέμ ο Καραμπουέ. Φορ ο Μάντζιος. 
 
Οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγώνα και με επιθετική διάθεση. Στο 4ο λεπτό χάθηκε διπλή ευκαιρία για Ολυμπιακό με Σεμπά, Φορτούνη αλλά και Μιλιβόγεβιτς από θέση βολής. Ο Ολυμπιακός πίεσε από νωρίς για το γκολ. Ο Λεβαδειακός είχε ένα φάουλ του Μιλιάζες που μπλόκαρε ο Λεάλι στο 15'.
Στο 21' ο Μουλόπουλος έσωσε τον Λεβαδειακό από βέβαιο γκολ. Πάσα Σεμπά σε Ιντέγε που πέρασε και τον κίπερ αλλά το σουτ του το έβγαλε ο Μουλόπουλος πριν περάσει την γραμμή. Στο 25' ο Μάρτινς είχε ένα σουτ άουτ. Στο 29' ένα σουτ του Ελιουνούσι βρήκε σε σώματα και ένα λεπτό μετά μία προβολή Μποτία μπροστά από τον Ναμάσκο πέρασε λίγο άουτ.
 
Ο Λεβαδειακός αντέδρασε στο 31' με ένα ωραίο σουτ του Σίλβα που έβγαλε σε κόρνερ ο Λεάλι. Αμέσως μετά ο Ουόν είχε ένα σουτ που έκοψε ο Μποτία αλλά δεν δόθηκε κόρνερ. Στο 37' ο Σεμπά είχε νέα φάση με το σουτ του να κόβεται στο... τσακ. Στο 38' ο Βραζιλιάνος είχε ένα καλό σουτ λίγο έξω. Στο 40' νέο σουτ του Σεμπά που απέκρουσε δύσκολα ο Ναμάσκο. Στο 43' ο Μιλιβόγεβιτς είχε ένα σουτ έξω.
 Στις καθυστερήσεις του α' μ'ερους υπήρξε ένα πολύ καλό σουτ του Μάντζιου που έβγαλε ο Λεάλι.

Στο 48ο λεπτό ο Ιντέγε σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι για το 1-0. Γκολάρα από τον Νιγηριανό ωστόσο το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στο 61' ο Γιακουμάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά στο τετ α τετ του σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Λεάλι. Στο 65' ο Φορτούνης είχε ένα σουτ άουτ. Στο 66' κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στον Ιντέγε από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μουλόπουλου.
Στο 69' η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λούκα Μιλιβόγεβιτς που... καθάρισε το ματς. Από πάσα του Ντε Λα Μπέγια έξω από την περιοχή ο Σέρβος έκανε ένα ωραίο σουτ που βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 71' ο Σεμπά από πλάγια θέση βρήκε εξαιρετικά τον Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-0 με πολύ καλό τελείωμα.
Στο 73' ο Ιντέγε έβαλε και 2ο γκολ. Ο Πάρντο έβαλε ψηλά την κόντρα και έκλεψε την μπάλα και ο Ντε Λα Μπέγια την σέντρα για τον Νιγηριανό που βρήκε δίχτυα με το κεφάλι. Στο 79' ο Πάρντο είχε ένα πολύ καλό σουτ που βρήκε στο δοκάρι. Προς το τέλος του ματς ο Λεβαδειακός επιχείρησε να μειώσει στο σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 87' ο Πάρντο δεν έκανε το κατάλληλο τελείωμα, χάνοντας τετ α τετ. Στο 90' ένα φάουλ του Μιλιβόγεβιτς πέρασε λίγο έξω.
 
MVP: Ο Ιντέγε των 2 γκολ. Ο Νιγηριανός έχει σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και με κεφαλιά.
Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο και Μάρτινς έχουν κάνει καλό παιχνίδι. Κατά πλειοψηφία στο β' μέρος. Πολύ καλός και ο Λεάλι. Δύο ασίστ ο Ντε Λα Μπέγια. Θετικός και ο Σεμπά.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Λεβαδειακού. Ουσιαστικά μετά το 1-0 κατέρρευσε για τα καλά. Κακός και ο Ελιουνούσι.
Προφανώς και η διαιτησία δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα. Ξεκάθαρα οφσάιντ ο Ιντέγε στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει και προφανώς επηρεάζει την ροή του αγώνα. Ήταν και το πολύ σοβαρό λάθος του ματς. Υπάρχει βέβαια λίγο μετά το 60' και η φάση με το μαρκάρισμα από πίσω του Μουλόπουλου στον Ιντέγε στην μικρή περιοχή. Μία φάση όπου θα έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα ακόμα λάθος με σημασία. Στο α' μέρος υπάρχει μία υπόδειξη οφσάιντ σε επίθεση του Λεβαδειακού που σηκώνει συζήτηση και ένα κόρνερ που δεν του δόθηκε. Επίσης υπάρχει και μία αμφιλεγόμενη υπόδειξη οφσάιντ σε φάση του Ολυμπιακού.
 
Ο Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα στο α' μέρος από τον Λεβαδειακό. Οι ερυθρόλευκοι παρότι γενικά είχαν ορισμένες πολύ καλές φάσεις (σ.σ. σαφώς και δεν είχαν το πρόσωπο που είδαμε με τους Φαίακες) είδαν ξανά ένα... repeat του αγώνα με την Κέρκυρα.
Στην επανάληψη το πολύ ωραίο γκολ του Ιντέγε έκανε το 1-0 αλλά από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί, έβγαλαν φρεσκάδα και επιθετική ενέργεια, έβαλαν τέσσερα γκολ και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και άλλα και να πάρει πολύ πιο μεγάλες διαστάσεις το σκορ αυτό.
 
Oι συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (74’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72’ Πάρντο) και Ιντέγε (77’ Καρντόσο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60’ Βασιλείου), Μαχαίρας (73’ Καλτσάς), Ζεζίνιο, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος και Καραμπουέ (46’ Γιακουμάκης).
Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.