H Λιβαδειά... « δήμιος » της ΑΕΚ

ΑΕΚ και... πράσσειν άλογα! Η Ενωση μπορεί να ήθελε να καθιερωθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας «αέρα» από τους συνδιεκδικητές ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά τα «πράσινα άλογα» της ομάδας από τη Λιβαδειά είχαν διαφορετική άποψη.

Και την κατέθεσαν, με τη νίκη τους (2-1) επί της ΑΕΚ χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Βαγγέλη Μάντζιο, στο ίδιο στάδιο όπου πριν από περίπου τέσσερις μήνες (29/8) η ομάδα του Ακη Μάντζιου είχε γνωρίσει την πιο άδικη και σπάνια ήττα της χρονιάς.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι», που κρατούσαν το «μηδέν» στην άμυνά τους μέχρι το 89ο λεπτό, αποχώρησαν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση, αλλά στενοχωρημένοι για την ήττα (2-0) που σημειώθηκε στο 89΄και στο 91΄από δύο γκολ-καραμπόλες του Μιλιβόγεβιτς και του Φορτούνη!

Τότε, ο 22χρονος γκολκίπερ του Λεβαδειακού, στη δεύτερη παρουσία του σε αγώνα της φετινής Σούπερ Λίγκας, ένιωσε, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, «τα πάντα να γκρεμίζονται. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη. Ο,τι έγινε, έγινε κι εμείς πλέον κοιτάμε μπροστά», είχε υπογραμμίσει.

Κοιτάζουν ψηλά

Και όλοι στον Λεβαδειακό κοίταξαν μπροστά. Και πλέον κοιτάζουν και ψηλά, καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό από την πεντάδα των πλέι οφ και της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Π. Τσιντώτας, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε πραγματοποιήσει την πρώτη και μοναδική συμμετοχή του σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας, είχε τονίσει πως στόχος του ήταν η «καθιέρωση στην ομάδα και να γίνω βασικός», ουδόλως πτοήθηκε με την απόκτηση, το περασμένο καλοκαίρι, του 33χρονου Λευκορώσου Σιαρχέι Βερέμκο.

Ούτε χθες, όταν είδε την ΑΕΚ να προηγείται με κεφαλιά (16' ) του Γιόχανσον. Ούτε εκείνος, ούτε ουδείς από τους συμπαίχτες του, πολλώ δε μάλλον ο προπονητής τους Ακης Μάντζιος, που έβλεπε ότι η ομάδα του θα έχει τις ευκαιρίες να σκοράρει. Προφανώς δεν διείδε και την «γκάφα» του Γιάννη Ανέστη στο γκολ της ισοφάρισης (62΄) από τον Τριποτσέρη, ούτε, βέβαια, και το λάθος του Κολοβέτσιου στο τέρμα του Ντομοβτσίσκι (70΄). Εχει δει, όμως, πολλάκις τις ικανότητες του συνεπώνυμού του, Βαγγέλη Μάντζιου, τον οποίο θεωρεί, όπως έχει πει, «τον καλύτερο Ελληνα επιθετικό».

Η ΑΕΚ, που ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς αν ο Θεσπρωτός διαιτητής Γ. Κομίνης δεν ακύρωνε στο 45΄ το (κανονικό) γκολ του Γιόχανσον.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.