Πρωτάθλημα από τον Νοέμβρη ο Ολυμπιακός!

Μπορεί να ήταν «κεκλεισμένων των θυρών» αλλά γράφτηκε ιστορία. Aυτή την φορά τα credits πηγαίνουν στον Μάρκο Σίλβα. Και το τραγούδι μπορεί ν' αλλάξει προς... τιμήν του. «Του Σίλβα την ομαδάρα». Και με σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες. Γιατί ο Ολυμπιακός είχε ενδιάμεσα και τα πέντε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ!

Tο ήθελε πολύ ο Σίλβα, οι παίκτες που γνώριζαν τι θα πετύχουν πριν το παιχνίδι και η συνέχεια ενός απίστευτου ρεκόρ.

Oι φίλοι του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) την είδαν να γράφεται το βράδυ της Κυριακής. Ενα ασύλληπτο ρεκόρ που κρατούσε από την σεζόν 1966-67 και τον Ολυμπιακό του Μπούκοβι. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούσαν το πρωτάθλημα με 11 νίκες και η πορεία σταμάτησε στο Αιγάλεω (0-0). Μέχρι και τραγούδι έγινε. «Του Μπούκοβι την ομαδάρα, την λένε Ολυμπιακάρα».

Και φτάσαμε στο... σήμερα. 49 χρόνια μετά. Και πάλι ο Ολυμπιακός να ισοφαρίζει αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ.

Εν τέλει το πέτυχε. Και μένει να δούμε τι θ' αποφασιστεί για το ντέρμπι που ματαιώθηκε ενώ το άλλο Σάββατο κόντρα στον Πανθρακικό μέσα στην Κομοτηνή θα μπορεί να κάνει το απόλυτο. Το «12 στα 12»!

Και φυσικά άπαντες στον σύλλογο ήταν ενήμεροι. Ο Μάρκο Σίλβα ήταν ενθουσιασμένος από το επίτευγμα του! Το είπε άλλωστε και στην συνέντευξη Τύπου. Το χάρηκε αρκετά ενώ και πριν το παιχνίδι ήξερε πόσο σημαντική μέρα θα μπορούσε να είναι η Κυριακή της 29ης Νοεμβρίου. To ήθελε πολύ. Να γίνει ο προπονητής που ισοφάρισε (και λογικά θα σπάσει) το απίθανο ρεκόρ του Μπούκοβι. Οπως φυσικά το ήξεραν και οι παίκτες.

Προ ημερών είχε αναφερθεί σε αυτό το ρεκόρ ο Ρομπέρτο (σε ισπανικό μέσο) αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες. Γνώριζαν ότι με μία νίκη θα γραφόντουσαν για πάντα στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και γι' αυτό το πανηγύρισαν λίγο περισσότερο στ' αποδυτήρια...  

Σίλβα: «Φανταστικό το 11 στα 11 αλλά δεν μένουμε εδώ»!

Ο Μάρκο Σίλβα στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για το φανταστικό όπως το χαρακτήρισε επίτευγμα του 11 στα 11 και έδωσε υπόσχεση για νέες νίκες.  Ναι είναι φανταστικό για εμάς. Φανταστικό αυτό που έχουμε πετύχει. Έχουμε πάει πολύ καλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και όλους στην ομάδα και να ευχαριστήσω και τον κόσμο μας. Για τον λόγο αυτό θέλω να πω στους φιλάθλους πως δεν θα μείνουμε εδώ.

Θα συνεχίσουμε και 12η νίκη και για τις επόμενες. Αυτός είναι ο σκοπός και η δουλειά μας. Άλλες φορές πας καλά και άλλες όχι τόσο καλά. Σήμερα πετύχαμε όμως μία νίκη που δεν αφήνει αμφιβολίες.

Ένα πολύ αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μιλιβόγιεβιτς στο 72' άνοιξε στον Ολυμπιακό το δρόμο για τη νίκη (3-1) επί του Αστέρα Τρίπολης και για τη συνέχεια του σερί! Δύο γκολ ο Φορτούνης, ένα ο Ιντέγε, μείωσε ο Γιάννου.

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν για τα καλά κόντρα στον καλά στημένο αμυντικά Αστέρα στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη αλλά κατάφεραν να πάρουν το ματς χάρις σε 2 γκολ του Φορτούνη (σ.σ. το ένα με πέναλτι για το 1-0) και ένα του Ιντέγιε. Μείωσε με πέναλτι με τον Γιάννου σε 3-1 ο Αστέρας. Αυστηρές και οι δύο υποδείξεις πέναλτι.

Σίγουρα θετικό πρόσημο από τον Ολυμπιακό είχαν οι Μαζουάκου, Ντα Κόστα και Μιλιβόγιεβιτς, με τον Σέρβο να κερδίζει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0. Αρκετά καλός και δραστήριος ο Φουστέρ και με συμμετοχή στο ένα ερυθρόλευκο γκολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή πιεστικά ένα ματς που ήξερε πως θα ήταν πολύ δύσκολο. Ο Αστέρας από την άλλη ήταν εξαιρετικά στημένος αμυντικά και τακτικά με αποτέλεσμα να του βάλει δύσκολα, κρατώντας τον για σημαντικό χρονικό διάστημα μακριά από την εστία του και διατηρώντας το μηδέν. Οι ερυθρόλευκοι αν και έως το 70' είχαν φτάσει τις 11 τελικές έναντι καμίας των Αρκάδων (σ.σ. οι τελικές ήταν 14-2 στο τέλος).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.