Ισπανοί για Μίτσελ: Έχασε τα αποδυτήρια

Οριστικό «διαζύγιο» ανάμεσα στον Μιτσελ και τον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό να αποτελεί παρελθόν και τους «ερυθρόλευκους» να προχωρούν τις επαφές για ξένο προπονητή!  Όπως διέρρευσε αργά το απόγευμα της Τρίτης οι δύο πλευρές είχαν μία νέα επαφή με την πειραϊκή ΠΑΕ να κάνει γνωστές τις προθέσεις της προς τον Ισπανό.

 Ελλείψει χρόνου -εφόσον οριστικοποιηθεί απόψε επίσημα η αποχώρησή του ο ερυθρόλευκος κόουτς δεν θα είναι στο παιχνίδι με τον Φωστήρα- ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι ο άνθρωπος που θα κοουτσάρει την ομάδα στο Κύπελλο.

Το θέμα της λύσης του συμβολαίου του Μίτσελ έχει κάνει το γύρο του κόσμου και η μαδριλένικη As τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «ανάμεσα στις πιθανές αιτίες, φημολογείται ότι «έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων (ευθεία διαμάχη με τον Αφελάι) και αποφάσεις μη δημοφιλής στην 11άδα, που ίσως επέσπευσαν το "αντίο".
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι Ισπανοί ασχολήθηκαν με το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ άλλων, έχασε τα αποδυτήρια και τη μάχη με τον Καρεμπέ.
Πιθανότατα με την Ξάνθη να είναι στον πάγκο ο νέος προπονητής. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση των Πειραιωτών για τον Μίτσελ: «Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Ο Μίτσελ χαιρέτησε παίκτες και συνεργάτες στο Ρέντη ενώ έγραψε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο twitter στα ελληνικά και τα ισπανικά.
Ο Ισπανός προπονητής μετά τη νέα και τελική συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Ολυμπιακού την Τρίτη έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Ο Μίτσελ χαιρέτησε παίκτες και συνεργάτες στο Ρέντη. Τους συγκέντρωσε το βράδυ στο προπονητικό κέντρο για τους μιλήσει. Με κάποιους η συνομιλία ήταν πιο εγκάρδια.
Λίγη ώρα μετά ανάρτησε το εξής μήνυμα στο twitter του (που ήταν γραμμένο στα ελληνικά και τα ισπανικά): «Από σήμερα δεν είμαι πια ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ήταν μία μεγάλη προσωπική και πάνω απ' όλα επαγγελματική εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν μεγάλο σύλλογο, ένα μεγάλο πρωτάθλημα, σπουδαίους ποδοσφαιριστές και πάνω απ' όλα φοβερούς οπαδούς.
Αισθάνομαι πολύ περήφανους που κατάφερα να συνεισφέρω στην ιστορία αυτού του συλλόγου με τα τρόπαια που σηκώσαμε αυτά τα δύο χρόνια.
Σας εύχομαι καλή τύχη».

Οι 700 +1 μέρες του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού

Μετά από 701 μέρες από την πρόσληψή του ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τους “ερυθρόλευκους” και  μια γρήγορη ανασκόπηση των όσων έκανε στον Ολυμπιακό. Και αν μη τι άλλο η πορεία του στου Ρέντη είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Από την αρχική απαξίωση και τα σχόλια τύπου “ο Ριτζτης Τόλμης και Γοητείας” στην απόλυτη αποθέωση της περσινής σεζόν και στη φετινή σεζόν που είχε την αποδοχή του κόσμου αλλά εν τέλει πλήρωσε από την διοίκηση τις κακές εμφανίσεις.

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013!
Με το ατσαλάκωτο (και πανάκριβο) κοστούμι του ο Μίτσελ εμφανίζεται στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία ανακοινώνει την πρόσληψη του. Ο Ισπανός τεχνικός στην παρουσίασή του ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Από την προσωπικότητά του, το στυλ του και το πως κέρδισε τους εκπροσώπους του Τύπου. Ντεμπούτο για τον Μίτσελ στην δύσκολη έδρα της Τρίπολης. Και από την πρώτη στιγμή δείχνει πως δεν καταλαβαίνεις από ονόματα, ντίβες και φίρμες. Θα ακολουθούσε τον δικό του δρόμο. Βάζει βασικό τον Παπάζογλου και μπροστά του τον Βλαχοδήμο. Παίρνει διπλό με τον άνθρωπο που θα τον σώσει (αλλά τον ανέδειξε κιόλας) αρκετές φορές. Τον Κώστα Μήτρογλου.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Μίτσελ θα είχε κι ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα επέστρεφε στην Ισπανία για ν' αντιμετωπίσει την Λεβάντε. Το βαρύ 3-0 εκεί σε συνδυασμό και με την ήττα στην Ελλάδα βάζοντας τον Λυκογιάννη να παίζει μόνος του όλη την αριστερή πλευρά δίνουν στον κόσμο την αφορμή να αμφισβητούν το αν κάνει ή όχι για τον πάγκο. “Μοντέλο”, “Ριτζ” κι άλλα σχετικά σχόλια αφορούν τον Ισπανό τεχνικό ο οποίος μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν δεν νικάει στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (0-0 και 1-1) και στον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει ζόρια! Το αν θα συνέχιζε και τη νέα σεζόν ήταν ανοιχτό. Ο Μίτσελ ζητούσε ριζοσπαστικές αλλαγές από την διοίκηση και ουδείς έβαζε το χέρι του στην φωτιά ότι ο Ισπανός θα έμενε μέχρι και για την επόμενη χρονιά.
Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ο Μίτσελ τελικά μένει και ζητάει τον “αποκεφαλισμό” αρκετών παικτών. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας στα αποδυτήρια σύμφωνα με τον Ισπανό και γι' αυτό ο Τζεμπούρ δεν εμφανίστηκε ποτέ στην προετοιμασία κι από αυτήν έφυγε και ο Αμπντούν. Το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό αλλά στα φιλικά η ομάδα δεχόταν την μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Σε βαθμό που υπήρχε θέμα προπονητή πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού κι αστείου λεγόταν πως αν είχε μπει το γκολ του (παλαίμαχου) Φάουλερ στο φιλικό με την Λίβερπουλ στο “Ανφιλντ” ίσως να υπήρχε κι απόλυση. Ο Μίτσελ την γλιτώνει και μπαίνει στην σεζόν.
Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Η νίκη με το ζόρι με 1-0 επί της Καλλονής αυξάνει την πίεση στον Μίτσελ. Τα σενάρια για αντικατάσταση ήταν πολλά. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει η φήμη που ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει φέρει προπονητή στην Ελλάδα (τον Φαν Μαάρβαικ)! Μετά και την τεσσάρα από την Παρί στο Καραϊσκάκη (παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος) ο Μίτσελ έπαιζε την θέση του στις Βρυξέλλες. Ο Ολυμπιακός νικάει με 3-0 με χατ-τρικ του Μήτρογλου και έκτοτε υπάρχει έκρηξη. Η ομάδα του Μίτσελ μοιράζει πεντάρες κι εξάρες προκρίνεται στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και η ειρωνεία, η εσωστρέφεια και η γκρίνια πάνε περίπατο.
Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΑΙ Η ΡΕΑΛ
Ο Μίτσελ συνεχίζει την εντυπωσιακή του σεζόν νικώντας με 2-0 την Γιουνάιτεντ και πλέον το όνομά του αρχίζει να παίζει ακόμα και για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο ο Ισπανός έχει χάσει και τον Μήτρογλου που πωλήθηκε και στη συνέχεια χάνει και τον Ολαϊτάν. Η ομάδα αποκλείεται από την Γιουνάιτεντ χάνει το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό κι αποκλείεται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο αν μη τι άλλο η σεζόν του κρίνεται επιτυχημένη.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του. Νέες πωλήσεις, νέες μεταγραφές. Σε βαθμό που ο ίδιος ο Μίτσελ καλεί μόνος του τους δημοσιογράφους στο φιλικό της Κωνσταντινούπολης για να συζητήσουν το συγκεκριμένο κομμάτι (με αφορμή την απόκτηση του Μπενίτες). Ο Ισπανός υπερασπίστηκε και αυτήν την επιλογή αλλά και συνολικά τα όσα έγιναν μέσα στο καλοκαίρι. Στο τέλος του καλοκαιριού επιστρέφει και ο Μήτρογλου. Το δικό του παιδί, που τον είχε σώσει πέρσι.
ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ
Ωστόσο με την έναρξη της σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι είχε δύο πρόσωπα. Αυτό της Ευρώπης εκεί όπου νίκησε Ατλέτικο Μαδρίτης (φιναλίστ Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας) και Γιουβέντους (πρωταθλήτρια Ιταλίας) και αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι δεν νίκησαν Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και ΠΑΣ κι έχασαν από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Και συνολικά η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν και η καλύτερη. Μάλλον προβληματική θα την χαρακτήριζες.
6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
700 μέρες μετά την πρόσληψή του από τον ο Μίτσελ έδειχνε πολύ... χλωμός για να συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Την Τρίτη στην 701η μέρα του στου Ρέντη απομακρύνθηκε από τους “ερυθρόλευκους”. Ο Μίτσελ φορώντας πάλι το ατσαλάκωτο και πανάκριβο κοστούμι του φτιάχνει βαλίτσες για Μαδρίτη...

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.