Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2

Ο Μήτρογλου έδωσε πάλι την λύση! Στο 92' ο κακός Ολυμπιακός έκανε μια ακόμη ανατροπή, κέρδισε με 1-2 στην Λιβαδειά και παραμένει σε τροχιά τίτλου!

Παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα στο τέλος μίλησε το... μέταλλο και η εμπειρία του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αφελάι πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά με σκορ 2-1, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με 1-0. Με αυτόν τον τρόπο έκανε την... αρχή στο 3 στα 3 που θέλει να κάνει έως τις γιορτές.

Με Μαζουάκου αριστερό χαφ
Προ ημερών ο Μίτσελ σκεφτόταν το ενδεχόμενο να χρίσει τον Ομάρ δεξί χαφ για να βάλει πίσω του τον Σαλίνο. Τελικώς το έπραξε αυτό από την αριστερή πλευρά όμως. Τοποθέτησε στα αριστερά ως μπακ τον Γιαννούλη και ως χαφ τον Μαζουάκου. Η διάταξη του Ολυμπιακού στο ματς: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Γιαννούλης, τα δύο στόπερ ο δεξιοπόδαρος Μποτία και ο αριστεροπόδαρος Σιόβας, στον άξονα οι Ντινγκά και Κασάμι, στα δύο φτερά οι Μαζουάκου και Φουστέρ, επιτελικός ο Τσόρι και ο φορ ο Μήτρογλου. Δεν ξεκινάει ούτε ο Αφελάι.

Πως ξεκίνησε ο Λεβαδειακός
Ο σχηματισμός του Λεβαδειακού για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε ως εξής: Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Μαχαίρα, Κώτσιο, Τομάς (σ.σ. τα δύο στόπερ) και Πρόγιτς. Στον άξονα οι Ζίτο και Ρ. Γκόμες, στα δύο άκρα οι Ορτέγα και Μιλοσάβλιεβ και ο Βούκσεβιτς επιτελικός χαφ πίσω από τον Μάντζιο.

Γκολ από τα... αποδυτήρια και μετά δοκάρι
Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καθόλου καλή αντίδραση. Ο Τομάς πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και δίχως να δεχθεί πίεση έκανε το 1-0. Στην συγκεκριμένη φάση ούτε ο Ρομπέρτο βρέθηκε στην θέση που έπρεπε. Στο 7ο λεπτό χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ντομίνγκες να μπαίνει στην περιοχή να κάνει ωραία προσπάθεια και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί είχαν μέχρι το 15' δύο αναγκαστικές αλλαγές με τον Πρόγιτς να βγαίνει για να μπει ο Νικολακάκης και μετά ο Σκέμπης να παίρνει την θέση του Μαχαίρα.

Πρόβλημα τραυματισμού έβγαλε και ο Βούκσεβιτς. Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρότι πίεζε πολύ και είχε κατοχή και πρωτοβουλία απέναντι σε έναν καλά στημένο και κλεισμένο Λεβαδειακό δεν έδειχνε την ανάλογη εικόνα. Είχε κυρίως ανάπτυξη από τα αριστερά και δεν ήταν πολύπλευρος στο παιχνίδι του. Στο 22' χάθηκε μία ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Κασάμι μετά από γύρισμα του Ομάρ να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα στα μούτρα του Μήτρογλου. Ωστόσο αμέσως μετά υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ για τον Μήτρογλου. Στο 27' ο Λεβαδειακός απάντησε με ευκαιρία του Ορτέγα ενώ στο 28' ο ίδιος παίκτης... κόπηκε από έξοδο του Ρομπέρτο. Ο Τσόρι είχε ένα σουτ στο 32' και ο Μήτρογλου άλλο ένα στο 34'.

Κίνηση με Ντοσεβί ο Μίτσελ

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Μίτσελ έβγαλε εκτός αγώνα τον Γιαννούλη που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Όπως φάνηκε δεν του βγήκε και τόσο το... τρικ με την αριστερή πλευρά. Μπήκε ο Ντοσεβί για να πάρει θέση ως δεξί χαφ και πήγε ο Φουστέρ αριστερά και μπροστά από τον Μαζουάκου που γύρισε ως μπακ. Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι πρωτοβουλία και κατοχή και έβγαζε φάσεις.

Το γύρισε σε 3-5-2 με Σιόβα αμυντικό χαφ
Ο Ισπανός έβαλε τον Αφελάι στο 62' αντί του Φουστέρ για να γίνει ακόμα πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός. Στο 69' ο Μπενίτες μπήκε στο ματς με τον Μίτσελ να αλλάζει τον σχηματισμό του σε 3-5-2. Έβαλε τον Σιόβα αμυντικό χαφ και τριάδα στην άμυνα με Ομάρ, Μποτία και Μαζουάκου. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δώσει ακόμα πιο επιθετική μορφή στο παιχνίδι της ομάδας του προκειμένου να γυρίσει το ματς.

Γκολ με Αφελάι και 1-1!
Στο 72ο λεπτό ο Αφελάι που είχε μπει ορεξάτος στο παιχνίδι έκανε μία ωραία κίνηση από πλάγια θέση. Ο Ολλανδός έκανε ένα σουτ δίνοντας και κάποιο φάλτσο στην μπάλα. Μπέρδεψε τον Σηφάκη που και ορατότητα δεν είχε και σε άλλη γωνία έπεσε και έτσι σκόραρε, φέρνοντας στα ίσα το ματς. Στο 79' ο Αφελάι είχε ένα καλό σουτ άουτ. Στο 83' μετά από μία σέντρα ακριβείας του Τσόρι ο Μήτρογλου έκανε ένα γύρισμα λίγο έξω. Στο 88' ο Ντοσεβί από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ. Στο 90' μία ακόμα προσπάθειά του πέρασε έξω.

Το... καθάρισε με τον Ολλανδό και τον Μήτρογλου
Στο 92ο λεπτό ο Αφελάι έκανε το γύρισμα προς τον Μήτρογλου που από κοντά με προβολή έκανε το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Έτσι ο Ολυμπιακός έκανε μία σημαντική ανατροπή και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου! Είναι μία πολύ σπουδαία νίκη ειδικά έτσι όπως ήρθε για τους παίκτες του Μίτσελ στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

MAN OF THE MATCH: Ο Αφελάι με τον Τσόρι αλλά ιδίως ο Ολλανδός που έδειξε την μεγάλη ποιότητά του και έστειλε... απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Ο Αφελάι σκόραρε και έδωσε ασίστ για το 1-2. Ο Αργεντίνος από την άλλη ήταν οργανωτικά, δημιουργικά και επιθετικά ήταν ότι καλύτερο είχε ο Ολυμπιακός στο Α' μέρος αλλά και ώς ένα σημείο στο Β'.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ορτέγα, Μιλοσάβλιεβ και Σκέμπης από μέρους του Λεβαδειακού έχουν κάνει ένα καλό ματς. Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούσε να μπει ο Τομάς εάν δεν ήταν στην φάση του γκολ του Αφελάι. Για τον Ολυμπιακό σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Μήτρογλου παρότι δεν είχε καλή εικόνα. Μπαίνει διότι έβαλε ξανά ένα καθοριστικό τέρμα, όπως έκανε και με την Μάλμε. Σημαντική η συμβολή του Ντοσεβί αλλά και του Μαζουάκου. Ιδίως δημιουργικά και επιθετικά. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός περίμενε αρκετά από ορισμένους παίκτες του (σ.σ. ιδίως στο Α' ημίχρονο) που δεν του τα έδωσαν. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν οι Γιαννούλης και Μπενίτες αλλά και ο Σηφάκης για τον τρόπο που δέχθηκε το γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει γίνει σίγουρα στην φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού. Ο Σηφάκης πέφτει σε εντελώς άλλη γωνία για να σκοράρει o πρωταθλητής Ελλάδας. 

 Ο ρέφερι Καλογερόπουλος μαζί με τους βοηθούς του έχουν υποπέσει σε λάθη. Κυρίως στο πειθαρχικό κομμάτι και σε φάουλ και κάρτες και ως προς τις δύο ομάδες. Ελέγχεται για το χέρι που δεν έδωσε πάνω στον Βούκσεβιτς. Μία παράβαση που υπήρχε και δεν υποδείχθηκε για τους Πειραιώτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ολυμπιακός για ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα με τον σκληροτράχηλο και άκρως μαχητικό Λεβαδειακό είχε ζητήματα. Και στην άμυνά του αλλά και δημιουργικά και επιθετικά. Στο Β' ημίχρονο βελτίωσε αισθητά την εικόνα του συγκριτικά με το Α' μέρος. Σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα παίκτες όπως οι Αφελάι και Ντοσεβί. Ακόμα και ο Μήτρογλου που δεν είχε καλό πρόσωπο αυτό που έπρεπε το έκανε, δηλαδή το να σκοράρει. Οι Βοιωτοί πάλεψαν σκληρά για να πάρουν έστω την ισοπαλία όμως είχαν από ένα σημείο και μετά προβλήματα στα μετόπισθεν ενώ είχαν και τραυματισμούς στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν 21 τελικές έναντι 5 των γηπεδούχων αλλά και 71% κατοχή μπάλας. Στο τέλος μίλησε το... μέταλλο και η ψυχή του πρωταθλητή για να γίνει το 1-0, 1-1 και μετά 1-2. Όπως και να έχει είναι μία σπουδαία επικράτηση για τους πρωταθλητές.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ. Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας (λ.τ. 18' Σκέμπης), Μάντζιος, Κώτσιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τομάς, Πρόγιτς (8' λ.τ. Νικολακάκης), Ορτέγα, Μιλοσάβλιεβ και Γκόμες (72' Μάγκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46' Ντοσεβί), Ντινγκά (69' Μπενίτες), Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Μαζουάκου, Φουστέρ (63' Αφελάι) και Μήτρογλου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.