Άγγιξαν το όνειρο

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα είχε διαφορετική άποψη.

Με τις καίριες επεμβάσεις του σε όλη τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, στην παράταση αλλά και στο τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φάνης Γκέκας στέρησε από τους διεθνείς μας και τους φιλάθλους της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, την χαρά και μια ακόμη μεγάλη διάκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε δώσει το προβάδισμα στην Εθνική αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα απόκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο στο 52΄ με ένα τυχερό γκολ του Ρουίς. Λίγο αργότερα η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες μετά από την αποβολή του Ντουάρτε.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η Εθνική μας πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με το γκολ του Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες των Ελλήνων διεθνών στην παράταση σταμάτησαν στον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα Κέιλορ Νάβας.

Για να έρθει η ώρα των πέναλτι. Εκεί που η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στην Εθνική μας. Ο Φάνης Γκέκας εκτέλεσε το τέταρτο πέναλτι, ο Νάβας απέκρουσε.

Στα αποδυτήρια του Ρεσίφε

Απαρηγόρητος ο Φάνης Γκέκας μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Κόστα Ρίκα.
Ο διεθνής επιθετικός μετά τα δάκρυά του εντός αγωνιστικού χώρου για το χαμένο πέναλτι, ξέσπασε σε κλάματα και στα αποδυτήρια.

Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό

«Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Κοστα Ρίκα.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.