Ρομπέρτο: «Οι καλύτεροι έχουν τα αστέρια»!

Ο Ρομπέρτο ανέβασε στη σελίδα του στο facebook ένα κείμενο σχετικά με το πως αντιμετωπίζει την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ποια είναι κατά τη γνώμη του τα σημαντικότερα για μια ομάδα.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έγραψε το εξής:

1. Η καλύτερη ομάδα είναι μια οικογένεια, ένα γκρουπ και είναι αδύνατο να διασπαστεί...

2. Η καλύτερη ομάδα ποτέ δεν χαμογελά, γιατί η νίκη αποτελεί φυσιολογική κατάσταση και υποφέρει όταν χάνει.

3. Η καλύτερη ομάδα ποτέ δεν πανηγυρίζει μια νίκη. Πανηγυρίζει μόνο όταν έχει τρόπαια στα χέρια της.

4. Η καλύτερη ομάδα χάνει... αλλά δείχνει γρήγορα γιατί είναι η καλύτερη. Και το πιο σημαντικό...

5. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ... Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

Ανασύνταξη άμεσα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θέλει λίγο χρόνο ώστε να ξεπεράσει το μούδιασμα από τη βαριά ήττα του στο ντέρμπι, από την περιπέτεια με τον Ολαϊτάν και από την ένταση με τα επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Σκηνικά ασυνήθιστα στο Καραίσκάκη, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την κορυφαία επιτυχία της ομάδας, με το θρίαμβο επί της Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η πίκρα ήταν μεγάλη στα κορυφαία διοικητικά κλιμάκια για το αποτέλεσμα του ντέρμπι και για την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε μπροστά, στήριξε προπονητή και παίκτες μέσα στα αποδυτήρια και περιμένει - όπως και όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού - να έρθουν οι απαντήσεις στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ντέρμπι πωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, τη ρεβάνς με την Γιουνάιτεντ για το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε ένα θεσμό που αν φτάσει στον τελικό αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να έχει εκεί την ευκαιρία για μια ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό για τον απόλυτο αιφνιδιασμό που του επιφύλαξαν οι πράσινοι.

Ο Μίτσελ έχασε για πρώτη φορά ελληνικό παιχνίδι σε 48 παρουσίες του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και το προσωπικό του ρεκόρ κατέρρευσε με γδούπο, με την ευθύνη σε πολύ μεγάλο βαθμό δική του. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να «διαβάσει» το παιχνίδι, είχε ένα πλάνο με ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο μεγάλο ματς της ομάδας του και δεν φρόντισε να φρεσκάρει το παιχνίδι με νέα πρόσωπα και ιδέες.

Πράγματι όλα ήταν στραβά για τον Ολυμπιακό. Ο Ολαϊτάν, προτού «παγώσει» τους πάντες με την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο, είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και πιθανώς να δώσει στο ματς εντελώς διαφορετική και αντίστροφη εξέλιξη.

Δικαιολογία δεν μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι παράλογο να υποστηριχθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού επηρεάστηκαν από το συμβάν με τον Νιγηριανό και έχασαν την όποια αυτοσυγκέντρωση είχαν για το παιχνίδι. Στελέχη-κλειδιά της ομάδας, όπως οι Χολέβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ ακόμη και στην ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς η ομάδα με το πέναλτι, ο Τσόρι μπλόκαρε από την καθυστέρηση με την ένταση στον πάγκο του ΠΑΟ και σούταρε «κρύος» στα... πουλιά.

Όσο για τα επεισόδια μετά το ματς και γενικά το κλίμα, στον Ολυμπιακό ένιωθαν αδικημένοι σε σχέση με την προσπάθεια που έγινε, την άψογη φιλοξενία στα στελέχη του ΠΑΟ και το γεγονός ότι όλα κυλούσαν ομαλά και πάρα πολύ ήρεμα τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης. 

Στον Ολυμπιακό θα περιμένουν την κλήση τους σε απολογία και θα προσπαθήσουν να μην υπάρξει τιμωρία της έδρας, ενώ έχουν πολλά παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν κάποιοι από τον Παναθηναϊκό. Κάνοντας λόγο για παρατεταμένη υβριστική συμπεριφορά του Αναστασίου σε βάρος του τέταρτου διαιτητή ή για προκλητικές εκδηλώσεις από πλευράς παικτών του ΠΑΟ όπως ο Πράνιτς και ο Τριανταφυλλόπουλος.

Σε όλους τους τομείς γίνεται προσπάθεια διατήρησης ψυχραιμίας και υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ομάδα δεν θα επηρεαστεί για τη συνέχεια και θα ολοκληρώσει μία έξοχη σεζόν με επιτυχίες σε όλους τους στόχους της.

Αυτές τις μέρες, πάντως, θα λείπουν πολλοί διεθνείς από το Ρέντη, ενώ για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τα προβλήματα είναι πολλά. Στον τραυματισμό του Σαβιόλα προστέθηκε η ιστορία με τον Ολαϊτάν, ενώ χτύπησε και ο Μαρκάνο. Οι Πέρες, Βαλντές και Κάμπελ θα πάνε στην Κόστα Ρίκα και θα γυρίσουν παραμονές του ντέρμπι, ενώ διεθνείς υποχρεώσεις έχει και ο Εντινγκά στην Αφρική.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.