Μύρισε Φλεβάρης...

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά... έξι φορές κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό ο Ισπανός γκολκίπερ του, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, παίρνοντας εκδίκηση για όσα πέρασε στη Μπενφίκα πριν τρία χρόνια! Το δε γκολ του Κώστα Μανωλά, με θεαματική κεφαλιά στο 13ο λεπτό, έμελλε να δώσει τη νίκη στους ερυθρόλευκους (1-0),

που πήραν το πλεονέκτημα έναντι των Πορτογάλων, και θέλουν άλλους τρεις βαθμούς, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αντερλεχτ, για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου: Παρί Σ.Ζ.- Αντερλεχτ 1-1.

Αλήθεια είναι ότι ο Ρομπέρτο εκδικήθηκε όχι μόνο την παλιά του ομάδα, που τον πέταξε σαν εντελώς άχρηστο στην αγορά, το 2011, αλλά κι εκείνους που δεν εννοούσαν να του συγχωρήσουν το λάθος του στο "Ντα Λουζ", χάρη στο οποίο σκόραρε τότε η Μπενφίκα, αφαιρώντας από τον Ολυμπιακό δύο "σίγουρους" βαθμούς.
Ψέμα ήταν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε ως οδηγό του το ματς που έκανε στη Λισσαβώνα, ώστε να δώσει στους "αετούς" το τελειωτικό κτύπημα. Ηταν τόσο συντηρητική η τακτική του, από τα πρώτα λεπτά, και τόσο καθολική η υποχώρησή του, μετά το 65', που ο κόσμος στις εξέδρες του "Γ.Καραϊσκάκης" μέτραγε κάθε λεπτό που περνούσε, μήπως και ο Σλοβένος Σκόμινα σφύριζε νωρίτερα τη λήξη...
Αλήθεια είναι όλα άρχισαν και τελείωσαν στο Ρομπέρτο, γιατί αντέδρασε άψογα στις πρώτες δύο φάσεις της Μπενφίκα, στο δεκάλεπτο, κι έκανε άλλες τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο, με αποκορύφωμα ένα σουτ του Τζούρισιτς, μέσα από την περιοχή, που πήγαινε συστημένο προς τα δίχτυα του Ολυμπιακού.
Ψέμα ήταν ότι ο Μίτσελ θα πόνταρε και πάλι στον Μήτρογλου, καθώς τον άφησε απομονωμένο στο μισό γήπεδο, κι ο Κώστας δε μπόρεσε να κάνει ούτε... μισή φάση! Πάλι καλά που σκόραρε ο συνονόματός του, Μανωλάς, τη μοναδική φορά που η πορτογαλική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, μετά από κόρνερ του Χολέβας.

Αλήθεια είναι ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός δε δέχτηκε γκολ στην έδρα του, σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε συμβεί τότε με την Αρσεναλ, και κόντεψε να ξεχάσει ο κόσμος τη "γλύκα" του μηδέν...
Ψέμα είναι, τέλος, ότι ο Ολυμπιακός δε χάνει με τίποτα πια την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο. Αν η Αντερλεχτ κατάφερε να "κόψει" βαθμό από ολόκληρη Παρί Σεν Ζερμέν, φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει στο Φάληρο, εάν πετύχει τους ερυθρόλευκους σε παρόμοιο χάλι, με το αποψινό;  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ (72' Μπονγκ), Γιαταμπαρέ (56' Εντινγκά), Σαβιόλα (46' Ντομίνγκες), Μήτρογλου.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέϊρα, Σίλβιο, Λουϊζάο, Γκαράϊ, Πέρες, Μάτιτς, Γκαϊτάν, Αμορίμ (79' Καβαλέϊρο), Μάρκοβιτς (72' Τζούρισιτς), Καρντόσο (71' Λίμα).

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.