Ξάπλωσε στο χορτάρι παίχτες 77 εκατ. ευρώ

Σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Παίχτης που θέλγει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως απέδειξε και χθες σε μία μοναδική παράσταση στο... θέατρο του Καραϊσκάκη.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, που... ξάπλωσε -με ντρίμπλες αλά Μέσι- στο χορτάρι 77 εκατ. ευρώ, όσα έδωσε πέρυσι και φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν για να αποκτήσει τους Βραζιλιάνους Τιάγκο Σίλβα (42 εκατ. ευρώ) και Μαρκίνιος (35 εκατ. ευρώ), έδειξε χθες ότι εκείνος ξέρει μπάλα περισσότερη από τους φημισμένους για την τεχνική τους παίχτες της χώρας του καφέ. Ισως γιατί στην περίπτωσή του δεν έπεσε απλώς «το μήλο κάτω από τη μηλιά», αλλά το «μήλο κάτω από τις μηλιές», καθώς υπήρξαν διεθνείς ποδοσφαιριστές και ο παππούς του αλλά και ο πατέρας του - άπαντες φέρουν το όνομα Βλάντιμιρ και οι τρεις ξεκίνησαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα από την Ιντερ Μπρατισλάβας.

Ο Βάις ο... Α' (ο παλαιότερος, στα 74 του πλέον) έπαιζε στόπερ, έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Τσεχοσλοβακίας, ενώ έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο και από τη θέση του προπονητή. Το αυτό συμβαίνει και με τον Βάις τον... Β', τον πατέρα του άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος χρίστηκε διεθνής με τις εθνικές Τσεχοσλοβακίας και Σλοβακίας, ενώ έχει διατελέσει, για τέσσερα χρόνια, και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας του. Τώρα, ο 49χρονος πατέρας του παίχτη του Ολυμπιακού εργάζεται στην Καϊράτ Αλμάτι του Καζακστάν.

Ο Βάις ο... Γ' και νεότερος, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το 24ο έτος της ηλικίας του, κάτι που κάνει του... Ανδρέα του Πρωτόκλητου (30 Νοεμβρίου), έχει προλάβει ήδη να αγωνιστεί σε έξι ομάδες.

Αρχικά, στα 17 του, προσδοκούσε να γίνει... Πολίτης Α' κατηγορίας, μετακινηθείς το 2006 στη Μάντσεστερ Σίτι, με την Ομάδα Νέων της οποίας κατέκτησε το Κύπελλο το 2008, ενώ την επόμενη χρονιά προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Οι αναζητήσεις του όμως, μέσω δανεισμού, συνεχίστηκαν. Τον Ιανουάριο του 2010 πήγε δίπλα στο Μάντσεστερ, στο Μπόλτον. Με την παλιά ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου αγωνίστηκε σε 13 ματς, ενώ η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2010-11) τον βρήκε στη Γλασκόβη και στους Ρέιντζερς (35 ματς - 5 γκολ), με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ Σκοτίας. Πρόπερσι αγωνίστηκε στην Πριμέρα Ντιβισιόν με την Εσπανιόλ (31-3) και πέρυσι, ελεύθερος ων, έπαιξε στην Πεσκάρα (19-4).

ΧΡΥΣΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
Παίρνει πιο πολλά χρήματα από τον Σαβιόλα

«Χρυσό» τον έκανε ο Ολυμπιακός για να πει το «ναι». Οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν βάλει στο στόχαστρό τους «εδώ και πέντε ? έξι μήνες», όπως είχε δηλώσει στις 2 Ιουλίου 2013 ο 24χρονος άσος των «ερυθρολεύκων», πατέρας του... Βλάντιμιρ Βάις του Δ΄. Τελικά, πέτυχαν να τον πείσουν να δοκιμάσει στο πέμπτο διαφορετικό πρωτάθλημα (Αγγλίας, Σκοτίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας), προσφέροντάς του, όμως, το ακριβότερο συμβόλαιο.

Μπορεί ο Χαβιέ Σαβιόλα να είναι το μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού 2013-14, όμως ο Σλοβάκος άσος έχει υψηλότερες αποδοχές από τον 32χρονο Αργεντινό επιθετικό. Ο Βάις θα λαμβάνει καθαρά από 1 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ο Σαβιόλα θα εισπράττει 890.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης, ο Σλοβάκος παίχτης θα προσθέσει στο... πουγκί του και 50.000 ευρώ, αν συμπληρώσει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ή 75.000 ευρώ, αν παίξει σε 30 επίσημα παιχνίδια.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.