Τόρες: Ηρθα σε ομάδα-θρύλο

Εναν ταύρο έβαλε στην άμυνά του ο Ολυμπιακός, τρεις «σφαίρες» στην επίθεση γέμισαν με προσδοκίες τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους...Ο Μιγκέλ Τόρες είναι πλέον παίχτης των «ερυθρολεύκων», καθώς χθες το μεσημέρι έφτασε στην Ελλάδα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ υπέγραψε 3ετές συμβόλαιό με τον Ολυμπιακό.

«Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα σε έναν σύλλογο-θρύλο. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να θριαμβεύσουμε», δήλωσε ο Ισπανός αμυντικός που επέλεξε το νούμερο «4».

Ο Τόρες μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια ως πλάγιος μπακ (δεξιά και αριστερά) αλλά και στόπερ, όμως ο βασικός λόγος που αποκτήθηκε είναι για να καλύψει τα κενά που έχει ο Ολυμπιακός στα άκρα της άμυνάς του.

Ο Ισπανός αμυντικός σήμερα θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις, για να φανεί σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκεται, καθώς το τελευταίο διάστημα προπονούνταν μόνος του και μετά θα ξεκινήσει εντατικό ατομικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Φιλικό με Βαλένθια
Αύριο ο Ολυμπιακός δίνει ένα ακόμα πολύ δυνατό φιλικό με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» (ώρα έναρξης 11 μ.μ.) και στη διοίκηση περιμένουν να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος απ' ό,τι στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του.

Ο Μίτσελ θα ανακοινώσει σήμερα την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ισπανία, ενώ σε αυτό το ματς θα κάνει πρόβα ενδεκάδας εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Χθες πραγματοποιήθηκε στου Ρέντη ο ετήσιος αγιασμός, παρουσία του προέδρου των Πειραιωτών Β. Μαρινάκη, ενώ στις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου βρέθηκε και ο Τόρες, που γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίχτες και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και με τον Μίτσελ.

Και μπορεί η άμυνα του Ολυμπιακού να ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του Τόρες, όμως και η επίθεσή του με τη συνύπαρξη των Σαβιόλα, Βάις και Κάμπελ άφησε μεγάλες υποσχέσεις.

Το πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Αντερλεχτ προσέφερε χαμόγελα στους φίλους και στη διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς το κλίμα είχε βαρύνει πολύ (ιδιαίτερα για τον Μίτσελ) με την εικόνα των Πειραιωτών στα παιχνίδια προετοιμασίας του εξωτερικού και όλοι αναζητούσαν μια εμφάνιση... αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερα η επιθετική γραμμή των νταμπλούχων το πρώτο 45λεπτο «πετούσε φωτιές», με τους ταχύτατους Βάις και Κάμπελ να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα της Αντερλεχτ και τον ανέτοιμο Σαβιόλα να ανοίγει συνεχώς διαδρόμους με το μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι του.

Ειδικά δύο συνεργασίες του Αργεντινού με τον Σλοβάκο και τον Κοσταρικανό ήταν από αυτές που «γκρεμίζουν γήπεδα» και ήταν λογικός ο συλλογισμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού: «Δηλαδή όταν αυτοί μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου τι θα γίνεται;».

Το σημαντικό είναι πως και οι τρεις έχουν κοινή αντίληψη για το ποδόσφαιρο, καθώς όλοι έχουν περάσει από την «Πριμέρα Ντιβιζιόν» και έχουν υιοθετήσει τα βασικά στοιχεία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Την ταχύτητα, την κίνηση χωρίς την μπάλα, το ασφυκτικό πρέσινγκ και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Γι' αυτό κιόλας σε κάποιες φάσεις η τριπλέτα της επίθεσης του Ολυμπιακού άλλαζε θέσεις και ο ένας υπερφόρτωνε στην πλευρά του άλλου, δείγμα των κοινών παραστάσεων που έχουν στις ομάδες που έχουν αγωνιστεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Μπεσίκτας κατέθεσε πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στους Πειραιώτες για τον Χολέμπας και πως μπορεί τα επόμενα 24ωρα να υπάρξει συμφωνία. Στον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν δεχθεί κρούση από τον τουρκικό σύλλογο, αλλά όλο πληθαίνουν οι φήμες ότι θα παραχωρηθεί ο διεθνής μπακ, ειδικά μετά την απόκτηση του Τόρες.

Ομως και η Μάλαγα επιμένει για τον Τζιμπούρ, όπως έγραφαν χθες τα ΜΜΕ της Ισπανίας και μάλιστα τόνιζαν πως οι «Ανδαλουσιανοί» ετοιμάζουν βελτιωμένη πρόταση στον Ολυμπιακό (από το 1,5 εκατ. ευρώ που προσέφεραν) για να αποκτήσουν τον Αλγερινό επιθετικό.

Οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του 19χρονου Σέρβου επιθετικού Ούρος Τζούρτζεβιτς της Ραντ, ο οποίος αρχικά προορίζεται για την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.