Tα 4 αστέρια του Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει το 4ο αστέρι και το πάρτι στον Πειραιά άρχισε... Ταξίδι πίσω στο χρόνο και σημαδιακές χρονιές από το 1931 μέχρι το 2013! Αποθέωση από 25.000 οπαδούς! Ο Ολυμπιακός έραψε το 4ο αστέρι στην φανέλα του και ο Πειραιάς γιορτάζει. Τα φώτα στο «Καραϊσκάκη» έσβησαν και οι προβολείς στους ανθρώπους που έγραψαν την δική τους ιστορία για αυτό το απίστευτο κατόρθωμα.

Οι 25000 φίλαθλοι... ταξίδεψαν σε στιγμές μοναδικές, είδαν από τα μάτριξ παίκτες - θρύλους, από τον Ρωσίδη στον Αβραάμ και από τον Γκαϊτατζή στον Τζιοβάνι! Ο μικρός Κωνσταντίνος πήγε πρώτα στον Ρωσίδη (1954), μετά στον Γκαϊτατζή (1975) και έκλεισε το ταξίδι του με τους Ζιοβάνι (2001) και Αβραάμ Παπαδόπουλο (2013).

Ερυθρόλευκη μαγεία και από τον πρώτο τίτλο του 1931 στο 2013 και τον 40ο τίτλο. Ερυθρόλευκα αστέρια στον ουρανό του Πειραιά και οι 39 κούπες στην σειρά για να υποδεχθούν την ομάδα που έφτασε στην 40η! Αβραάμ, Πάντελιτς, τζιμπούρ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα ανέβηκαν στη σκηνή που είχε στηθεί πήραν την κούπα και μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη την σήκωσαν στον ουρανό του Πειραιά! Εκατοντάδες βεγγαλικά, αποθέωση από τον κόσμο, με το «We are the champions» να τους συνοδεύει η 40η κούπα πέρασε από χέρι σε χέρι, απ' όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία!

Ο γύρος του θριάμβου και το καθιερωμένο «ΟΛΕ» έβαλαν το ιδανικό τέλος σε μια ερυθρόλευκη σεζόν! Οι παίκτες πάντως έδωσαν την ευκαιρία και στους οπαδούς να... αρπάξουν λίγο από τη δόξα, με τον Τζιμπούρ να πηγαίνει στη «Θύρα 7» και τους το... δανείζει για λίγα λεπτά δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη για τη συμπαράστασή τους! Στους οργανωμένους πήγε και ο Πάντελιτς που αποθεώθηκε όπως και όλοι οι παίκτες ενώ οι οπαδοί έδειξαν την λατρεία τους στον Ιμπαγάσα.

Πριν την απονομή του τίτλου οι πιτσιρικάδες του Μπερντ Στορκ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον κόσμο να τους χειροκροτά και ενώ προβλήθηκε ειδικό βίντεο για την ομάδα Νέων. Εκτός από την ομάδα Νέων όμως μία πολύ σημαντική στιγμή που έγινε για πρώτη φορά ήταν ότι βρέθηκαν τα 39 τρόπαια στο Καραϊσκάκη. Ήταν και οι 39 τίτλοι. Μικρά παιδιά τα κρατούσαν στα χέρια τους ευρισκόμενα παραπλεύρως του διαδρόμου που είχε φωταγωγηθεί.

Μαζί με το φετινό πήγαν στα 40 και προκάλεσαν ενθουσιασμό και ντελίριο στον κόσμο. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης ενώ οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης χαιρέτησαν έναν έναν τους παίκτες. Είναι αξιοσημείωτο πως στο τέλος βγήκαν οι πέντε αρχηγοί για την απονομή ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αγκάλιασε τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ξέχωρα από αυτό στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Πανιώνιο στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν η ανδρική και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ. Και οι δύο μαζί φέτος πήραν πέντε τίτλους. Τρεμπλ οι άνδρες και νταμπλ οι γυναίκες. Αμφότεροι οι σύλλογοι αποθεώθηκαν, σήκωσαν τα τρόπαιά τους στο κέντρο του γηπέδου και έκαναν τον γύρο του θριάμβου.

Φυσικά δεν μπορεί να ξεχαστεί η παρουσία των Καρεμπέ και Ζιοβάνι στο γήπεδο με τον δεύτερο να έχει ενεργό ρόλο στην φιέστα και την ιστορική αναδρομή. Και οι δύο καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο πριν αρχίσει ο αγώνας με τον Πανιώνιο. Μπήκαν για λίγα λεπτά μέσα στο γήπεδο, πήγαν προς το μέρος σχεδόν όλων των κερκίδων και χειροκρότησαν τον κόσμο.

Στο V' Ammos γευμάτισαν το βράδυ της Κυριακής οι παίκτες του Ολυμπιακού που γιόρτασαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Στο V' Ammos έγινε την Κυριακή μέσα σε πολύ καλό κλίμα το γεύμα... τίτλου των πρωταθλητών Ελλάδας. Παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση συγκεντρώθηκαν για να φάνε όλοι μαζί και να δώσουν συνέχεια στους πανηγυρισμούς των 40 πρωταθλημάτων.

Στο γεύμα παρέστησαν οικογένειες των παικτών, παλαίμαχοι της ομάδας και οι Ζιοβάνι και Καρεμπέ. Οι κ.κ. Μαρινάκης και Βρέντζος είχε δε την δυνατότητα να πουν με τον Μίτσελ, τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Επίσης στην αίθουσα όπου δόθηκε το γεύμα υπήρχαν και τα 40 τρόπαια των ερυθρολεύκων. Μεταξύ των παικτών τα πειράγματα και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν ενώ ορισμένοι τραβούσαν φωτογραφίες ακόμα και στο τραπέζι.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.