Η Τσέλσι διέσυρε την Άστον Βίλα με 8-0!

Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η Τσέλσι στους φίλους της, με... Άγιο Βασίλη τον Λάμπαρντ και όχι μόνο. Οχτάρα στη Βίλα (8-0), με μπαλάρα και ρεκόρ του αρχηγού!

Σούπερ ματς από τους Μπλε, άφησαν στην άκρη τη γκρίνια, ξέχασαν τη δυστοκία και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν και τα δέκα!  Η καλύτερη φετινή Τσέλσι έκανε πλάκα στην... άτυχη Άστον Βίλα και ό,τι σούταρε έμπαινε! Μάλιστα, αν ο Πιαζόν (έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ) ευστοχούσε και στο πέναλτι τότε ο εφιάλτης για τους «Χωριάτες» θα ήταν μεγαλύτερος.. 

Με... βίλα των οργίων έκανε να μοιάζει το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι! Ανεπηρέαστοι από το... πνεύμα των Χριστουγέννων και με επτά διαφορετικούς σκόρερ, οι «μπλε» ισοπέδωσαν την Άστον Βίλα κι ανέβηκαν τρίτοι! Όταν ο Τόρες άνοιγε μόλις στο 3’ το σκορ κι ο Ιβάνοβιτς (34’) έστελνε με 3-0 τις ομάδες στ’ αποδυτήρια (ενδιάμεσα ο Λουίζ είχε ζωγραφίσει ένα υπέροχο φάουλ), το μόνο που απέμενε να… διευκρινίσει το δεύτερο ημίχρονο ήταν το σκορ. Και, δυστυχώς για την Άστον Βίλα, ήταν μια οδυνηρή διευκρίνιση.

Αρκούσε λοιπόν να γιορτάσει κατάλληλα ο Λάμπαρντ τις 500 συμμετοχές του ως βασικός (με ένα από τα γνωστά του σουτ στο 59’), για να… ανοίξουν οι ουρανοί. Κι εκτός των δύο τερμάτων του Ραμίρες (στο 75’ και το 91’), να βρέξουν ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Όσκαρ (79’), άλλο ένα που απέκρουσε ο Γκουζάν (σε εκτέλεση του Πιαζόν) και μια ακόμα γκολάρα του Αζάρ.

Eμφανώς απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Πολ Λάμπερτ μετά τον διασυρμό της ομάδας του από την Τσέλσι, υποστηρίζοντας ότι η Βίλα ήταν απαράδεκτη.

 Ο τεχνικός των «χωριατών» στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, σημειώνοντας πως δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό του αγώνα.

«Νικηθήκαμε πολύ άσχημα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και ξέρω πως τα παιδιά γνωρίζουν πως αυτή η εμφάνιση ήταν απαράδεκτη. Όταν δέχεσαι γκολ τόσο γρήγορα, τότε είσαι ήδη πολύ πίσω από την αρχή του αγώνα. Είναι ζωτικής σημασίας, να έρχεσαι εδώ και να μπορείς να κρατάς κάπως τον ρυθμό του αγώνα» είπε ο τεχνικός της Άστον Βίλα», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο Ράφα Μπενίτεθ που πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, δήλωσε πως: «Με εντυπωσίασε αυτή η εμφάνιση της ομάδας. Έχουμε συζητήσει για την μενταλιτέ της ομάδας, κάνουμε επίθεση, δημιουργούμε ευκαιρίες, παίζουμε καλή άμυνα. Σαν ομάδα είχαμε την ισορροπία που ψάχνουμε».

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.