Ο Ολυμπιακός Διέλυσε την Εφές 75-53

Ο Ολυμπιακός πήρε εκδίκηση για τη "βαριά" ήττα μέσα στην Τουρκία, συντρίβοντας τη Εφές με 75-53 και πλέον θα ταξιδέψει στη Λιθουανία για την πρωτιά στον όμιλο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης εξολόθρευσαν κάθε αμυντικό σύστημα των αντιπάλων τους

και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα που τους αφήνει μόνους στη δεύτερη θέση.
Παπανικολάου, Σπανούλης και Λο οι κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό, ενώ η απόδοση του Πάουελ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο προσαρμογής.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Οι Τούρκοι όπως και στον αγώνα στην Τουρκία ήταν αρκετά καλοί στην επίθεση, ωστόσο αυτή τη φορά οι παίκτες του Μπαρτζώκα όχι μόνο δεν έμειναν πίσω, αλλά έκλεισαν την πρώτη περίοδο βρισκόμενοι στο +3 (23-20).
Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους η άμυνα του Ολυμπιακού "έσπαγε κόκαλα". Αν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν και πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, όπως στα υπόλοιπα δεκάλεπτα τότε η διαφορά θα είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα από πολύ νωρίς. Η Εφές έκανε περίπου εννιά λεπτά για να πετύχει κάποιο πόντο και στα τελευταία 120 δευτερόλεπτα μπόρεσε να βρει λύσεις με βολές και ένα λέι άπ του Λούκας, για να μειώσει κάπως το σκορ.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν κάπως μουδιασμένα και επέτρεψαν στους Τούρκους να "ροκανίσουν" τη διαφορά και να πλησιάσουν στους πέντε πόντους. Ωστόσο η αντίδραση ήταν άμεση και με τον Παπανικολάου και τον Σπανούλη να πετυχαίνουν διαδοχικού πόντους οι "ερυθρόλευκοι" πήραν και πάλι αέρα δέκα πόντων, δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την Εφές να παραμείνει για αρκετή ώρα μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Φάρμαρ συνέχισε να είναι εκτός κλίματος και να μην μπορεί να συνδεθεί το καλάθι του Ολυμπιακού, ενώ μόνο ο Γκόρντον απειλούσε επιθετικά. Οι γηπεδούχοι  συνέχισαν την πιεστική άμυνα και τις σωστές επιλογές επιθετικά, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 20 πόντους.


Η τελευταία περίοδο δεν είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μπορεί να ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός είχε "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης κυνηγούσαν τη διαφορά των 26 πόντων, με τους οποίους είχαν ηττηθεί στην Τουρκία. Κάποια λάθη στην επίθεση στερούσαν από τον Ολυμπιακό το στόχο αυτό, αν και συνέχεια βρισκόταν πάνω από τους 20 πόντους. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε πάρει χαρακτήρα ντέρμπι με τάιμ άουτ μετά από κάθε επίθεση. Δύο άστοχες βολές από Χάινς, Αντιτς και παράλληλα δύο καλάθια από τον Βούγιατσιτς στα τελευταία 60 δεύτερα διατήρησαν τη διαφορά κάτω από τους 26 πόντους (75-53).

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 59-42, 75-53

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μαέστρε (Γαλλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 10, Αντιτς 4 (1), Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 17 (4), Μάντζαρης.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Οκτάι Μαχμούτι): Φάρμαν 6, Βούγιατσιτς 8 (1), Μπατούκ, Ερντέμ 8, Τουντσερί, Σιπ, Γκόνλουμ 6, Σαβάνοβιτς 3, Λούκας 15 (1), Κουκό 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.