Warriors - Rockets 104 - 78

Οι Πρωταθλητές Warriors υποδέχθηκαντους Rockets στο πρώτο ματς των playoffs και τους διέλυσαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο για το 1-0 στη σειρά.

Μπήκαν στα playoffs από το... παράθυρο και στο πρώτο παιχνίδι της postseason τα έκαναν θάλασσα. Ποιοι; Οι Rockets,οιοποίοι διασύρθηκαν από τους Warriors (104-78) στην Oracle Arena και έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε το ταλέντο, ούτε τη δύναμη, ούτε τη σοβαρότητα για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή τους σε αυτή τη φάση της χρονιάς. Οι Πρωταθλητές έκαναν επίδειξη ισχύος, όμως προβληματίζονται από τις ενοχλήσεις του Steph Curry που πρόλαβε να κάνει πράγματα και θαύματα στο πρώτο ημίχρονο.

20 λεπτά ο Curry, εκτός κλίματος ο Harden

Ο Steph έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 20 λεπτά, πρόλαβε όμως να σκοράρει 24 πόντους με 5/7 τρίποντα και να κάνει τη διαφορά. O Klay Thompson, ο Draymond Green κι ο Marreese Speights ήταν επίσης διψήφιοι, με τους Warriors να έχουν συνολικά 42.9% στα σουτ εντός πεδιάς σε μια βραδιά που χρειάστηκε να πατήσουν το γκάζι στο πάτωμα για μόλις ένα ημίχρονο.

Οι Rockets, από την άλλη, πήραν 14 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον Dwight Howard, όμως ο James Harden ήταν εντελώς εκτός κλίματος (17 πόντοι, 7/19 σουτ, 6 λάθη σε 32 λεπτά) και έτσι δεν υπήρχαν πιθανότητες για κάτι καλύτερο από μια τόσο μονοδιάστατη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως η τριάδα των Beverley - Brewer - Ariza τελείωσε το ματς με 5/25 σουτ.

Μια αψιμαχία "έβαλε φωτιά" στο γήπεδο και "έκαψε" τους Rockets

Το ματς ξεκίνησε με αψιμαχία ανάμεσα στον Curry και τον Beverley, το κοινό μπήκε για τα καλά στην εξίσωση και οι Warriors βρέθηκαν γρήγορα γρήγορα στο 25-10 με τρία τρίποντα του Curry! To 33-15 της πρώτης περιόδου έμοιαζε τόσο, μα τόσο φυσιολογικό σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων, με τον Curry να έχει ήδη φτάσει τους 16 πόντους και τα 6 (!) ριμπάουντ παίζοντας σε όλο το δωδεκάλεπτο. Ο Steph ήταν απολαυστικός, οι Rockets είχαν εκνευριστεί από αστοχία, διαιτητές και... Beverley και το 54-30 έκανε την Oracle Arena να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να σκάσει λίγο πριν το ημίχρονο (60-33).

Και όμως, στα πρώτα οκτώ λεπτά της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και με επί μέρους σκορ 11-22, μείωσαν στο 71-55. Howard και Harden συνέχισαν να παλεύουν, την ώρα που ο Curry έδειχνε να κουτσαίνει (είχε ενοχλήσεις στον δεξιό αστράγαλο από τα τέλη της δεύτερης περιόδου) και οι συμπαίκτες του δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα.

Ακόμη κι έτσι, οι Warriors έκλεισαν το δωδεκάλεπτο στο +22 (82-60) για να "κλειδώσουν" το 1-0 στη σειρά. Η τέταρτη περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με τους βασικούς, τους Warriors χωρίς τον Curry και τη διαφορά να πλησιάζει ξανά τους 30 πόντου

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.