93-74: Πήρε το πρωτάθλημα κάνοντας περίπατο

Με επιβλητική εμφάνιση και κορυφαίο τον Βασιλή Σπανούλη (23π.), ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα, με 93-74 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά με sweep (3-0 νίκες)!

H ελληνική (αθλητική) κουλτούρα, µάλλον, απορρίπτει την εµφάνιση σκουπών στο γήπεδο, όταν η κατάσταση -πάντα µε χιούµορ- το απαιτεί. Αντίθετα, αναζητούµε τρόπους περισσότερο θορυβώδεις και γεµάτους καπνό.

Με σκούπες ή χωρίς, φασαρία ή ησυχία, η ιστορία που γράφεται δεν... ξεγράφεται: ο Ολυµπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ελλάδος! Με το απαραίτητο στυλ που θα ζητούσε και ο πλέον... απαιτητικός φίλαθλός του: τρεις νίκες, καµία ήττα.

Η χθεσινή επικράτηση στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» (93-74), η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη... σκούπα του Ολυµπιακού σε τελικούς, ήταν η πιο εύκολη της σειράς. Μία απλή απόδειξη της... πείνας των Πειραιωτών να τελειώσουν «εδώ και τώρα» τους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το µεγαλύτερο µερίδιο στο 11ο πρωτάθληµα του Ολυµπιακού (ξεπέρασε τον Αρη που έχει 10) ανήκει στον άνθρωπο που τόλµησε, τον αναµόρφωσε και πορεύτηκε αξιοποιώντας το κάθε πολύτιµο εργαλείο που έπεσε στα χέρια του εκείνο το βράδυ του Νοεµβρίου, όταν αποδέχτηκε την πρόταση των αδελφών Αγγελόπουλων: τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Μπορεί όταν οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στο Final Four της Μαδρίτης να µιλούσε για ένα απλό... παράσηµο, όµως χθες ήρθαν και τα πρώτα... γαλόνια του. Μη νοµίζετε πως δεν µίλησε για τους παίκτες του. Σε αυτούς δήλωσε πως «τους βγάζω το καπέλο...».

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε την εµφάνιση που χρωστούσε σε µία σειρά τελικών (23 π.), πετυχαίνοντας µερικά τρίποντα-µαχαιριά, όταν ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να ανασυνταχθεί.

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασε ο προπονητής των «πρασίνων», Σωτήρης Μανωλόπουλος, εξηγώντας πως «αν είχαµε µία πιθανότητα να ανατρέψουµε το σκορ, η διαιτησία µάς τη στέρησε». Συµπληρώνοντας πάντως: «Πως αυτό δεν αλλάζει την επικράτηση του Ολυµπιακού...».

Οι «πράσινοι» έµειναν φανερά από δυνάµεις. Ακόµη και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (το κόκκινο πανί της εξέδρας) σε αυτό το µατς έµεινε στα... ρηχά.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 35-27, 24-19, 18-16.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, 5 (1), Χάντερ 10 (7 ριµπ.), Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (1/3 δίπ., 4/10 τρίπ., 9/11 βολές, 5 ασίστ), Ντάρντεν 9 (1), Σλούκας 5 (1), Λαφαγέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2/3 τρίπ., 5 ριµπ.), Πρίντεζης 12 (6 ριµπ.), Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σ. Μανωλόπουλος): Χαραλαµπόπουλος, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3/8 τρίπ., 3 ριµπ., 4 ασίστ), Φώτσης 11 (2/6 τρίπ., 7 ριµπ.), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14 (6 ριµπ.), Διαµαντίδης 5 (6 ασίστ), Μπλουµς, Κούπερ 7 (1), Μπατίστα 10, Μόργκαν.

Advertisement

Ο ΚΑΙΡΟΣ

© 2024 dailyfun.gr all rights reserved.